İkinci vga uyumsuz hatası

Dolbyx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalarım. Lenovo Y510P çift ekran kartlı model laptopum var. İkinci VGA kartım arızalıydı bugün letgodan 2. el aynı model NVIDIA GeForce GT755M kart buldum gittim aldım. İkinci VGA kartımı takıp bilgisayarı açtığımda: 'Second VGA module is not suitable to this produce. Power off and remove it.' Hatasını alıyorum. Kısacası ikinci VGA kartı uyumsuz diyor fakat modelleri aynı. Aldığım kişinin BIOS sürümü 3.05 benim ki 3.07 BIOS sürümü ile alakası olabilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Laptop gibi taşınabilir cihazlarda CPU ve GPU modülleri. Seri numaralarına ve part numaralarına kadar BIOS 'a yazılıdır. Sistemde bu 2 bileşenin güncellemesini yapmanız BIOS 'a müdahale etmeden olası değildir ki oda BIOS eğer onaylıyorsa o kartı olabilir yoksa BIOS a müdahale etmek gerekiyor ki oda sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Size tavsiyem bir PC tamircisine götürmeniz cihazı.

KS

Dolbyx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Laptop gibi taşınabilir cihazlarda CPU ve GPU modülleri. Seri numaralarına ve part numaralarına kadar BIOS 'a yazılıdır. Sistemde bu 2 bileşenin güncellemesini yapmanız BIOS 'a müdahale etmeden olası değildir ki oda BIOS eğer onaylıyorsa o kartı olabilir yoksa BIOS a müdahale etmek gerekiyor ki oda sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Size tavsiyem bir PC tamircisine götürmeniz cihazı.

Hocam lenovo'nun sitesinde uyumlu laptop modeline ait bios güncellemesini yükledim bilgisayar açılmıyor :( Windows ekranı hiç bi şekilde gelmiyor power tuşuna bastığım gibi CPU soğutucu fanı olabildiğince hızlı dönüyor ve sürekli bilgisayar kendini yeniden başlatıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ürün modeline birebir uygun BIOS güncellemesini yaptığınızdan emin misiniz? Ayrıca BIOS notlarını okudunuz mu? Bazı BIOS sürümleri öncesinde önceki sürümleri kurmanız gerekir ve genelde BIOS sürümü geriye döndürülmez.

KS

Dolbyx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ürün modeline birebir uygun BIOS güncellemesini yaptığınızdan emin misiniz? Ayrıca BIOS notlarını okudunuz mu? Bazı BIOS sürümleri öncesinde önceki sürümleri kurmanız gerekir ve genelde BIOS sürümü geriye döndürülmez.

Eminim hocam hatta yüklerken fotoğraf çekmiştim onuda alta bırakıyorum. 

aD0sr3

Dolbyx' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Eminim hocam hatta yüklerken fotoğraf çekmiştim onuda alta bırakıyorum. 

aD0sr3

https://hizliresim.com/aD0sr3

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Direkt atlamalı BIOS güncellemesi yapmış olabilirsiniz. Dediğim gibi bazı BIOS sürümlerinden ara sürümleri direkt geçemezsiniz. Yani direkt son sürümü kurmamalısınız ara sürümlerin kurulması gerekir bazı makinelerde. Sorun bu olabilir ve açıkçası servis yada PC tamircisi dışında bir önerim yok. BIOS sıfırlama vs. işe yaramaz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri