İ5 12400F Isinma Sorunu

kaant670

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
i5 12400F ve Xigmatek kule tipi soğutucu aldım. Örnek veriyorum Valorant'a girdiğimde ısı
80-90 arası oluyor boştayken 35 derece. Bir anormallik var. Ne önerirsiniz.

Son düzenleme:

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
450
Etken çok ; termal macun görevini yapmıyor olabilir, fanlar manuel ayarda düşük devirde dönüyor olabilir, işlemciye yük bindiren uygulama çalışıyor olabilir, bios güncellemen gerekebilir, Windowsa güncelleme gerekebilir, ihtimalleri deneye deneye çözülür bir yerde küçük bir ayrıntı vardır illaki.

KS

kaant670

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Etken çok ; termal macun görevini yapmıyor olabilir, fanlar manuel ayarda düşük devirde dönüyor olabilir, işlemciye yük bindiren uygulama çalışıyor olabilir, bios güncellemen gerekebilir, Windowsa güncelleme gerekebilir, ihtimalleri deneye deneye çözülür bir yerde küçük bir ayrıntı vardır illaki.
Yüksek performanslı bir termal sipariş verdim bakalım sonuç ne olacak

alperen122285

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Termal macunu değiştirdukten sonra gene geçmezse biosa gir cpu fan ayarlarina bak bios yazilimina bak guncelle hic olmadı sıvı soğutmaya geç kule tipi biraz sıkıntı bende kule tipi kullanıyordum sıvı soğutmaya geçtim işlemci kendine geldi bi ferahladı

KS

kaant670

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hayırlı olsun şimdiden.Soğutucu montaj yapılırken boşluk kalmadan iyi bir şekilde takılınca kolay kolay sorun çıkarmaz.
Bunu almayı düşünüyorum. Bilgilendirir misiniz pek bütçem yok

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
i5 12400F ve Xigmatek kule tipi soğutucu aldım. Örnek veriyorum Valorant'a girdiğimde ısı
80-90 arası oluyor boştayken 35 derece. Bir anormallik var. Ne önerirsiniz.
i5 12400F çok fazla ısınan bir işlemci değil, kule tipi bir soğutucuyla rahatlıkla soğutabilirsiniz ancak tabii ki de hangi kule tipi soğutucu olduğunun da önemi var. Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

KS

kaant670

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
i5 12400F çok fazla ısınan bir işlemci değil, kule tipi bir soğutucuyla rahatlıkla soğutabilirsiniz ancak tabii ki de hangi kule tipi soğutucu olduğunun da önemi var. Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?
Xigmatek apache plus fan kullanıyorum. Boşta işlemci 35-40 derecede çalışıyor valoranta girdiğim gibi ısı 80-90 arası oluyor fan sıfır işlev

Son düzenleme:

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
Xigmatek apache plus
Bu soğutucunun intel stok soğutucusundan çok farklı bir yanı yok. Yine de söylediğiniz değerlere göre ortalama 5 derece daha az olması gerekiyordu. Kule tipi bir soğutucu yeterli olur, daha fazla ödeyip sıvı soğutucu almanıza gerek yok (geleceğe yatırım olarak düşünüyorsanız tabii o başka bir durum).

Kasanız hangisi ve bütçeniz nedir?

KS

kaant670

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu soğutucunun intel stok soğutucusundan çok farklı bir yanı yok. Yine de söylediğiniz değerlere göre ortalama 5 derece daha az olması gerekiyordu. Kule tipi bir soğutucu yeterli olur, daha fazla ödeyip sıvı soğutucu almanıza gerek yok (geleceğe yatırım olarak düşünüyorsanız tabii o başka bir durum).

Kasanız hangisi ve bütçeniz alma

Kasanız hangisi ve bütçeniz nedir
Önereceğiniz fan var mı veya sıvı soğutma pc aldık adam akıllı oynayamıyorum

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,439

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
Thermaltake S200 Tg 650w Beyaz
Kule tipi soğutuculara 2k gibi paralar vermenize gerek yok. 2K ya iyi sıvı soğutucular var.

Zaten stok fan ile birlikte idare edebilen bir işlemciniz var. Sıvı soğutucu satın almanıza gerek yok, uygun fiyatlı bir kule tipi işinizi görecektir, örneğin:

Ancak ileriye dönük olsun 240mm sıvı soğutucu satın alayım derseniz:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri