i9-10850K işlemcim çok ısınıyor!

AlperenT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yaklaşık bir buçuk sene önce aldığım i9-10850k turboya aldığım zaman yani 4.8ghz lere çıktığı zaman 100 dereceye çıkıyor ve termal macunumu daha yeni değiştirdim ayrıca sıvı soğutmam da var acaba voltaj ayarı mı yapmam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim.

Senolix

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Cvp: İşlemcim çok ısınıyor yardım !

Termal macunun sahte olabilir belki ? İstersen tekrar bir bak kıvamına

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Kasanın nedir ? 
SIvı soğutmanız nedir ? 
Hangi termal macunu kullandınız ? 
Anakartınız nedir ? 
Bu sorulara cevap verirseniz çözüme daha hızlı ulaşabiliriz.

KS

AlperenT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: İşlemcim çok ısınıyor yardım !

BatuhanKLC' Alıntı:
Kasanın nedir ? 
SIvı soğutmanız nedir ? 
Hangi termal macunu kullandınız ? 
Anakartınız nedir ? 
Bu sorulara cevap verirseniz çözüme daha hızlı ulaşabiliriz.
Kasa: Thermaltake Commander G33
Sıvı soğutma: TH240 ARGB SYNC AIO Liquid Cooler
Termal Macun: Corsair ın kaliteli bir termal macunuydu şuan da hatırlamıyorum ama 100tl ye almıştım.
Anakart: MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bileşenlerde ve macunda bir problem yok. Aklıma 2 şey geliyor birisi sıvı soğutucu montajında bir problem olabilir. Pompa dönmüyor olabilir montajı yarım yapılmış olabilir yani işlemciye tam baskı yapmıyor olabilir. Önce montajı ve kabloları inceleyin. Sorun çıkacaktır büyük ihtimalle ama kesin konuşmuyorum tabi. Diğer olasılık voltaj ayarı sorunu ama bu sorun yeni ortaya çıktıysa voltaj ayarı olması olası değil.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Uğur gerekeni yazmış , sıvı soğutucu montajını doğru yaptığınızdan emin misiniz? Termal macunu çok sürmeyin temas etmeyebilir ya da vidalarını yeterince sıktığınızdan emin misiniz? Tekrar bir termal macun yenileme işlemi yapıp sonuçları paylaşır mısınız?

KS

AlperenT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Biraz internette araştırmam sonucu pompadan çıkan fanı pump fana bağlamam gerekiyormuş pump_fan1 yazan yerde şuan fanlardan çıkan kablo takılı o fanlardan çıkan kabloyu da cpu fan denen yere bağlamam gerekiyormuş ancak ben cpu_fan diye biryer göremedim sadece sys_fan var resimi paylaşıyorum altta.
https://prnt.sc/26om2sv

AlperenT' Alıntı:
Biraz internette araştırmam sonucu pompadan çıkan fanı pump fana bağlamam gerekiyormuş pump_fan1 yazan yerde şuan fanlardan çıkan kablo takılı o fanlardan çıkan kabloyu da cpu fan denen yere bağlamam gerekiyormuş ancak ben cpu_fan diye biryer göremedim sadece sys_fan var resimi paylaşıyorum altta.

Tamam arkadaşlar buldum cpu_fan ı sadece bunları düzeltmem gerekir mi sizce bundan mı kaynaklanıyor sorun yardım ederseniz sevinirim.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,373
RE: Cvp: İşlemcim çok ısınıyor yardım !

AlperenT' Alıntı:

AlperenT' Alıntı:

Tamam arkadaşlar buldum cpu_fan ı sadece bunları düzeltmem gerekir mi sizce bundan mı kaynaklanıyor sorun yardım ederseniz sevinirim.

Evet CPU_Fan kısmını düzelttiğiniz taktirde tekrardan başlatın sistemi ardından elinizi boruların üzerine koyun ve devir daim yapılıyor mu su akışı var mı bir kontrol edin. Ardından tekrar test edebilirsiniz.

Bu arada devir arttırmak istiyorsanız, (daha soğuk çalışşsın diye) bilgisayarı yeniden başlatarak BIOS'a DEL ile girin. Fan Speed sekmesine gelerek pompa hızını maksimuma da alabilirsiniz. Bu da çok ısınan CPU'lara alternatif bir çözümdür.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: i9-10850K işlemcim çok ısınıyor!

Pompadan çıkan fanı anakartınızdaki PUMP_FAN1 soketine soğutucu fanlarını CPU_FAN1 soketine takın. Daha sonra bu şekilde deneyin stok ayarlarda bir sıkıntı olmadan düzgün çalışması gerekir.

KS

AlperenT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: i9-10850K işlemcim çok ısınıyor!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Pompadan çıkan fanı anakartınızdaki PUMP_FAN1 soketine soğutucu fanlarını CPU_FAN1 soketine takın. Daha sonra bu şekilde deneyin stok ayarlarda bir sıkıntı olmadan düzgün çalışması gerekir.

Baktığım da pompadan çıkan kablo pump_fan 1 e takılı ancak pump_fan 1 de dört diş var fakat pompadan çıkan kablo da 3 diş var acaba orası mı bir sıkıntı yaratıyor ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bir sıkıntı yok tüm sıvı soğutucularda genelde 3 pin DC giriş olur onda bir problem yok 4 pin sokete takılıyor ve yine tam performansta çalışıyor onda bir problem yok yani.

KS

AlperenT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: i9-10850K işlemcim çok ısınıyor!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir sıkıntı yok tüm sıvı soğutucularda genelde 3 pin DC giriş olur onda bir problem yok 4 pin sokete takılıyor ve yine tam performansta çalışıyor onda bir problem yok yani.
Sanki bana sıvı soğutucu sanki soğutmuyor da ısıtıyor gibi geldi bir türlü çözemedim vatan gibi biryerlere gitsem destek olurlar mı bana acaba ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Soğutucu durduk yere sorun çıkartmaz ama olabilirde bir şey diyemem. Ancak pompadan ses geliyorsa sıvı çevirme sesi bence soğutucu sorunlu değildir ama 100% emin olmak için denenmesi gerek. Önceden sorun yoktuysa birden ortaya çıktıysa sorun macun yenilenmesinde söküp geri montaj aşamasında bir sıkıntı olmuş olabilir. Ya montajda yada üründe.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri