- Konu Sahibi
yani siz diyene kadar aklımdan bile geçmemişti kullanmışken uzun süreli kullanmayı düşünüyorum g4560 la uzun süredir birlikteyimİlerde işlemci yükseltmesi düşünüyormusun 5800X ve üzeri
yani siz diyene kadar aklımdan bile geçmemişti kullanmışken uzun süreli kullanmayı düşünüyorum g4560 la uzun süredir birlikteyimİlerde işlemci yükseltmesi düşünüyormusun 5800X ve üzeri
Aynen belli seviyedeki işlemciler için değiştirmen gerekebilir ısınma sorunu olabileceği içinyani siz diyene kadar aklımdan bile geçmemişti kullanmışken uzun süreli kullanmayı düşünüyorum g4560 la uzun süredir birlikteyimsorduğunuza göre ileride işlemciyi yükseltmek istersem anakartıda değiştirmem gerekebilir sanırım
hayır 5800x için bile gerekmez bencehttps://www.gaming.gen.tr/urun/2393...0gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ sistemin özelleştirilmiş son hali böyle dikkatimi çekti 22 tl farkla rami 3200 mhzden 3600 mhz e çektim. Yunus hocam diyelim ki 5600 ü r7 5700x ile değiştirmek istiyorum bunun için anakart değişimide gereklimi ?
Gerek yok 5700X sınır. Üstü işlemciler için anakartın VRM soğutması olmadığı için sıcak çalışır.https://www.gaming.gen.tr/urun/2393...0gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ sistemin özelleştirilmiş son hali böyle dikkatimi çekti 22 tl farkla rami 3200 mhzden 3600 mhz e çektim. Yunus hocam diyelim ki 5600 ü r7 5700x ile değiştirmek istiyorum bunun için anakart değişimide gereklimi ?
RTX 3080 Suprim X Ryzen 5 7600X'e Darboğaz Yapar Mı? adlı konuya bakarmısınız hocam arkadaşın sizinbilginize ihtiyacı var siz bu işlerde daha iyi olduğunuz için siziyönelttimGerek yok 5700X sınır. Üstü işlemciler için anakartın VRM soğutması olmadığı için sıcak çalışır.
Bu söylediğin anakart B550M-K
B550 TUF seçersen sıkıntı yok
evet işlemci yükseltme için TUF seç yoksa mkb550 tuf işlemciyi yükseltmek içinmi? siz b550 yazınca arda hocamla aynı işlemciyi düşündüğünüzü sandım
hocam 5700x için yeterli olur ileride 5800x ve 5800x3d zaten mantıksız ısı konusunda da fps konusunda da o yüzden bence max 5700x yükseltir onun içinde bence tuf a gerek yokevet işlemci yükseltme için TUF seç yoksa mk
hocam kızdırmadınız b550mk yeterli dir ileride 5700x takabilirsiniz 5800x 5800x3d var onun üstü bunlarda çok ısınır ve fps farkı yok o yüzden 5700x e yükseltirsiniz yükseltirseniz o yüzden yeterlidirmk yazınca artık sizi kızdırdığımı düşündüm farklı algıladım![]()
yani tufu seçersem 700 lira civarı bir fiyat daha ekliyor ileride öyle bir yükseltmeye yönelirmiyim pek sanmam tekrar tekrar söylüyor gibi oluyorum ama mevcut pcimi hiç yükseltmeye uğraşmadıysam böyle güncel bir pcye pek dokunmam ki yaptığım çok fazla bir şeyde yok en baba oynadığım oyun csgo ha bunu alırsam biraz hikaye tabanlı oyunlarıda oynayabilirim ondada çok yüksek ayarlarda oyun deneyimi düşünmüyorum orta ayarlarda oynatması benim için yeterli o halde anakartı prime b550m-k psu yu corshair 750+80w ve sizin önerdiğiniz soğutucuyu alacağım. Siz soğutucuyu intel için önermiştiniz yanlış hatırlamıyorsam r5 5600 içinde geçerli olurmu aynı soğutucu ?
Önerdiğim soğutucu 5600 için de yeterli olurmk yazınca artık sizi kızdırdığımı düşündüm farklı algıladım![]()
yani tufu seçersem 700 lira civarı bir fiyat daha ekliyor ileride öyle bir yükseltmeye yönelirmiyim pek sanmam tekrar tekrar söylüyor gibi oluyorum ama mevcut pcimi hiç yükseltmeye uğraşmadıysam böyle güncel bir pcye pek dokunmam ki yaptığım çok fazla bir şeyde yok en baba oynadığım oyun csgo ha bunu alırsam biraz hikaye tabanlı oyunlarıda oynayabilirim ondada çok yüksek ayarlarda oyun deneyimi düşünmüyorum orta ayarlarda oynatması benim için yeterli o halde anakartı prime b550m-k psu yu corshair 750+80w ve sizin önerdiğiniz soğutucuyu alacağım. Siz soğutucuyu intel için önermiştiniz yanlış hatırlamıyorsam r5 5600 içinde geçerli olurmu aynı soğutucu ?