İdarelik bilgisayar

Çağrı Kiybar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba öncelikle grupta ilk konum bu hatalarım olursa kusura bakmayın 
evimdeki eski bilgisayarı aylar sonra açtım ve bazı idarelik oyunlar indirmeye çalıştım(lol vb.)
fakat bilgisayarım çok zorlandı reset attı . bilgisayar toplayacak param şuanda yok yeni bilgisarayarı yazın alacağım fakat karantinada beklemekte çok zor oluyor . o yüzden elimdeki bilgisayara mümkünse 300 400 tl arası para harcayarak en azından  lol minecraft kaldırabilecek hale getirmek istiyorum . nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz? pc özellikleri;
işlemci : Intel pentium dual CPU E2200 2.2GHz
ekran kartı : Intel 82945G Express Chipset Family / 256MB
ram : 3gb 660 Hz ama hepsini kullanamıyor galiba 2 gb kullanabiliyorum
anakar : Gigabyte 945GCM-S2L
64 bit işletim sistemi
HHD : SAMSUNG HD161HJ ATA Device

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem reset attıysa 2 şeyden olabilir güç kaynağı bu tarz sistemlerde çok dandik olur belki arızası vardır yüke geldiğinde sistemi o kapatmış olabilir. Sistem geneli bileşen bazlı çok iyi değil ama oyunda zorlanan ekran kartıdır ki INTEL marka ekran kartı var sistemde :D bu gerçekten tarihi eser sınıfında. INTEL yıllar sonra ekran kartı pazarına 2021 yılında yeniden girecek öyle düşünün. Neyse işlemciniz çok düşük seviye ekran kartı önereceğim ama 13 senelik işlemci bu GT 1030 ekran kartı önereceğim ama buna gücünün yeteceğini çok sanmıyorum. R7 240 alabilirsiniz iş görür bu işlemci ile büyük ihtimal sorun çıkmayacaktır. RAM sorun ama Windows 7 kurun üzerinde RAM büyük sorun.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemci değiştirmeden de R7 240 kullanılabilir o ekran kartı için işlemci masrafına gerek yok. İşlemci değiştirecekse daha iyi bir ekran kartı alınsın bari daha iyi olacaktır.

9392

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyundan oyuna değişir aslında mesela kullanıcı deneyimlerinde E8400 ile bile anlık takılma yaşıyorum diyen var aynı zamanda çok düşük ekran çözünürlüğü + işlemciyi tam verimde oyunda kullanamama da olursa biraz zor olabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=elKBN-GibcU

900P'de böyle oluyorsa üstelik E2180'in OC'lu hali E2200'ün OC'suz hali gibi bir şey demesek de ekran çözünürlüğü düşük ise pek iyi olmaz bence.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemci fiyatı zaten düşük sorun olmasın dersen ki mantıklı olabilir doğru alınabilir işlemci ki bence Q9000 serisinden bir model alınmalı daha mantıklı olur o zaman.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri