i5 11400'den R5 5600x'e

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,
Elimde bulunan 11400 işlemci ve Asus Prime b560m-a anakartı satıp. 5600x vs Msi b550-a pro anakart almayı düşünüyorum. 5600x işlemciyi hazır sistemden çıkma alacağım için ekstra ücret ödememe gerek kalmayacak. Değiştirme sebeplerimden birisi daha iyi bir anakarta sahip olacağım. Sizce mantıklı bir hareket mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Genel olarak denk FPS değerleri alacaksınız ama AMD sisteme geçmeniz ileride çok daha iyi işlemcilere geçmenizin yolunu açacaktır. Eğer ileride bir daha işlemci güncellemesi vs. yapmayı düşünüyorsanız yükseltme yapın yoksa hiç gerek yok.

KS

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sürekli yeni sistem almak maalesef bu şartlarda kolay değil. Üstelik AMD sisteme geçtiğim zaman overclock yapma şansım olacak. Prime anakartların da daha üst seviye işlemciler için yetersiz olduğunu görmüştüm.

İkinci el sitelerinde 2400₺ ye 5600x buldum hazır sistem alıp satıyormuş satıcı. Gidip test etme şansım da olacak. Sizce fiyat iyi mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
5600X şuan sıfır fiyatı 3K ve üzerinde seyrediyor. Yani 2400 TL eğer garantisi varsa iyi bir rakam ama bu fiyatlara incehesap indirimlerinde de düşüyor çoğu zaman. Yani ne iyi diyebilirim ne kötü fiyat için. 

Ayrıca bu MSI B550-A PRO anakart 5950X işlemcisine yetecek güce sahip. OC potansiyelini bilemem. Her işlemci aynı voltaj ile OC olmuyor sonuçta birebir aynı model bile olsa. OC yapmanıza gerek olacağını sanmam AMD sisteme geçtiğinizde. 5600X işlemcisi zaten çok performanslı bir işlemci.

Eğer ileride işlemci size yetmemeye başlarsa ve sadece işlemci değiştirerek performans artışı planlıyorsanız, (en az 5 gibi bir uzak tarihten bahsediyorum) AMD platformunda çok daha fazla işlemci ve performans seçeneğiniz var. Karar sizin.

KS

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Overclock merakım olduğundan değil sadece daha fazla potansiyele sahip diye demiştim. Ürün yeni faturası ve garantisi mevcutmuş. Maalesef kendi kullandığım bileşenleri satacağım için indirim bekleyemem. Satıcı tarafından bir sorun çıkmaz ise AMD'ye geçiş yapacağım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Bir soru daha sormak istiyorum. Kendi anakartımı satacağım fakat tam olarak kutu içeriğinde ne çıkıyor kendi kasamdan çıkarınca kutusuna neleri koymam gerekiyor bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakartın kendi sitesinde kutu içeriği yazar. Accessories olarak geçiyor olması gerek. Ayrıca inceleme videoları ve metinlerinde kutu içeriği resimli veya video olarak gösteriliyor.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri