Yardım İ9 14900 K Isınma Sorunu

Hamitay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merabalar hocam
Intel i9 14900k işlemcim biostayken bile 100 dereceyi görüyor hiç bir yük olmaksızın kendilinden ısınıyor. Formatan mı acaba dedim formatta attım ama yine de aynı sorunu yaşıyorum.. çözümü aynı sorunu yaşayan varsa yardımcı olursa sevinirim

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Siz Intel i9 14900k yı artık değişime göndermeyi bir düşünün.
Microcode 2 bios güncellemeleri yaptılar fakat yapısal hasar oluştuysa veya size bunlardan biri denk geldiyse etkisi olmayacaktır.

Değişimde yeni serilerden kontrol edip gönderiyorlar. Bu kronik üretimsel sorunları İNTEL kabul ediyor. Buyüzden garanti sürelerini iki yıl daha uzattılar.

Oyunlarda cökme mavi ekran, program kullanırken cökme mavi ekran veya tarayıcılarda gezinirken cökme status_access_violation hatası

bu gibi sıkıntılar da var mı, zaten biostayken bile 100 derece ciddi sorunu işaret ediyor.

KS

Hamitay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyunlara giremiyorum hemen ısınıyor Hayır çökme olmuyor mavi ekranda gelmiyor mesela dün bilgisayarı açtığımda 2 dakika içinde 100 derece oldu bilgisayar kapandı… bios a girdiğim de ise tekrar ısınma oluyor yeniden bilgisayar kapanıyor

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Soğutucu olarak zaten güçlü bir araç kullandığınızı düşünüyorum.
Microcode güncellemeleri de stabilite sağlamak için verildi. Bios ayarlamalarını stabil, intel tarafından önerilen ayarlara çekiyor. İşin içine bir de voltaj giriyor.

Bu güncelleme sonradan verildi. Eğer bu ayarlara kadar, herhangi bir şekilde voltaj ve sıcaklık yüzünden yapısal bir sorun oluştuysa ne yapsanız fayda etmeyecektir. Bunu anlamak çok zor. Neredeyse imkansız.

100 dereceler, kapanmalar zaten bu şekilde kullanamazsınız.
Değişimde turuncu forum üzerinden yazışma ve bilgilendirmelere bakın. Prosedür nasıl işletmişler. Çoğu kişi gönderip yenisiyle değiştirmiş.

INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (319. sayfa)

Geriye gidin, ileriye bakın. İNTEL değişimi için izlenecek yol var. Prosedür ve kargo ücretsiz bilgilendirmeler var.

KS

Hamitay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıvı soğutucu en iyisini kullanıyorum 1 aydır stabil şekilde kullanıyordum bilgisayarı peki yeni bir bios mu kurayım başka bi yolu yok mu

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
İNTEL Üretim kaynaklı sorunlar, kullanımda bu sorunlar nedeniyle oluşabilecek yapısal-fiziksel kusurlarda değişim dışında bir çözüm olamıyor malesef.
Sizde mutlaka bu durum vardır demiyorum. Anlaşılması çok çok güç.

Anakartın bios sayfasında yayınlanan Microcode güncellemelerine bir bakın. İkincisi yayınlanmış olması lazım. Buna güncelleyin.
Güncelleme sonrası BİOS ta herhangi bir ayarı değiştirmeyin. Hangi ayara çektiyse öyle kalsın. Hız aşırtma, performansa yönelik ayarlamalar yapmayın.

Bu şekilde gözlem ve denemeler yapın.

KS

Hamitay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki deniyeceğim teşekür ederim

KS

Hamitay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İlk kurulumunda biosu güncelledim ama şuan güncel biostur

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Microcode bios yamaları İntel in önerdiği sorunlu olabilecek işlemciler için, bunları uyguladıktan sonra dahi, stokta 100 dereceler, restartlar.
Pek iç açıcı görünmüyor.

İşlemci soğutucu, fiziksel montaj vb bir kontrol edin.
Bu durumda kullanım dışı, atıl pozisyondasınız. Kabul edilebilir bir durum değil İşlevsiz. En azından 20.000 TL lik bir işlemci. az-buz değil.

Son düzenleme:
KS

Hamitay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki biosu ilk haline getirdim sıfırladım ama şuan hiç bi sıkıntı yok ısınma sorunu gitti gibi acaba tekrar yapar mı

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Microcode 2 bios iyileştirme yaması yüklü diyorsunuz. (Bu önemli emin olun. Bu tür sorunlar için çıkardılar)
Bios resetleme-sıfırlama yapmışsınız. Default ayarlarda...

Aşama aşama gidin bakalım sıcaklıklarda ne değerler verecek.
Önce stoktaki değerelri gözlemlersiniz. Sonra tarayıcı birkaç sekmeaçıp sıradan web sörf.
Yine bu halde iken birkaç program çalıştırıp bakarsınız.

Stress testlerine falan gitmeyin. Son aşamada oyunlara bakarsınız. Oyunlarda düşük grafik ayarları sonra normale geçip bakarsınız. Ultra-yüksek ayarlara geçmeyin şimdilik.

Son düzenleme:

aykut er

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merabalar hocam
Intel i9 14900k işlemcim biostayken bile 100 dereceyi görüyor hiç bir yük olmaksızın kendilinden ısınıyor. Formatan mı acaba dedim formatta attım ama yine de aynı sorunu yaşıyorum.. çözümü aynı sorunu yaşayan varsa yardımcı olursa sevinirim
19 14900 var bendede rtx 4070 ti super var. mıcrofost sım 2024 de oyun 100 fps ıle baslıyor 20 dk sonra 40 30 20 ardından oynamaya devam eder ısem oyun dan atıyor...sebep cpu ısı degerlerı......CPU ıs degerlerıne malesef yapacak bırse yok sanırm en ıoyı sıvı gogutucu bıle oyun keyfınızı 20 dk dan 40 dk ya cıkarıyor. 19.14900 kullanıcııs olarak acıkcası mıcrosoft sım 2024 de bunu yasadım sadece...ya oyun ya ıslemcı cpu kaynaklı..(cpu fan 100 cpu da 100 oluoy halı ıle malesef kapanıyor. kendı adıma soylemem gerekırse keske i7 son nesıl alsaydım 14900 pısmanlık yarattı..

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
@aykut er
Bu aşamada pc yi işlemci yüzünden kullanamıyorsunuz demektir.
İşlemciyi değişime gönderin. İntel iki yıl garantiyi uzattı. Yukarıda değişim için yazışma linki vermişim sanıyorum bu konu için. Bir yazışma yapın, gönderin derlerse, gönderin değiştirsinler. Türkiye de İstanbul daki depolarından yolluyorlardı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri