i7 3770 işlemcimle yola devam etmeli miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tirik07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese selamlar,
Sistem olarak;
-i7 3770 işlemci
-32GB ram
-r7 200 2gb ekran kartı 
-480SSD 
Kullanmaktayım. Aslına bakarsanız yetiyor valorant vs oynarken +100fps alıyorum fakat sanki fps yüksek olsada bi hantallık var gibi hissediyorum.
Kendi çapımda yayın yapmak istiyorum, herhangi bir platformda. Bu sistem sanırım yeterli olmaz.
Fiyatlar da epey yüksek. Monster 3050ti ekran kartlı laptop una takıldım ama 4gb vram ne kadar yeterli olur ve ısınmadan dolayı şüphelerim var.
Ya i7 3770 sistemimde ekran kartı upgrade edeceğim ya da bilmiyorum bir fikir alışverişi yaparsak sevinirim.
İyi forumlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: i7 3770 işlemcimle yola devam etmeli miyim?

Aslında işlemci 4 çekirdek 8 izlek zamanın güçlü işlemcilerinden birisi. Yayın açılır açılmaz değil ama güncel platform bir sisteme geçmek için bütçeniz varsa bence bu yönde bir yol çizin sisteme.

Laptop değil de yine masaüstü benzer fiyatlara bir sistem kurun derim. 16GB RAM modülü olan söylediğiniz karta sahip Laptoplar ortalama 13-14K fiyat bandında. Benzer fiyata bir sistem kurabilirsiniz. Hem termal dizaynı kafanıza takmanız gerekmez bu sayede. VRAM konusunu dert etmeyin 4GB günümüz şartlarında 1080p çözünürlük için halen daha yeterli bir miktar. Minimum 16GB RAM ve minimum 4 çerkidek 8 izlek veya direkt 6 çekirdek veya üzeri bir CPU birimi ile yayın işleri yapabilirsiniz.

KS

tirik07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yorumunuz için teşekkürler. 
O halde 2 şık arasında kalıyorum. 
Kendi sistemime ekran kartı ve 144hz monitör mü almalıyım ? 1050ti gibi bir kart işimi görür mü yoksa yeni nesil bir sistem mi toplamalıyım? Toplanacak ise bu nasıl birşey olmalı? Aslına bakarsanız en ekonomik hangisi olursa benim için daha iyi olacaktır. 
Araştırdığım videolar da ortalama toplayabileceğim sistemler de fps ler hemen hemen hep aynı. Son nesil bir sistem 3080ti vs toplamadıktan sonra 1650s vs ortalama aynı fps gösteriyor ve kafam karışıyor. 
Nasıl bir yol izlemeliyiz ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

RTX 3080 Ti kartını 1080p 'de kullanırsanız iyi bir işlemci ile alacağınız FPS değeri maksimumda daha alt ekran kartları ile o oyun için o çözünürlükte alacağınız maksimum FPS oranı ile aynı çıkar tabi. 1080p 'de o kartın yarısından fazlası boş yatıyor. Burada doğru bileşeni doğru donanımlar ile doğru monitörde kullanmak önemli.

İşlemcinizi tutmaya kadar verirseniz GTX 1660 serisi kartlara kadar NVIDIA kanadında çıkabilirsiniz. İşlemcinizin %30 kadarı bu kart ile 1080p 'de boşta kalacak ki ne kadar boşta işlemci o kadar iyi demektir. Neyse o kalan 30% kısımlık alanda yayın işleri yapılabilir teoride tabi bu. Kart modeli düştükçe işlemcinin boştaki kısmı yükselecektir.

Ancak bence platformu güncel bir seviyeye yükseltmek daha doğru olacaktır. INTEL 10. nesil veya AMD Ryzen serisi minimumda. Eğer bütçeniz yoksa veya ucuza halletmek istiyorsanız 2. elden temiz ürünler ile işlemci ve RAM alabilirsiniz. İşlemci ve RAM işi kolay test ile anlaşılır sorunlu mu değil mi. İşlemci için Cinebenh çok ve tek çekirdek testleri ve sıcaklık değerlerine bakılabilir. RAM için memtest86 ile sorunlu mu değil mi anlaşılır. RAM zaten bazı markaların bazı modelleri hariç ömür boyu garantili oluyor bozuk olsa bile servis halleder sorunu ama yine de test edilmeden alınmamalı. Anakart işin en gıcık yeri. Bozuk olup olmadığını anlamak çok zor. Onu bence sıfır indirimlerden kovalamak daha doğru.

Kasa ikinci elden alınabilir yada sizdeki kasa eğer güncel platformlara destek veriyorsa ve hava akışı kötü değilse kullanılabilir.

PSU eğer şuan ki sistemdeki güç olarak yeterli ve marka olarak kötü değilse kullanılabilir. Olmadı oda sıfır alınabilir indirimlerde. Yada 2. elden iyi bir markanın ürününü alabilirsiniz. İyi markaların ürünleri genelde en az 4 yıl garantili oluyor zaten. Standart zaten ülkemizde 2 yıl garantili ürünler var. 2. elde PSU iyi mi kötü mü anlamak için yapacağınız şeyler ilk olarak sistem tam yükte o PSU ürünü ile performans sorunları yaratıyor mu bakmalısınız. Daha sonra ses çıkartıyor mu çatır çutur veya cızır cızır gibi veya aşırı fan sesi gibi şeyleri var mı bakın. Eğer hepsi iyiyse sorun yoksa alınabilir 2.el olarak.

Ekran kartı 2. el alınabilir. Grafik performansına ve sıcaklıklarına bakılması yeterlidir. Performans testi için 3DMark Time Spy DX12 ve 3DMark Fire Strike DX11 yazılımlarını indirip test sonuçlarını isteyin ve sonuçları benchmarks.ul.com adresinden kontrol edin. Test esnasında sıcaklıklara da bakın ki bir sorun varsa aşırı ısınıyorsa anlarsınız durumunu kartın. Eğer sıfır alacaksanız sorun yok tabi.

KS

tirik07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Değerli yorumun için çok teşekkür ederim ??

caglar1907

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Bütçen iyiyse yenilemekte fayda var. Hem daha uzun yıllar kullanırsın hem de daha performanslı kullanmış olursun. Değiştirmeyi düşünürsen de benim de takip ettiğim Monster modelleri oldukça mantıklı ve makul duruyor.
Ama bu hafta dikkatimi çeken farklı bir model var. Bim'de HP'nin modeli 10999 TL'ye düşmüş. Cihazın işlemci ve ekran kartı oldukça başarılı. İstersen düşünebilirsin. Link'i aşağıda paylaşıyorum

https://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/pavilion-gaming-laptop-16-a0024nt/aktuel.aspx

WalkerCyborgCK

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tirik07' Alıntı:
Herkese selamlar,
Sistem olarak;
-i7 3770 işlemci
-32GB ram
-r7 200 2gb ekran kartı 
-480SSD 
Kullanmaktayım. Aslına bakarsanız yetiyor valorant vs oynarken +100fps alıyorum fakat sanki fps yüksek olsada bi hantallık var gibi hissediyorum.
Kendi çapımda yayın yapmak istiyorum, herhangi bir platformda. Bu sistem sanırım yeterli olmaz.
Fiyatlar da epey yüksek. Monster 3050ti ekran kartlı laptop una takıldım ama 4gb vram ne kadar yeterli olur ve ısınmadan dolayı şüphelerim var.
Ya i7 3770 sistemimde ekran kartı upgrade edeceğim ya da bilmiyorum bir fikir alışverişi yaparsak sevinirim.
İyi forumlar.
Özellikle sistemi gördüğümde ram göz alıcı duruyor ancak daha güncel bir sisteme upgrade yapman tabi bütçe var ise daha mantıklı olacaktır. @"ugur.gozaydin" yorumlarına ben de katılıyorum. Eğer bütçe noktasında sorunun yoksa GTX1660 ekran katlı ve işlemciyi de değiştireceksen 11400F işlemciye sahip bir sistem işini görecektir bence.  ;)

KS

tirik07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: i7 3770 işlemcimle yola devam etmeli miyim?

caglar1907' Alıntı:
Bütçen iyiyse yenilemekte fayda var. Hem daha uzun yıllar kullanırsın hem de daha performanslı kullanmış olursun. Değiştirmeyi düşünürsen de benim de takip ettiğim Monster modelleri oldukça mantıklı ve makul duruyor.
Ama bu hafta dikkatimi çeken farklı bir model var. Bim'de HP'nin modeli 10999 TL'ye düşmüş. Cihazın işlemci ve ekran kartı oldukça başarılı. İstersen düşünebilirsin. Link'i aşağıda paylaşıyorum

https://www.bim.com.tr/aktuel-urunler/pavilion-gaming-laptop-16-a0024nt/aktuel.aspx

Çok teşekkür ederim yorumun için, inceleyeceğim.

WalkerCyborgCK' Alıntı:
tirik07' Alıntı:
Herkese selamlar,
Sistem olarak;
-i7 3770 işlemci
-32GB ram
-r7 200 2gb ekran kartı 
-480SSD 
İyi forumlar.
Özellikle sistemi gördüğümde ram göz alıcı duruyor ancak daha güncel bir sisteme upgrade yapman tabi bütçe var ise daha mantıklı olacaktır. @"ugur.gozaydin" yorumlarına ben de katılıyorum. Eğer bütçe noktasında sorunun yoksa GTX1660 ekran katlı ve işlemciyi de değiştireceksen 11400F işlemciye sahip bir sistem işini görecektir bence.  ;)
:) Yorumun için öncelikle teşekkür ederim. Ram evet göz alıcı ama keşke DDR4 olsaydı demeden edemiyor insan :) 
Dediğiniz gibi i3 11.nesil F işlemci ve 1660 ekran kartı düşünüyorum lakin ikisini kuracağım sistem ortalama 15bin civarı oluyor.
Bütçemi biraz aşıyor aslına bakarsanız. Aşmaktan ziyade insan üzülüyor bu donanımlara bu kadar para öderken ama ona maalesef yapacak birşey yok :)
Niyetim oyuncu koltuğu 144hz monitör ve güzel bir kulaklık ve mouse da almak olunca hem sistem toplayıp hem ekipmana girişince minimum 20bin gözden çıkarmam gerekiyor ve şuan için imkansız benim için (Evlilik zor :) )
Bu sebeple güncel sistemime masraf etmek değer mi ? Sanırım bu konu üzerinden gideceğim gibi gözüküyor.
Teşekkürler tekrar,

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Şuan ki sisteminize yatırım yapacaksanız söylediğim gibi kartı düşük tutarsanız ömrü biraz daha uzar ama yaptığınız masrafa uzun vadede ne kadar değer onu bilemem.

KS

tirik07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Şuan ki sisteminize yatırım yapacaksanız söylediğim gibi kartı düşük tutarsanız ömrü biraz daha uzar ama yaptığınız masrafa uzun vadede ne kadar değer onu bilemem.

Dikkate alacağım, teşekkür ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ö.değil. Bu konuda başka sorunuz var mı? Ona göre konuyu kapatalım yada açık bırakalım.

edizkurtulus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

caglar1907' Alıntı:

valla şahane fiyat olmuş  
thumbsup.png

Terenas1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Uğur beye katılıyorum ram yüksek ama 3. nesil pcı ex desteğinide düşünecek olursak daha yeni nesil F serisi 10400F gibi işlemcili bir sistemi ben de tavsiye ederim.

yerlisiyim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

merhaba caglar1907'nin bahsettiği BİM'deki HP modelini bende gördüm değerlendirebilirsiniz,kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri