teşekkürler, duymuştum ama şu an tam nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bakıp deneyeceğimUnderVolt deneyebilirsiniz. Bu yeni işlemciler ilk çıktığında da testlerde hep bu sıcaklıkları görüyordu. Yapacak pek bir şey yok gibi.
ÜstündeRadytatör kasanın üstünde mi önünde mi?
bendede 13700k artic 420 var boşta 45-55 arası geziyo sürekli pubg oynuyorum oyundada 85 dereceleri görüyor işlemcidemi sorun var sıvı soğutmadamı anlamadım aynı sistem bi başkasında var üstüne 5.7 ghz overcloklu adam 55 derece pubg oynuyorÜstünde
malesef ben çözemedim, bu şekilde kullanmaya devam ediyorumbendede 13700k artic 420 var boşta 45-55 arası geziyo sürekli pubg oynuyorum oyundada 85 dereceleri görüyor işlemcidemi sorun var sıvı soğutmadamı anlamadım aynı sistem bi başkasında var üstüne 5.7 ghz overcloklu adam 55 derece pubg oynuyor
İntel işlemciler zaten uzun süredir yüksek sıcaklıklar ile boğuşuyor, bununla birlikte 13700k da aynı durumda. Arctic Liquid Freezer II serisi gerçekten güçlü, özellikle 420mm modeli üst noktası. Ancak ben bu soğutucu da anladım ki fanların güç kablolarını ayırarak kullanmak gerekiyor.%100 yük altında 80-90 derece aralığında seyrediyor.
Macunu değiştirdim, hala aynı sonuçlar. Çözemeyeceğimi düşünüyorum. Bu haliyle kullanmaya başlayacağım artık.
Sizce yapabileceğim bir şey var mı?
lian li lancool iii kasa kullanıyorum ama işte dediğim gibi aynı işlemci aynı sıvı soğutma aynı GHz overcloklu ben 80-90 arasi alıyorum diğer arkadaş 55-60 derece arası alıyor bukadarda fark normal değil gibi işlemcide sorun olabilirmi acabaİntel işlemciler zaten uzun süredir yüksek sıcaklıklar ile boğuşuyor, bununla birlikte 13700k da aynı durumda. Arctic Liquid Freezer II serisi gerçekten güçlü, özellikle 420mm modeli üst noktası. Ancak ben bu soğutucu da anladım ki fanların güç kablolarını ayırarak kullanmak gerekiyor.
Yani şöyle, bildiğimiz gibi 3 adet fan pompaya giden güç kablosuna bağlanıyor ve 3 fan ve pompa tek güç soketiyle çalışıyor. 3 tane fanın güç kablosunu pompaya giden kablodan ayırarak, ayrı bir çoklayıcı yardımıyla kullanmak çok daha iyi. Böylelikle pompayı ayrı, fanları ayrı kontrol edebiliyoruz. Eğer imkanınız var ise bu şekilde kullanarak hız ayarı yapabilir misiniz?
Arctic Liquid Freezer II 420mm model soğutucuyla bu tarz bir sorunu Ryzen 9 5900x işlemcisinde yaşamıştım ki kasam hava akışı konusunda üst seviye bir kasaydı (Phanteks P500A). Güç kablolarını ayıp kullandığımda hızları ayarlayarak soğutucunun gerçek performansını almıştım.
Bu arada kasanız hangisi?
Aynı kasayı test sistemim olarak kullanıyorum. Gayet performanslı bir kasadır. Yani hava akışında sorununuz yok. Arkadaşınızda aynı kombinasyon var ve 55-60 dereceler arasında bir izlenim mı alıyor?lian li lancool iii kasa kullanıyorum ama işte dediğim gibi aynı işlemci aynı sıvı soğutma aynı GHz overcloklu ben 80-90 arasi alıyorum diğer arkadaş 55-60 derece arası alıyor bukadarda fark normal değil gibi işlemcide sorun olabilirmi acaba
13700kf kullanıyorum cooler master pl360 kullanıyorum pubgde max 60 derecenin yukarısında görmedim daha 2k 240hz monitörde oynuyorum fanların hepsi pwm modda haf500 kasabendede 13700k artic 420 var boşta 45-55 arası geziyo sürekli pubg oynuyorum oyundada 85 dereceleri görüyor işlemcidemi sorun var sıvı soğutmadamı anlamadım aynı sistem bi başkasında var üstüne 5.7 ghz overcloklu adam 55 derece pubg oynuyor