merhaba, herhangi bir uygulamada oyunda hep işlemci kendini 900mhz üstüne çıkartmıyor, sadece boşta iken 3000mhz görebiliyorum, ister şarjda ister pilde işlemiyor nasıl çözebilirim.
en düşük ayarı %90'da yine fayda etmiyor, fan ayarı yok ama, işlemci sıcaklığı 70'ün üstüne çıkmıyor zaten.Denetim masasındaki güç seçenekleri ile alakalı olabilir veya işlemci sıcaklığı yükseliyorsa da kendini sınırlayabilir.
her şey güncel, throttlestop denedim ama tüm seçenekleri kapalıydı, hiçbir şey yapamıyordum.Bios güncellemesi varsa yada windows ile alakalı herhangi bir güncelleme , buda sorunu çözebilir. Birisi batarya sorunundan bahsetmiş. Sizde böyle bir durum var mı ? ThrottleStop uygulaması ile de çözülebilir belki.
Ben bilmiyorum ama sizin için biraz araştırıp bulduğum çözümleri paylaşacağım.çözümü filan yokmudur hocam![]()
gerçekten yok hocam, cihazın kendi sitesine baktım.Sormuştum ama Bios güncellemesi olmadığından emin misiniz ?
o ekran kartı için değil mi? ekran kartında sorun yaşamıyorum hem sadece işlemci %100 oluyor ve sıcaklıktan dolayı mhz düşüyor sanırımMSI Afterburner indirip Core clock'u oyun açıkken 100'er 100'er arttırır mısın? 3000'e kadar.
MSI afterburner ile fan hızlarını %100'e çıkar. Core clock işlemci için.o ekran kartı için değil mi? ekran kartında sorun yaşamıyorum hem sadece işlemci %100 oluyor ve sıcaklıktan dolayı mhz düşüyor sanırım
fan ayarlarını değiştiremiyorum. hem sanırım sorunu çözdüm,MSI afterburner ile fan hızlarını %100'e çıkar. Core clock işlemci için.
bunu kurunca mhz limitlemesi kalktı oyunda.Ekli dosyayı görüntüle 6454
bios yok ama bunu buldum sizce işe yarayabilir mi?
Yani sorun çözüldü.fan ayarlarını değiştiremiyorum. hem sanırım sorunu çözdüm,
bunu kurunca mhz limitlemesi kalktı oyunda.
gibi aslında ama eskisi gibi çok sorunlu değil.Yani sorun çözüldü.
Genel olarak güncellemeler ile alakalı bir sorun olduğu ortaya çıktı ama. Bios değilse bile güncellemelerin etkisi olabiliyormuş.gibi aslında ama eskisi gibi çok sorunlu değil.