HiveOs Hakkında!

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Burdan PC yi cok ii bilen lere sesleniyorum.
Çok kafa karistirici bir soru anca prolar bilir...
Sorum şu;

Arkadaşlar şuan ben tek Ekran Kartı ile HiveOs dan Mining yapıyorum.
Suan ben MSI afterburner dan ayarlar kısmından hangi dahili grafik birimini kullanabilcegin yeri gördüm.
Yani eger apu sistem varsa
Ekran kartı ile apu arasinda secim yapabiliyoruz.

• Şimdi gelelim soruma ben şimdi
HiveOs'dan (flash bellek aracılığıyla)
Ekran Kartı ile Mining yaparsam

sonra aynı monitöre anakarttan çıkan hdmı kablosu ile onu da monitöre baglasam ikisi arasında Hdmı1 ve Hdmı 2 diye gecebilirim yani
Hdmı 1(Ekran kartının görüntüsü)
Hdmı 2(Apunun görüntüsü) olsun
Şimdi ben hiveos da ekran kartı ile mining yapip SSD(Windows) u da takip apu islemciyke oyun oynayabilirmiyim.
İki ayrı platform olurmu.

Bana eğer kendisi de böyle yapip bana kesin cozum olan biri olursa kesinlikle en iyi cevap seçerim.
Çünkü ona göre islemciyi takas etcem.

=Taner hocam sana güveniyorum=
tabi diger arkadaslara da

Moderatörün son düzenlenenleri:

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
İstisnai bir durum var mı bilmiyorum hakim olduğum bir konu değil ama açıkçası aynı anda tek anakartta iki farklı işletim sistemi çalıştırmak mantığıma uymadı. Sanal makine gibi durumlarda bir işletim sisteminin içinde diğeri çalışıyor. HiveOS için belki öyle bir şey yapılabilir fakat performansı düşürecektir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben soruyu okumadım sadece HiveOS yazısını görünce direkt arkadaşıma attım konuyu. Basitçe söylemem gerekirse aynı anda iki işletim sistemini tek bir sistemde BOOT edemezsiniz. Yani çalıştıramazsınız. Ancak bir sistemi BOOT edip Windows aşamasında içerisinde sanal bir Windows kurup çift işletim sistemi olarak kullanabilirsiniz. Başka yöntemi yok bunun bildiğim.

KS

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Ben soruyu okumadım sadece HiveOS yazısını görünce direkt arkadaşıma attım konuyu. Basitçe söylemem gerekirse aynı anda iki işletim sistemini tek bir sistemde BOOT edemezsiniz. Yani çalıştıramazsınız. Ancak bir sistemi BOOT edip Windows aşamasında içerisinde sanal bir Windows kurup çift işletim sistemi olarak kullanabilirsiniz. Başka yöntemi yok bunun bildiğim.
Onu nasil yapabilirim.
Yani olurmu bu olayi bana arkadasim da soylemisti onceden ugrastiriyor falan diyordu ama olurmu?

Ya da şöyle yapabilirmiyim HiveOs un icinde olduğu (Flash belleği) ilk basta cikarip...
•Sonra SSD(Windows) takip sistemi açsam ama bu esnada HDMI sadece anakartta olucak tabi o zmn Ekran Kartında HDMI olmadığından Windows Apu dan açılacak.

Sonra HiveOs'un olduğu(flash bellegi)
takicam Ekran Kartınada HDMI takicam ordan da HiveOs'dan mining yapabilirmiyim beynim yandi ama yardımcı olursanız cok sevaba girersiniz...
Hocam unutmayın HiveOs=Linux tabanlı

Son düzenleme:
KS

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
İstisnai bir durum var mı bilmiyorum hakim olduğum bir konu değil ama açıkçası aynı anda tek anakartta iki farklı işletim sistemi çalıştırmak mantığıma uymadı. Sanal makine gibi durumlarda bir işletim sisteminin içinde diğeri çalışıyor. HiveOS için belki öyle bir şey yapılabilir fakat performansı düşürecektir.
Calissinda perf. Düşsün umrumda deil.
O durumu bana arkadasim söylemişti
Sistemin icinde 2 tane isletim sistemi olduğu zaman bile beli bir sey yapmn lazim ondan sonra oluyomus ama suan tam hatırlamıyorum.
Hocam ha unutmayin Hiveos=Linux

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Teşekkürler hocam peki sizin o Windows boot edilirken HiveOs falan dediniz ya onu anlatabilirmisiniz?
Teşekkürler...
Ben HiveOS sistemi hakkında konuşmadım. Çift sistem nasıl çalıştırılır bildiğim bir yöntemi paylaştım. HiveOS bu yöntem ile kurulur mu bilmiyorum. Yapacağınız şey VirtualBox kurup Windows üzerinde sanal bir makinede HiveOS kurmayı denemek. İşe yararsa ne ala. macOS sistemlerde nasıl yapılır bilmiyorum onu sizin araştırmanız lazım.

KS

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Ben HiveOS sistemi hakkında konuşmadım. Çift sistem nasıl çalıştırılır bildiğim bir yöntemi paylaştım. HiveOS bu yöntem ile kurulur mu bilmiyorum. Yapacağınız şey VirtualBox kurup Windows üzerinde sanal bir makinede HiveOS kurmayı denemek. İşe yararsa ne ala. macOS sistemlerde nasıl yapılır bilmiyorum onu sizin araştırmanız lazım.
Hocam hiveos linux tabanli zaten
Yani hem Windows kullanip hem linux kullanabilirmiyiz?

KS

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Hocam benim HiveOs flash bellekte
Şimdi onu takip bu işlemi yapicam deilmi eğer böyle yaparsam HiveOs yine kurmama gerek kalmaz deilmi teşekkürler...

KS

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Bu olayi bana arkadasim da soylemisti onceden ugrastiriyor falan diyordu ama olurmu?

Ya da şöyle yapabilirmiyim HiveOs un icinde olduğu (Flash belleği) ilk basta cikarip...
•Sonra SSD(Windows) takip sistemi açsam ama bu esnada HDMI sadece anakartta olucak tabi o zmn Ekran Kartında HDMI olmadığından Windows Apu dan açılacak.

Sonra HiveOs'un olduğu(flash bellegi)
takicam Ekran Kartınada HDMI takicam ordan da HiveOs'dan mining yapabilirmiyim beynim yandi ama yardımcı olursanız cok sevaba girersiniz...
Hocam unutmayın HiveOs=Linux tabanlı
Bu sekilde yapsam olurmu peki...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
HiveOS eğer sanal sistemde ekran kartlarınızı görürse ve sorunsuz kullanırsa sorun yok. Daha önce denemedim HiveOS ile bir şey diyemem. Deneyin işte videodaki gibi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri