i5-11500 & RTX 3080

ZeroTolerance

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
63
2k çözünürlükte sıkıntı çıkarır mı? %6 civarında bir darboğaz görünüyor.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Bildiğim kadarıyla darboğaz için işlemci ağırlıklı ya da düşük ekran kartı kullanımlı oyunlar sorun çıkarır. Ekran kartına ne kadar yük binerse o derece rahat edersiniz. Tavsiyem büyük bir darboğaz olmazsa ve tercih edecek olursanız ultra ayarlardan inmeyin ne kadar yükü karta verebilirseniz o kadar iyi olur. Yine de alternatif fikirleri de değerlendirin belki aynı ya da yakın fiyata darboğaz yemeyecek bir işlemci tavsiyesi gelir.

KS

ZeroTolerance

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
63
Bildiğim kadarıyla darboğaz için işlemci ağırlıklı ya da düşük ekran kartı kullanımlı oyunlar sorun çıkarır. Ekran kartına ne kadar yük binerse o derece rahat edersiniz. Tavsiyem büyük bir darboğaz olmazsa ve tercih edecek olursanız ultra ayarlardan inmeyin ne kadar yükü karta verebilirseniz o kadar iyi olur. Yine de alternatif fikirleri de değerlendirin belki aynı ya da yakın fiyata darboğaz yemeyecek bir işlemci tavsiyesi gelir.
Teşekkürler, zaten olabildiğince ultrada tutarım. İşlemci yükseltirsem ekran kartını düşürmem gerekiyor şu an tam bir çizgide.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Teşekkürler, zaten olabildiğince ultrada tutarım. İşlemci yükseltirsem ekran kartını düşürmem gerekiyor şu an tam bir çizgide.
Rica ederim, %5 düşük bir oran gibi geldi gözüme hocam, tercih sizin. Ben kendi adıma sorun olmayacağını düşünüp tercih ederdim ama farklı bir sorun ya da uyumsuzluk varsa da bilen hocalarım aydınlatır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ayarları maksimuma alıp düşük seviye oyunlar oynamazsanız genelde darboğaz yiyeceğinizi sanmıyorum ama bazı oyunlarda %10 seviyelerine kadar darboğaz olabilir bilginiz olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri