İ5 2400 lü sisteme Rx470 vs Rx570

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Uzun zamandır post atıyordum ekran kartı almak için artık son noktaya geldim iki seçeneğim var sizce ne seçmeliyim ?

Rx 470 4gb
Rx 570 4gb

ikiside aynı fiyatta bence rx 570 daha mantıklı darboğaz olsada 470 den iyi performans alırım diye düşünüyorum sizce ne yapmalıyım ?

İşlemci i5 2400 3.10ghz 4çekirdek

Oynayabileceğim oyunlar
BF1-5 gta 5 ark survival evolved rust the forest csgo pubg fortnite shadow of the tomb raider fifa-pes serisi witcher 3

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Her halükarda iyi olan kartı almalısın ve RX 570 iyi olan kart. İşlemcin onu tam besleyemiyecek ama ileride işlemci değiştirebilirsin veya ekran kartı dahil tüm sistemi satmak istersen RX 570 olan sistem daha fazla para eder. Hiç düşünme RX 570 'i al gitsin.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Powerin epey düzgün olması lazım. 570 ile 470 arasında 40 watt fark var,güç tüketimi olarak. Yüzde 5 performans farkı için değer mi. Bi de ,darboğaz ,,zaten olacak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlerisini düşünmek gerek aynı paradalar diyor arkadaş gerek yok eskiyi almaya daha iyisi ve yenisi varken. Gerisi hallolur bir şekilde. PSU yetecektir uçlarda takılır en olmadı sorun olmaz o kadar.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
sistemi hesapladım hocam yüksüz 336 w yükteyken 368 watt civarı tutuyor benim power 500w 80+plus 450 watt gerçek güç veriyor yani yetiyor o zaman rx 570 daha mantıklı ?

700 tl ye alıcagım rx 570 i 680 falan da rx 470

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Darboğaz çoğunlukla işlemci yüklenen oyunlarda olur demiştiniz mesela hangi oyunlar bf1 var bildiğim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Patmalı, çatlamalı fizik hesaplamalarının çok olduğu oyunlar özellikle strateji türü oyunlar tepeden oynanışa sahip olan türden bahsediyorum ve Online oyunlarda aşırı kalabalık olursa etraf insan olarak oda biraz darboğaz yapar. Oyun olarak her oyun fizik hesaplaması yapar belli seviyede ama bazı oyunlar aşırı yapıyor özellikle BF serisinde fazla olur fizik hesaplaması her şey parçalandığı için oyunda. Fortnite oyununda da biraz yapar örneğin ama her halükarda RX 470 almayın en kötü senaryoda bile RX 470 performansı alırsınız zaten aralarında RX 570 ile %5 ila 10 kadar bir performans farkı var onuda darboğazdan kaybetseniz bile zaten elinizde RX 470 olmuş olur düşünmeye gerek yok bu konuda içiniz rahat olsun.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Birde ben kartı Asus expedition serisi OC versionlu 4gb alıcağım 50 tlye fazlayada MSİ nin gaming x i var ama asus almak daha mantıklı gibi çünkü msi ın garantisi bitmiş asusun devam ediyor

Strixler neden bu kadar pahalı ki expedition serisinden ? görüntü farkı var tamam tasarım falan var fps olarakda 2 3 fps vardır ama 600 tl falan fark oluyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Gaming X biraz daha iyi soğutma olarak ve frekans olarak ise 27 mhz daha iyi ancak garantide önemli tabi ASUS olan model daha iyi seçim olacaktır sizin için. Strix serisi soğutma yapısı olarak tamamen farklı artı olarak frekansıda daha iyi ve kullanılan iskelet malzemede farklı ayrıca RGB var üzerinde bu fiyatı arttıran kriterler bunlar. ASUS 'un Strix serisi tüm bileşenleri üst ASUS 'un üst düzey serisinden oyuncu odaklı tuttuğu özel serisi birde tamamen OC odaklı ayrı bir serisi var ROG adı altında.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri