60.000 TL ve üstü İlk Bilgisayarımı Toplamaya Çalışıyorum!

Pro_A_Max

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Ryzen 7 7800x3d
Ekran Kartı
rtx 5070
Merhabalar arkadaşlar, ilk masaüstü bilgisayarımı toplayacağım. Yeni bir kanal açtım ve eski bilgiayarım olan MacBook Air 2017 bilgisayarım bana hiçbir konuda yeterli gelmiyor. Yeni sistemimi hem 4k montaj yapmak hem de Fortnite ve Valorant oynamak istiyorum. İşlemci olarak r7 7800x3d düşünüyorum ekran kartını da rtx 5070 falan düşünüyorum. Markası önemli değil maksimum bütçem olan 62 bin tlyi aşmasın yeterli. İlginiz için teşekkürler.

diplomasızhoca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
öncelikli olarak
ağırlığınız profesyonel kullanım yönünde mi yoksa oyun yönünde mi
yada 1080p de deli gibi fps alsın uçsun kaçsın derdiniz var mı
yoksa ideal fps değerlerini alsın benim için yeterli
zaten benim asıl işim profesyonel kullanım
vakit geçirmek için oyun oynayacağım
bu yüzden 300fps almasın varsın 250 fps alsın sıkıntı yok diyenlerden misiniz
dipnot
7800x3d daha doğrusu x3d işlemcilerin oyun performans farkının özellikle 1080p de olduğunu
çözünürlük arttıca bu farkın git gide kapandığını da söyleyeyim

KeopsVertex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Öncelikle iyi günler hocam eğer bütçeniz kısıtlıysa ve 4k bir sistem toplamak istiyorsanız kendi şahsi görüşüm 5070 almak bu bütçeyle saçma geliyor bana 4070 alırsanız sizi yarı yolda bırakmaz gayet güzel çalışıyor 4K'da 63k bütçeniz var örnek olarak 33k ekran kartına vereceksiniz geriya kalacak 29k buna sizin istediğiniz işlemci 18-19k civarı geriye kalıyor 10k bu paraya kasa+ram+anakart+psu+ssd almanız zor 26k'ya 4070 almanız sistme açısından daha sağlıklı olur 7k daha ekleniyor en azından sistemdeki parçaların seviyesi birbirine daha yakın olur ve daha stabile bir performans sağlar

https://www.vatanbilgisayar.com/gig...2gb-gddr6x-192bit-nvidia-rgb-ekran-karti.html

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri