iki monitör arasında kaldım sizce hangisi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Muhammet Akay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben bilgisayarda yarı dizi izleyerek yarıda oyun oynarak geçiren birisiyim bu yüzden ıps paneli düşünüyordum istediğim model bu https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07QV4C75Y/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1 fakat 4 ms olması beni kararsız kılıyor
diğer monitör ise https://www.hepsiburada.com/acer-xf...-full-hd-monitor-um-ux0ee-s01-p-HBV00000RV6MG 165 hz 1 ms olan modelde film dizi de güzelce izlenir mi

Son olarak 1ms vs 4ms çok ciddi fark yaratır mı bu ikisinide deneyen var ise yazarsa çok sevinirim
iyi forumlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yanlız 1ms ve 4ms arasındaki farktan çok Hepsiburada.com da olan ürün TN panel diğer VA panel renk ve görsel deneyimde Samsung ürünü önde. Diğer açıdan oyun performansında Acer model önde. 4ms size hikaye tabanlı orta hızda oyunlarda sorun yaşatmaz ama CSGO, COD, BF gibi hızlı oyunlarda handikap yaratabilir.

Bütçenizi verirseniz size oyun+genel deneyim için bir ürün önerebilirim.

KS

Muhammet Akay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yanlız 1ms ve 4ms arasındaki farktan çok Hepsiburada.com da olan ürün TN panel diğer VA panel renk ve görsel deneyimde Samsung ürünü önde. Diğer açıdan oyun performansında Acer model önde. 4ms size hikaye tabanlı orta hızda oyunlarda sorun yaşatmaz ama CSGO, COD, BF gibi hızlı oyunlarda handikap yaratabilir.

Bütçenizi verirseniz size oyun+genel deneyim için bir ürün önerebilirim.

max bütcem 1600-1700 tl

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O Dell ürünü TN panel yani renk olarak çok birşey beklemeyin. O ürün daha çok hızlı oyunlarda hızlı bir monitör istiyorum diyorsanız tercih edin. Yok ben renk ve standart oyun deneyimini bir arada istiyorum diyorsanız o zaman F/P uygun fiyat politikasında VA yada IPS monitör almamalısınız.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
G-Sync özelliği neredeyse her monitörder açılıyor sorunsuz ona takılmayın ki DP kablosu şart evet.

Bu AOC C24G1 VA Panel monitör fena değil ama Input Lag süresi biraz fazla yüksek bu üründe.

Size bu fiyata önerim daha öncede önerdiğim Viewsonic XG2405 24" 144Hz IPS monitör olur. Eğer daha önce verdiğim satış kanalını beğenmediyseniz ki iyi bir firmadır ViewSonic XG2405 1ms 144Hz IPS - 1.816 TL buradan alabilirsinz.

Veya Acer XV240YPBMIIPRX Nitro 23.8” 165Hz 1ms IPS UM.QX0EE.P01 - 1.815 TL - Bu ürünü öneririm size. Kendimde Acer IPS bir monitör kullanıyorum renkler ve panel cidden iyi.

KS

Muhammet Akay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam ıps panellerde oyunlarda  ghosting sorunu oluyor diyorlar bu monitörlerde bu sorunla karşılaşır mıyım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
IPS Panellerde genel anlamda bir Gosting sorunu yok. Çok çok ucuz ürünlerde olan bir durum bu dediğiniz. Eğer hızlı rekabetçi oyunlar oynuyorsanız ve tepkisel olarak çok çok iyi bir oyuncuysanız ya pahalı IPS veya VA panellere yönelin yada bu hız deneyimini en iyi anlamda almak için TN panel alın. Ama standart bir oyuncuysanız IPS size sorun değil çok oyundan daha çok keyif almanızı sağlar ki size önerdiğim ACER ürünü özellikle öneririm.

Eğer söylediğim gibi tepkisel hızlı ve sıralamalara oynayan bir oyuncuysanız AOC C24G1 VA Panel yada bence TN panel bir monitör alın. Renk sizin için önemsiz bu tarz bir oyuncuysanız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri