incehesaptan PC toplama

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben frekanslarına baktım birde arka plakası vardır ondan dolayı seçtim siz bilirsiniz arka plaka çok önemli değil derseniz seçebilirsiniz. Frekansları zaten bu kartlarda NVIDIA 'nın otomatik OC entegrasyonu ile çok kolay arttırılabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Gigabyte iyidir. Aslında aynı şekilde ZOTAC markasının arka plakalısı ve aynı kalibrede kartı var ama fiyatı biraz daha pahalı eğer pahalı olmasaydı kesinlikle ZOTAC derdim ama F/P ve kalite olarak fiyatına göre Gigabyte çok iyi.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Seçtiğiniz işlemci tray işlemciymiş birbirine çok yakın fiyatlara kutulu işlemcide var, neden tray tercih ettiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
Seçtiğiniz işlemci tray işlemciymiş birbirine çok yakın fiyatlara kutulu işlemcide var, neden tray tercih ettiniz?

En ucuzu neyse onu koydum. Tray işlemcilerin bir eksik yanı yok sadece kutuları olmayan tepsi ile toplu alınan işlemciler. Yine sıfır ve aynı garantiye sahipler çok fark yoksa kutuluda alabilirsiniz fark olmaz.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci satarsam ilerde sıkıntı olabilir fazla bir fark yok zaten ben kutuluyu seçmeye karar verdim fikirleriniz için teşekkürler tekrar

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bide siz bana Sharkoon TG5 RGB kasanın anakarttan kontrol ediebildiğini anlatmıştınız, internette araştırdım ama pek anlamadım anakarttan nasıl kontrol edeceğiz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sharkoon TG5 RGB modeli kasasında RGB kontrolcü var dahili bu kontrolcüyü anakartınıza bağlıyorsunuz ve anakartınızın RGB yazılımı ile kontrol sağlayabiliyorsunuz. Desteklediği anakart RGB yazılımları ise şöyle, ASUS AURA SYNC , GIGABYTE RGB FUSION , MSI Mystic Light Sync yazılımları. Ayrıca https://tr.sharkoon.com/product/20607 buradan bakabilirsiniz kapak resminde de belirtilmiş zaten.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gigabyte B450M S2H 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 mATX Anakart bunla uyumlu herhalde eğer fiyatı biraz yükseltebilirsem alabilirim ama FSP kasanın bu rgb olayından başka pek bir farkını göremedim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
FPS CMT510 RGB kasası ile Sharkoon TG5 RGB kasasında tek temel fark RGB farkı. Sharkoon TG5 RGB kontrolcüsü ve RGB 'si kontrol edilebilen fanlar ile gelirken FSP CMT510 kasası sadece kasa üzerinden kontrol edilebilen standart bir sahit şemaya sahip fanlar ile gelmesi. Fark bu başka fark yok.

Gigabyte B450M S2H bu anakart RGB Fusion destekli yani sorun yok bu konuda.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
Hava sirkülasyonu olarak fazla bir fark olur mu?

Fark olur ama ciddi fark olur mu bilemem. Sharkoon TG5 'i birkaç saat kullanmışlığım var çok serin çalışıyor ayrıca malzeme kalitesi fiyatına göre baya iyi ve RGB Fanları güzel ancak FPS CMT510 kasasını sadece yurtdığındaki incelemelerden biliyorum yine F/P kasası hava sirkülasyonu iyi deniyor bir kötü yorum görmedim. Sanırım ön taraftan hava almak için cam ile fanlar arasındaki boşluk 0.9mm gibi bir değerdi yeterli çok değil ama kullanmadım bilemiyorum bu yüzden.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında risk almadan Sharkoon TG5 RGB almam lazım sizde hava sirkülasyonunu biliyorsunuz ama fark çok. FSP kasayı aldıktan sonra hava sirkülasyonu hoşuma gitmezse değiştirme şansım var mı biliyor musunuz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
Aslında risk almadan Sharkoon TG5 RGB almam lazım sizde hava sirkülasyonunu biliyorsunuz ama fark çok. FSP kasayı aldıktan sonra hava sirkülasyonu hoşuma gitmezse değiştirme şansım var mı biliyor musunuz?

Değişim her firmada olur, aklınızda soru işareti varsa arayıp öğrenin firmanın telefonu ve WhatsApp hattı var iletişim sayfasına girin görürsünüz.

Ayrıca aklınızda soru işareti varsa size Sharkoon TG5 RGB modelinden başka bir kasa önerebilirim aynı paraya geliyor.

MSI MAG Vampiric 010 RGB USB 3.1 ATX Mid Tower Kasa - 469,69 TL - Sadece arkada 1 adet fan var ön tarafa 2 fan daha gerek.

Aerocool P7-F12 RGB 120 mm Fan - 73,75 TL - 2 adat bu fandan eklediğinizde 617,19 TL yapıyor zaten Sharkoon TG5 RGB modelide 618 TL idi.

Hem daha bilindik bir firma aklınızda soru işareti kalmaz.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
617TL verdikten sonra Sharkoon daha mantıklı geldi yinede öneriniz için teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Alternatif olsun diye dedim yoksa bende Sharkoon TG5 RGB alırdım.

Bir alternatif kasa daha sunayım size gerisi artık sizde.

CoolerMaster MB520 RGB Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa - 634,08 TL - Aynı paraya hava akışı bu kasada da güzel ve RGB kontrolcü bu kasada da var yani Sharkoon TG5 ile aynı anakart üzerinden kontrol edilebiliyor. Sadece tek bir tarafında Temperli CAM var bu kasada Sharkoon TG5 modelinde 3 tarafı Temperli CAM . İstediğinizi alın karar sizde artık.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eğer dediğiniz Cooler Master MB520 de MasterBox Lite 5 gibi kronik sorun ve hava sirkülasyonu sorunu yoksa bu da olabilir teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
Eğer dediğiniz Cooler Master MB520 de MasterBox Lite 5 gibi kronik sorun ve hava sirkülasyonu sorunu yoksa bu da olabilir teşekkürler

Hayır MB520 de hava sirkülasyonu konusunda hiçbir sıkıntı yok yan kanallarda genişçe ızgaralar var hatta TG5 ten daha iyi olabilir o kanallar geniş çünkü sol yan panel Temperli Cam ve RGB kontrolcüsü bu kasadada var yine 4 adet fan ile geliyor her şeyi iyi bu MB520 kasasıda gayet iyi düşünebilirsiniz.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
itopyada bir sistem buldum https://www.itopya.com/shark-tg4-an...s-6g-oc-8gb-ddr4-480gb-ssd-gaming-bilgisayar/ bu sistemi biraz değiştirdim ve son hali şöyle:
[size=x-small][size=x-small]2 x [/size]CORSAIR 8GB DDR4 3000MHz CL16 Siyah Vengeance LPX Single Kit Ram[/size]
[size=x-small][size=x-small]1 x [/size]Sharkoon TG5 RGB USB3.0 4XRGB Fan Temperli Cam ATX Gaming Kasa[/size]
[size=x-small][size=x-small]1 x [/size]AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci (fan dahildir) - Tray[/size]
[size=x-small][size=x-small]1 x [/size]MSI B450M PRO-M2 V2 AMD B450 Soket AM4 DDR4 3466MHz VGA DVI HDMI Anakart[/size]
[size=x-small][size=x-small]1 x [/size]ADATA 480GB SU630 3D NAND Sata3 2.5'' SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)[/size]
[size=x-small][size=x-small]1 x [/size]MSI Geforce GTX 1660 ARMOR 6G OC GDDR5 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı[/size]
[size=x-small][size=x-small]1 x [/size]Thermaltake Litepower RGB 550W APFC 12cm Fanlı PSU[/size]
Fiyat:5.305,24 TL

Bana oluşturduğunuz sistemle arasında büyük ne fark var ve siz hangisini önerirsiniz?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri