İlk Önce Ne Almalıyım?

TayfunBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Selamlar,

Arkadaşlar direkt konuya gireyim 15-20 gün sonra ekran kartını alıcamda sonrasında ne almalıyım kasanın hepsini toplayamam bir anda param yetmiyor ama ilk önce hangi parçaya önem vermeliyim anakart-ram-işlemci?

yoksa monitör falan mı bildiğiniz üzere çok pahalı güzel bir indirimle kapılabilir tabi sizin düşünceleriniz de önemli benim için şimdiden teşekkür ederim saygılar.

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Selamlar,

Arkadaşlar direkt konuya gireyim 15-20 gün sonra ekran kartını alıcamda sonrasında ne almalıyım kasanın hepsini toplayamam bir anda param yetmiyor ama ilk önce hangi parçaya önem vermeliyim anakart-ram-işlemci? yoksa monitör falan mı bildiğiniz üzere çok pahalı güzel bir indirimle kapılabilir tabi sizin düşünceleriniz de önemli benim için şimdiden teşekkür ederim saygılar.
En uygun hangi parça denk gelirse onu alın, indirimde ne bulursanız artık.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Selamlar,

Arkadaşlar direkt konuya gireyim 15-20 gün sonra ekran kartını alıcamda sonrasında ne almalıyım kasanın hepsini toplayamam bir anda param yetmiyor ama ilk önce hangi parçaya önem vermeliyim anakart-ram-işlemci? yoksa monitör falan mı bildiğiniz üzere çok pahalı güzel bir indirimle kapılabilir tabi sizin düşünceleriniz de önemli benim için şimdiden teşekkür ederim saygılar.
Bütçenizi söyleyin daha iyi yardımcı olalım. Benim önerim ilk önce ekran karsız sistem toplayım ekran kartını sonradan eklemek.

KS

TayfunBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Bütçenizi söyleyin daha iyi yardımcı olalım. Benim önerim ilk önce ekran karsız sistem toplayım ekran kartını sonradan eklemek.
hocam bütçem 5000 ekran kartını ilk önce almayı düşünme sebebim dolar daha çok artıyor buna dayalı olarak sadece eth-btc nin düşmesi etki etse neyse ama maalesef dolar en büyük etmen umarım alasıya kadar fazla artmaz

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
hocam bütçem 5000 ekran kartını ilk önce almayı düşünme sebebim dolar daha çok artıyor buna dayalı olarak sadece eth-btc nin düşmesi etki etse neyse ama maalesef dolar en büyük etmen umarım alasıya kadar fazla artmaz
Size tavsiyem ilk olarak ekran kartından başlayın sonrasında işlemciyi belirleyin işlemci ye göre (amd ise amd, intel ise intel soketli anakart belirlemeniz gerekiyor)

1 gpu (ekran kartı)
2 işlemci ve ona uygun anakart
3 ram ve kasa
4 power supply (güç kaynağı)
5 monitor

bence bu şekilde ilerlerseniz daha güzel olur.
Pahalıdan ucuza doğru

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Bu arada unutmuşum şuna dikkat etmende fayda var

ekran kartı alırken özellikle 3000 serisi alırsanız LHR ibareli olan kartları tercih edin

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
nedeni nedir hocam peki
Madencilikte kullanılan kartlarla eş bir kart değildir

içine yazılım yüklüyorlar

şöyleki (3060) ile [3060 Lhr] kartı olsun

şimdi

3060 ekran kartı bir Günde 100 btc kasıyorsa

3060 Lhr ekran kartı bir günde 12.5
Btc kasar

btc ( bitcoin)

olay tamamen bundan ibaret en saf haliyle yazdım :)

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
kafanızda sistemi oturttuysanı ilk hangi parçayı ucuz bulduysanız ondan başlayacaksınız. En mantıklı ve fiyat fayda saylayacak yol budur. Mesela 5600 işlemci ve 6600xt ekran kartı olmasına karar verdiniz. Geçen gün amazonda 5600 ün fiyatı 3000tl düşmüştü. Hemen alacaktınız buradan 1000tl karınız olacaktı.

favian

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
53
Selamlar,

Arkadaşlar direkt konuya gireyim 15-20 gün sonra ekran kartını alıcamda sonrasında ne almalıyım kasanın hepsini toplayamam bir anda param yetmiyor ama ilk önce hangi parçaya önem vermeliyim anakart-ram-işlemci?

yoksa monitör falan mı bildiğiniz üzere çok pahalı güzel bir indirimle kapılabilir tabi sizin düşünceleriniz de önemli benim için şimdiden teşekkür ederim saygılar.
Şuanda kesinlikle apu bir sistem alın işlemcisi iyi dual channel ram olan ekran kartını para biriktirip daha yüksek bişey alabilirsiniz benim tavsiyem şuanlık apudur 5k bütçeniz varsa.

KS

TayfunBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Şuanda kesinlikle apu bir sistem alın işlemcisi iyi dual channel ram olan ekran kartını para biriktirip daha yüksek bişey alabilirsiniz benim tavsiyem şuanlık apudur 5k bütçeniz varsa.
nasıl yani atıyorum mesela ryzen 5 5600 x ten daha mi iyidir herhangi apu işlemci ve fiyatları nedir

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
nasıl yani atıyorum mesela ryzen 5 5600 x ten daha mi iyidir herhangi apu işlemci ve fiyatları nedir
Apu işlemciler 5600x den daha güçlü değil. İçlerinde olan GPU birimi ile oyun oynatıyor ama asla bir ekran kartı kadar zevk vermez. Yerinizde olsam dediğiniz gibi ekran kartını alırım ondan sonra işlemciyi alırdım çünkü onlar dolardan , çipten falan çok etkileniyor.

favian

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
53
Hayır yani demek istediğim arkadaşında dediği gibi içinde dahili ekran kartı var bütçeniz yetene kadar iyi bir ekran kartına öyle bir sistemi kullanabilirsiniz.

KS

TayfunBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
Hayır yani demek istediğim arkadaşında dediği gibi içinde dahili ekran kartı var bütçeniz yetene kadar iyi bir ekran kartına öyle bir sistemi kullanabilirsiniz.
maximum alabileceğim ekran kartı 3070ti önerirmisiniz benim korkum sadece 8 gb vram olması ve ben bu parayı 2 hafta sonra falan çıkartıcam bi indirim gelirse onu alıcam zaten o ay +5000 tl fazlam olucak o parayla demiştim ben

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
maximum alabileceğim ekran kartı 3070ti önerirmisiniz benim korkum sadece 8 gb vram olması ve ben bu parayı 2 hafta sonra falan çıkartıcam bi indirim gelirse onu alıcam zaten o ay +5000 tl fazlam olucak o parayla demiştim ben
Tam düşünceniz nasıl ? Eğer uzun vadede alacaksanız 3070ti alın sonra para gelince 12400f ve h610 veya amd tarafında 5600 ve b550 alırsınız gerisi sonra bakılır.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Apu işlemciler 5600x den daha güçlü değil. İçlerinde olan GPU birimi ile oyun oynatıyor ama asla bir ekran kartı kadar zevk vermez. Yerinizde olsam dediğiniz gibi ekran kartını alırım ondan sonra işlemciyi alırdım çünkü onlar dolardan , çipten falan çok etkileniyor.
Çip dediğimiz şey işlemci değilmi zaten ? İşlemci daha çok etkilenecek bu tayvan-çin meselesinden.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Çip dediğimiz şey işlemci değilmi zaten ? İşlemci daha çok etkilenecek bu tayvan-çin meselesinden.
Çip krizleri oluyor ya. Neredeyse her şeyi etkiliyor ondan bahsetmek istedim. Bundan Ram anakart gibi parçalar da etkilenir ama en pahalıları işlemci ve ekran kartı olduğu için bence öncelik onda olmalı.

KS

TayfunBey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
23
ozaman listem şu şekilde ekran kartı-işlemci-ram-anakart-ssd-psu-kasa ( ram ve ankart yer değiştirilebilir )

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri