I5 12400F Stok Fanın Yetersiz Olması

slonce35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, i5 12400F işlemciyi stok fanıyla kullanıyorum. Oyun oynarken işlemci sıcaklığı 90'a kadar çıkabiliyor. Bu sebeple geçici çareyi güç planı kısmından en yüksek işlemci durumunu %99'a indirmekte buldum. Fakat bu da hızı etkiliyor ve işlemci tam performansında çalışmamış oluyor.

Sıvı soğutucu almayı düşünüyorum. Coolermaster'ın Masterliquid ML240L v2 sıvı soğutma sistemini gözüme kestirdim. Siparişini vermeden önce buradaki arkadaşların değerli yorumlarını okumak istedim. Sizce tercihim doğru mu ve bana ne kadar katkısı olur? Değilse de önerileriniz benim için çok kıymetli olur. Teşekkürler.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Merhaba, i5 12400F işlemciyi stok fanıyla kullanıyorum. Oyun oynarken işlemci sıcaklığı 90'a kadar çıkabiliyor. Bu sebeple geçici çareyi güç planı kısmından en yüksek işlemci durumunu %99'a indirmekte buldum. Fakat bu da hızı etkiliyor ve işlemci tam performansında çalışmamış oluyor.

Sıvı soğutucu almayı düşünüyorum. Coolermaster'ın Masterliquid ML240L v2 sıvı soğutma sistemini gözüme kestirdim. Siparişini vermeden önce buradaki arkadaşların değerli yorumlarını okumak istedim. Sizce tercihim doğru mu ve bana ne kadar katkısı olur? Değilse de önerileriniz benim için çok kıymetli olur. Teşekkürler.
Masterliquid genelde önermiyolardı. Ben birşey diyemeyeceğim ama Corsair'ın H100 daha tercih edilebilir bence. Sıvı soğutmacı üyeler çevrimiçi değil sanki şuanda, siz konuyu güncel tutun görünce yazarlar.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bence tercihiniz doğru değil. İlk olarak o işlemciyi kule tipi bir soğutucuyla da soğutabilirsiniz , ikincisi de sıvı soğutma alacaksanız farklı markaların ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim.

Kasa destekliyorsa 100TL farkla 360mm hâli bile alınabilir.

Kemo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
Corsair H100 iyidir, ama sıvı soğutma gerektiren bir işlemci değil işlemciniz. Arctic Freezer, se-214xt, ak620 de incelemenizi öneririm kule tipi olarak

KS

slonce35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.

Bence tercihiniz doğru değil. İlk olarak o işlemciyi kule tipi bir soğutucuyla da soğutabilirsiniz , ikincisi de sıvı soğutma alacaksanız farklı markaların ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim.

Kasa destekliyorsa 100TL farkla 360mm hâli bile alınabilir.

Sanırım paylaştığınız kule tipi soğutucuyu alacağım. Sizce maksimum kaç dereceleri görürüm bu fan ile? Ve linkte baktığım kadarıyla herhangi ekstra bir aparat almama gerek yok diye düşünüyorum. Doğru mudur?

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260

Ayninislemciyi kullanıyorum neyle 90 dereceye çıkartınız o işlemciyi şaşırdım 75 derece üstünü görmedim yukte

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri