I7-13700K Overclock

zennd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
hocam overclock yapmak istiyorum ama işlemci overclock yapma konusunda hiç bir bilgim yok yardım edebilecek var mı?
(max performans olarak kullanmak istiyorum bu yüzden yapıcam ekran kartımı stabil bir şekilde yaptım)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,217
İlk önce Z serisi bir anakart ve gerçekten güçlü bir soğutucuya ihtiyacınız var. Aslında OC önermem. İşlemci zaten yeterince güçlü ve stok hâlde bile çok ısınıyor. OC yapıldığı taktirde soğuması çok zor olur.

KS

zennd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İlk önce Z serisi bir anakart ve gerçekten güçlü bir soğutucuya ihtiyacınız var. Aslında OC önermem. İşlemci zaten yeterince güçlü ve stok hâlde bile çok ısınıyor. OC yapıldığı taktirde soğuması çok zor olur.
evet bende test yaptığımda 88 falan oldu (klima açıkken) z690 kullanıyorum ve soğutucu olarak corsair h100 var

omerlutfiulker

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
375
evet bende test yaptığımda 88 falan oldu (klima açıkken) z690 kullanıyorum ve soğutucu olarak corsair h100 var
Cinebench r23 testinde kac derece ve watt cekti islemci buna baktinizmi. OC sahsen önermez kimse zaten güçlü siz onu soğutmak icin minimum saglam bir 360 yada 420 sogutucuya gecmeniz gerekecek

KS

zennd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Cinebench r23 testinde kac derece ve watt cekti islemci buna baktinizmi. OC sahsen önermez kimse zaten güçlü siz onu soğutmak icin minimum saglam bir 360 yada 420 sogutucuya gecmeniz gerekecek
88 gördü max ama dediğim gibi klima çalışken böyleydi (pc nin direkt üstüne vuruyor klima) biraz daha soğuk ortamda 85 falan olur diye düşünüyorum ama önermiyorsanız yapmayabilirim watt olarak bir şey görmedim maalesef

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri