İ5 7200U Frekans Dropları

deadlook

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başlıkda bellitridim işlemciyi kullanıyorum oyunlarda tamamen ısı kaynaklı olmadan 3.10 dan bi anda 0.8-0.4 gibi saçma rakamlara düşüyor denedigim şeyler beni çözüme ulaştırmadı yardımlarınızı bekliyorum 

Denen yollar
-macun yenilendi
-turbo boost kapatılı
-yüksek perfomans modu
-driverlar güncellendi

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] [/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] [/font]Sistemim
HP 250 G6
İntel İ5 7200U 2.50 Ghz
4Gb DDR4
Amd 520 
500hdd
Windows 10 64Bit

KS

deadlook

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
oyun içinde performans gayet normal csgo da 130 fps falan alıyorum ghz düşmeen önce voltaj düşüyo onu fark ettim ve onla birlikte ekran kartı kullanımıda %100 oluyo ve 800mhz (1300 den düşüyo) oluyo calısma frekansı ekran kartının

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sıcaklıklarınız kaç derece. Bu dediğiniz olay işlemci fazla ısınınca kendisini frenlemesi sonucu oluşuyor. Daha fazla ısınmasın diye önce voltaj sonra frekans düşürür makine. Kaç derece sıcaklıklarınız? Bu sorunlar olduğunda kaç derece o önemli boşta sıcaklıkları sormuyorum not düşeyim dedim boştaki değerleri atarsınız diye.

KS

deadlook

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sıcaklıklarınız kaç derece. Bu dediğiniz olay işlemci fazla ısınınca kendisini frenlemesi sonucu oluşuyor. Daha fazla ısınmasın diye önce voltaj sonra frekans düşürür makine. Kaç derece sıcaklıklarınız? Bu sorunlar olduğunda kaç derece o önemli boşta sıcaklıkları sormuyorum not düşeyim dedim boştaki değerleri atarsınız diye.
70-80 arası yük altında degerlerim bu şekilde

KS

deadlook

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Peki sıcaklığın yükselmeye başladığı noktalarda mı düşüş oluyor bunu kontrol eder misiniz.
hayır bunu sıcaklıga baglı olmadan random bi şekilde alıyorum bazen arka arkya 2-3 defa yapıyo bazende cs de maç atıyorum 2 maçda falan yapıyo

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem odaklı sorun olabilir ki aslında işlemci sıcaklığınız sınırda ve bu bence temel sebep ama siz sıcaklığa bağlı yapmıyor dediğiniz için bunu eliyorum yoksa ilk sebep budur bilginiz olsun.

Sisteme en son ne zaman format attınız ve genel olarak sisteme son zamanlarda neler kurdunuz? Sürücü bazlı yada sistemsel bazlı bir hata olabilir ki ya sürücüleri kaldır kur yapacaksınız yada genel olarak format atacaksiniz. Ayrıca sadece 1 oyunda yapıyorsa bu durumu oyun bazlı olma ihtimali yüksek yani başka oyunlarda da yapıyor mu bu surunu cevap evet ise önce sürücüleri kaldır kur sonra format deneyebilirsiniz.

KS

deadlook

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistem odaklı sorun olabilir ki aslında işlemci sıcaklığınız sınırda ve bu bence temel sebep ama siz sıcaklığa bağlı yapmıyor dediğiniz için bunu eliyorum yoksa ilk sebep budur bilginiz olsun.

Sisteme en son ne zaman format attınız ve genel olarak sisteme son zamanlarda neler kurdunuz? Sürücü bazlı yada sistemsel bazlı bir hata olabilir ki ya sürücüleri kaldır kur yapacaksınız yada genel olarak format atacaksiniz. Ayrıca sadece 1 oyunda yapıyorsa bu durumu oyun bazlı olma ihtimali yüksek yani başka oyunlarda da yapıyor mu bu surunu cevap evet ise önce sürücüleri kaldır kur sonra format deneyebilirsiniz.
sorunum tüm oyunlar için geçerli bu 5 formatım artık sürücüleri hp kendi sitesinden indirdim kurulu programlar olarak 

advancesystemcare 
ccleaner 
steam 
obs

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizde genel bir sıcaklık sorunu var o zaman yazılım bazlı sistemsel bir sorun değil. Macun vs. yenilemesi yapın makinenizi temizleyin. RAM vs. söküp toz vs. alın böyle deneyin.

KS

deadlook

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sisteminizde genel bir sıcaklık sorunu var o zaman yazılım bazlı sistemsel bir sorun değil. Macun vs. yenilemesi yapın makinenizi temizleyin. RAM vs. söküp toz vs. alın böyle deneyin.
yukarda yazmışdım temizlenip macunu yenılendı daha 2 gün oldu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman cihazda genel bir sorun car. Sizin yapabileceğiniz bir ayar vs. işi değil. Format vs. atmışsınız macun yenilemişsiniz geriye tek bir şey kalıyor sistemde bileşen bazlı sorun var demektir. Yada dediğim gibi sıcaklık sorununuz size dert oluyor ki bence sorun bu siz yok dediğiniz için askıya aldım.

KS

deadlook

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O zaman cihazda genel bir sorun car. Sizin yapabileceğiniz bir ayar vs. işi değil. Format vs. atmışsınız macun yenilemişsiniz geriye tek bir şey kalıyor sistemde bileşen bazlı sorun var demektir. Yada dediğim gibi sıcaklık sorununuz size dert oluyor ki bence sorun bu siz yok dediğiniz için askıya aldım.
sıcaklık olarak var sayarsak vakumlu sogutucu alsam olurmu stand sogutucu kullanıyorum ama vakumlu  sogutucu alıp denemek istiyorum belki sorunumu çözer sizin başka bir öneriniz varmı ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri