Her m2 SSD Laptopa Uyarmı?

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
owpyq4

Dostlar laptop bilgisayarıma m2 ssd alacağım ancak her m2 ssd laptop lara uyuyormu bilmiyorum. Bunu alacağım uyarmı ?

(m2 slot yuvası mevcut)

http://prntscr.com/owpzdg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
M.2 SSD 'lerin farklı boyutları vardır ve PCI-e tabanlı pek çok boyutta M.2 SSD var en çok kullanılan boyut 2280 standardı. Cihazınızın M.2 slotu kaç mm boyutta M.2 SSD destekliyor buna bakın. Ayrıca yapı olarak PCI-e hızı kaç buna da bakın. X1 / X2 ve X4 hızları var yine en çok kullanılan hız X4 en hızlıları bu arayüzü kullanıyor buna da bakın. Buna göre SSD seçiminizi yapabilirsiniz. Cihazınızı model olarak yazarsanız bende bakabilirim.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
M.2 SSD 'lerin farklı boyutları vardır ve PCI-e tabanlı pek çok boyutta M.2 SSD var en çok kullanılan boyut 2280 standardı. Cihazınızın M.2 slotu kaç mm boyutta M.2 SSD destekliyor buna bakın. Ayrıca yapı olarak PCI-e hızı kaç buna da bakın. X1 / X2 ve X4 hızları var yine en çok kullanılan hız X4 en hızlıları bu arayüzü kullanıyor buna da bakın. Buna göre SSD seçiminizi yapabilirsiniz. Cihazınızı model olarak yazarsanız bende bakabilirim.

buyrun laptop bu
3OOA00.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2280 boyutların SATA yada PCI-e 3.0 destekli bir SSD takabilirsiniz.

En tepedeki KINGSTON ürün 2280 boyutlarında olur yani. Ancak benim önerim Adata (XPG) SX8200 Pro modelinden yana olur. Ayrıca M.2 üzerinde soğutucu bir PAD/Etiket veyahut direk soğutucu varsa yüzeyini sökmeniz gerekecektir, cihaza sığması için.

Ayrıca SSD konusunda cihaza taktığınızda herhangi bir sorun ile karşılaşmamak için güncel BIOS sürümüne yükseltin cihazınızı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI forumlarında 2280 boyutundaki SSD 'ler takılabilir yazıyor. Cihaz bilgi sayfasında bu konuda bir bilgi yok ama standart 2280 olduğu için kesin diyebiliriz.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ox2ncb

Böyle bir ibare mevcut  2200mb /s yazıyor yani ben bu ssd yi alırsam tam performans kullnamazmıyım? Alacağım SSD 3000 / 3500

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PCI-e X4 hızı Saniyede 4000 mb/s hıza kadar destek sunuyor bunda bir sıkıntı yok. PCI-e X4 hızı demiş bilgilerde ama sanırım cihaz biraz eski o zaman M.2 SSD 'ler sanırım o hızlardaydı ondan dolayı öyle yazmış olabilirler yoksa bir sınırlama yok yazan PCI-e Gen 3 X4 yazıyor bu sınır yok demek ile aynı şey.

KS

venomakasa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yani bu alacağım SSD yi tam performans kullanabilriim teşekkürler. Birde alacağım siteye bakarmısın aşağı tarafda 256 gb performans testleri var hepsinin GB düşünce neden performansı düşmüş analamdım ?
resim

ssd linki

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD 'lerde kontrolcü ve yonlarında yapılarına göre performans farkı olur kapasite değişincede fark olabilir bu firmanın maliyeti ne dengede tutmak istediğine bağlı.

Bu arada ben olsam Türkiyeden bir yerden alırdım. Garanti vs. olayları yüzünden elektronik sonuçta bir sorun olur zaman, para ve uğraşı tasarrufu edersin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri