ASUS H61M-K Anakart
MSI Aero ITX GeForce GTX 1050 Ti Ekran kartı
i5 3570K işlemci
240 SSD
600+80 Power Supply
Tüm donanımlar doğru şekilde sessiz sakin güzelce calısmakta. PC hızı inanılmaz güzel acılışı kapanısı program kurulumu aklınıza gelecek vs. her şey.
Oyunları da mükemmel serilikte acıyor ama.
Her oyunda farklı reaksiyon gösteriyor PC.
PUBG Offical'da 10 saniyede bir gözle az görülür dalgalanma.
LoL oynarken 240 FPS ile baslayıp sonrasında 150-140 FPS aralıklarında gezerken 40 FPS veya 30 FPS varmış gibi (ama fps yüksek) oynuyorum ama takılma donma yok. Sanki işlemci 100 derece olmusta cok yorulmusta cok ağır hareket ediyor. Hatta örnek vermek gerekir ise GTA V Ana oyun sayfasında Online/3xMode/Single Mode kısmında fareyi hareket ettirdiğimizde bir yavaşlama slowlaşma olur ya o misal LoL'deki hata.
Valorant'ta ise oyun basladıgı zaman sağa sola baktıgımızda mouse döndrürken Hero sağa sola bakarken o esnada kaymalar yırtılmalar oluyor.
Son olarak CS:GO'da ise hiçbir sorun yok her şey cok güzel ama adamla karşı karşıya geldiğimde sanki 15 FPS'e kadar düşüyor oyun ve FPS düşüşü olmadan oyun kasıyor. Ama FPS 210 - 190
Tüm PC'cilere gittim anlattım derdimi ama kimse cözemedi aslında cözerlerde para kazandırmayan bir sorun gibi göründüğü için pek ilgilenmemiste olabilirler. Aslında cözseler kazanacaklarda neyse.
Bu olaylarla alakalı yaptığım işlemleri liste halinde sizlere Alt'ta sunacağım.
1. Tek slot tek 8 GB RAM ile denendi düzelmedi.
2. Baska RAM'ler takıldı denendi düzelmedi.
3. GeForce GTX 1050 2 GB ekran kartı ile denendi düzelmedi.
4. i3 3. nesil 3.2 GHz 3.200 işlemci ile denendi düzelmedi.
5. Farklı anakart ile denendi düzelmedi (Gigabyte B75M-D3V rev 1.1)
6. Windows 8.1 Single Language ve Windows 10 ve Windows 7 sürümleri ile denendi düzelmedi.
7. 16 GB RAM ile denendi düzelmedi. 4+8(12 GB) RAM ile denendi düzelmedi.
8. Farklı olarak 3 adet 2X 1080P ve 16 inch monitörlerle de denendi düzelmedi.
9. Kasa temizliği fan işlemci fanı ekran kartı fanları 4 4'lük temizlendi ve macunu en kaliteden alınıp sürünüldü ama düzelmedi.
10. Prizden gelen 3'lü set değiştirildi düzelmedi (elektriksel olabilir diye düşündüm)
11. Yük altında 55 60 derece Max 65 ekran kartı ise 54 ile 70.
12. BIOS güncellendi denendi düzelmedi ve ardından BIOS CMOS üzerinden resetlenip yine denendi düzelmedi.
13. Son olarak Power dedik 700W +80 Pluss modüler ile denendi düzelmedi
14. Klavye, fare mouse gibi sürücüler tamamen kaldırılıp başka aygıtlar takılıp denendi düzelmedi.
15. PC'yi yani kasayı komple alıp başka bir Ev'e gidip denendi düzelmedi.
16. VGA kablosu değiştirildi denendi düzelmedi 3X
17. O aradaki dönüştürücü VGA to HDMI denendi düzelmedi ve DISPLAY olarak da denendi düzelmedi.
18. Direkt olarak arada ek olmadan DVI to DVI-I'le denendi düzelmedi.
19. Komple kasa değiştirildi yine düzelmedi.
20. 2'li kombinasyonlarda yapıldı sorun yine düzelmedi.
21. farkı sogutucular kullanıldı 3X Stock + 1X svı sogutma 1X Hydro bir sogutucu
22. Nemtest86 adlı program ile BIOS üzerinden testler yapıldı başarılı.
23. HDD vs SSD HD Tune adlı vb programlarla taramalar yapıldı başarılı.
24. Intel işlemci Microsoft üzerinden indirilen programla testler yapıldı ve hepsi ALL PASSED.
25. Ekran kartı sıfır olmasına rağmen yine de denedim. Test, pürüssüz bir test sonucu verdi.
26. Yani uzun lafın kısası akla gelebilecek her şeyi denedim ama bu sorun bir türlü cözülmedi.
NOT:
Lütfen konuya gerçekten bilgili ve PC aleminde kendini aşmış kişileri davet ediyor ve rica ediyorum.
@ugur.gozaydin'in dikkatine..
MSI Aero ITX GeForce GTX 1050 Ti Ekran kartı
i5 3570K işlemci
240 SSD
600+80 Power Supply
Tüm donanımlar doğru şekilde sessiz sakin güzelce calısmakta. PC hızı inanılmaz güzel acılışı kapanısı program kurulumu aklınıza gelecek vs. her şey.
Oyunları da mükemmel serilikte acıyor ama.
Her oyunda farklı reaksiyon gösteriyor PC.
PUBG Offical'da 10 saniyede bir gözle az görülür dalgalanma.
LoL oynarken 240 FPS ile baslayıp sonrasında 150-140 FPS aralıklarında gezerken 40 FPS veya 30 FPS varmış gibi (ama fps yüksek) oynuyorum ama takılma donma yok. Sanki işlemci 100 derece olmusta cok yorulmusta cok ağır hareket ediyor. Hatta örnek vermek gerekir ise GTA V Ana oyun sayfasında Online/3xMode/Single Mode kısmında fareyi hareket ettirdiğimizde bir yavaşlama slowlaşma olur ya o misal LoL'deki hata.
Valorant'ta ise oyun basladıgı zaman sağa sola baktıgımızda mouse döndrürken Hero sağa sola bakarken o esnada kaymalar yırtılmalar oluyor.
Son olarak CS:GO'da ise hiçbir sorun yok her şey cok güzel ama adamla karşı karşıya geldiğimde sanki 15 FPS'e kadar düşüyor oyun ve FPS düşüşü olmadan oyun kasıyor. Ama FPS 210 - 190
Tüm PC'cilere gittim anlattım derdimi ama kimse cözemedi aslında cözerlerde para kazandırmayan bir sorun gibi göründüğü için pek ilgilenmemiste olabilirler. Aslında cözseler kazanacaklarda neyse.
Bu olaylarla alakalı yaptığım işlemleri liste halinde sizlere Alt'ta sunacağım.
1. Tek slot tek 8 GB RAM ile denendi düzelmedi.
2. Baska RAM'ler takıldı denendi düzelmedi.
3. GeForce GTX 1050 2 GB ekran kartı ile denendi düzelmedi.
4. i3 3. nesil 3.2 GHz 3.200 işlemci ile denendi düzelmedi.
5. Farklı anakart ile denendi düzelmedi (Gigabyte B75M-D3V rev 1.1)
6. Windows 8.1 Single Language ve Windows 10 ve Windows 7 sürümleri ile denendi düzelmedi.
7. 16 GB RAM ile denendi düzelmedi. 4+8(12 GB) RAM ile denendi düzelmedi.
8. Farklı olarak 3 adet 2X 1080P ve 16 inch monitörlerle de denendi düzelmedi.
9. Kasa temizliği fan işlemci fanı ekran kartı fanları 4 4'lük temizlendi ve macunu en kaliteden alınıp sürünüldü ama düzelmedi.
10. Prizden gelen 3'lü set değiştirildi düzelmedi (elektriksel olabilir diye düşündüm)
11. Yük altında 55 60 derece Max 65 ekran kartı ise 54 ile 70.
12. BIOS güncellendi denendi düzelmedi ve ardından BIOS CMOS üzerinden resetlenip yine denendi düzelmedi.
13. Son olarak Power dedik 700W +80 Pluss modüler ile denendi düzelmedi
14. Klavye, fare mouse gibi sürücüler tamamen kaldırılıp başka aygıtlar takılıp denendi düzelmedi.
15. PC'yi yani kasayı komple alıp başka bir Ev'e gidip denendi düzelmedi.
16. VGA kablosu değiştirildi denendi düzelmedi 3X
17. O aradaki dönüştürücü VGA to HDMI denendi düzelmedi ve DISPLAY olarak da denendi düzelmedi.
18. Direkt olarak arada ek olmadan DVI to DVI-I'le denendi düzelmedi.
19. Komple kasa değiştirildi yine düzelmedi.
20. 2'li kombinasyonlarda yapıldı sorun yine düzelmedi.
21. farkı sogutucular kullanıldı 3X Stock + 1X svı sogutma 1X Hydro bir sogutucu
22. Nemtest86 adlı program ile BIOS üzerinden testler yapıldı başarılı.
23. HDD vs SSD HD Tune adlı vb programlarla taramalar yapıldı başarılı.
24. Intel işlemci Microsoft üzerinden indirilen programla testler yapıldı ve hepsi ALL PASSED.
25. Ekran kartı sıfır olmasına rağmen yine de denedim. Test, pürüssüz bir test sonucu verdi.
26. Yani uzun lafın kısası akla gelebilecek her şeyi denedim ama bu sorun bir türlü cözülmedi.
NOT:
Lütfen konuya gerçekten bilgili ve PC aleminde kendini aşmış kişileri davet ediyor ve rica ediyorum.
@ugur.gozaydin'in dikkatine..