İki Ram ile Bilgisayar Çalışmıyor

umutcan07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Ben de 2 Tane 2 Gblık Ram var ve anakartımda 2 tane ram slotu var Ramlerin ikisinide taktığımda bilgisiyar açılmıyor  Yani Açılır gibi olur direk kapanıyor ama tek bir slota ram taktığımda açılıyor ramleri tek tek denedim ramler sorunsuz slot a ne olmuş olabilir  ?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam o slota tek olarak taktığınızda çalışıyor mu peki? 2 Slot var dediniz ya. Ondan dolayı soruyorum. Her 2 slotta da tek olarak çalışıyor mu?

KS

umutcan07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam o slota tek olarak taktığınızda çalışıyor mu peki? 2 Slot var dediniz ya. Ondan dolayı soruyorum. Her 2 slotta da tek olarak çalışıyor mu?
Çalışıyor Hocam Video Atacaktım atamadım

KS

umutcan07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam iki ram ile takılıyken BİOS'a açabiliyor musun?
Hayır Açamıyorum Sağ Ve Sol Slot Var diyelim Sol dakine Her İki Ramı takınca açıyor ama sağdakine tek tek deniyorum onda ram takılı iken fan çalışıyor 5 saniye sonra geri reset atıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2 RAM özellik olarak aynı değillerse buda sorun olabilir. Yani 2 RAM farklı özelliklerdelerse anakart RAM 'leri eşitleyemiyor olabilir büyük olasılıkla RAM 'ler faklıysa sorun budur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2 RAM de 1333MHz CL9 1.5V ama markalar faklı olduğundan ve eski olduklarından sorun yaratıyor olabilirler. Yada alt gecikmeleri farklı olduğundan anakart ayarlayamıyor 2 RAM 'i DUAL Channel olarak yani yapacak bir şey yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri