Hp Elitebook 850 G1 M.2.SSD Görmüyor

mazo1337

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Merhaba Bugun Hp Elitebook 850 G1 Modelindeki Laptopuma M.2.SSD Aldım ancak eve geldigimde bilgisayarda ssd gozukmuyordu disk yonetimi aygit yoneticisi bios cpu z gibi bir suru program kullandim ama hala gorunmuyordu acaba benim yapmam gereken birseymi var yoksa cihazmı bozuk anlamadım bios versiyonum son surum guncel yorumlarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Hp Elitebook 850 G1 M.2.SSD Görmüyor

Cihazın BIOS 'u üzerinden diskin okuma ara yüzünü kontrol edin. BOOT seçeneklerinde olması gerek. Ayarın PCIe olarak seçilmesi gerekebilir.

Ayrıca cihazın SATA SSD desteklediği yazıyor. M.2 ara yüzü SATA M.2 olabilir. Eğer böyleyse ve siz sisteme PCIe M.2 taktıysanız tanımıyor olabilir.

KS

mazo1337

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Hp Elitebook 850 G1 M.2.SSD Görmüyor

ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazın BIOS 'u üzerinden diskin okuma ara yüzünü kontrol edin. BOOT seçeneklerinde olması gerek. Ayarın PCIe olarak seçilmesi gerekebilir.

Ayrıca cihazın SATA SSD desteklediği yazıyor. M.2 ara yüzü SATA M.2 olabilir. Eğer böyleyse ve siz sisteme PCIe M.2 taktıysanız tanımıyor olabilir.

Fotoğrafta Göründüğü gibi Boot optionsda yok 
ssdyi takma yerinede cuk diye oturdu birbirine uyuyorlar aldigim yerde zaten sıkıntı olmadığını söylemişti takılma konusunda 

birde hocam fotografta gordugunuz gibi bilgisayarin biosunda gezinirken boyle bir yere denk geldim bi anlamı varmı yoksa normal bir ayarmı acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Startreihenfolge yazan yeri soruyorsanız orası sistem açılırken sistemin BOOT okuma listesi ki orada M.2 SSD Drive görünüyorsa sistem diski görüyor demektir. Windows sürümünüz UEFI değilse diski Windows altında görmüyor olabilir.

KS

mazo1337

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet M.2.SSD orada var peki windows surumumu nasil uefi yapabilirim

ugur.gozaydin' Alıntı:
Startreihenfolge yazan yeri soruyorsanız orası sistem açılırken sistemin BOOT okuma listesi ki orada M.2 SSD Drive görünüyorsa sistem diski görüyor demektir. Windows sürümünüz UEFI değilse diski Windows altında görmüyor olabilir.

Hocam 3 tane secenek var 
1-legacy
2-uefi
3-uefi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Öncelikle aşağıdakileri bir kontrol edin ona göre bir yol izleyelim.
  • BIOS ayarlarınızda BOOT veya Advanced sekmesinde SATA ayarlarınızı AHCI veya PCIe Conf. ayarınızın Enable olduğundan emin olun.
  • Windows aygıt yöneticisinde Disk sürücüleri bölümünden diskiniz görünüyorsa orada sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir seçeneğini kullanın ve sonrasında Disk Yönetiminden yeni birim oluşturma işlemlerini gerçekleştirin.
Eğer diskte veya Windows üzerinde sorun yoksa böyle çözülmesi gerekir.

Alternatif için CMD komutları denenebilir.

Başlata CMD yani Komut İstemi yazıp Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile başlatın aracı. Açılan pencerede sırasıyla aşağıdaki kodları yazıp her satırda ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
  1. diskpart
  2. list disk
Bu kodlardan sonra çıkan listede diskinizi görebiliyor musunuz bakın. Eğer görebiliyorsanız aşağıdaki kodlardan devam edebilirsiniz.
  1. select disk # (Bu parantez içi bir açıklamadır kod # işareti ile bitiyor. # işareti yerine list disk komutunda listelenen disklerden sorunlu diskinizin numarasını yazacaksınız.)
  2. clean
  3. create partition primary
  4. select partition 1
  5. active
  6. format quick fs=NTFS
  7. assign
  8. exit
Eğer sorun çözülürse ne ala çözülmezse başka bir şeydir sorun bakılır gerisine ne yapılabilir diye.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri