Bütçe nedir? Vatandan komple sistem önerisinde bulunalım size. Siz bütçenizi belirtin ben müsait olduğumda toplat link paylaşırım.
Enes2103' Alıntı:Yalnız ben bugün akşam kesin net bir şey toplayıp yarın almaya gitcem eğer bugün gece 3 e kadar vaktiniz olursa söyleyim:
Bütçe: Monitörsüz 5000TL, eğer Vatan'da güzel bir monitör bulup eklerseniz 6200TL yekadar filan çıkarım
Ekstra istediğim: Kasa önü 3x RGB fanlı olması![]()
SSD: M.2 yada SATA SSD 500GB olsun
Diğerleri için şuan aklıma gelen birşey yok olursa söylerim.
Enes2103' Alıntı:Neden o anakartı seçtin ben anakarttan hiç anlamıyorum
Enes2103' Alıntı:Hayır asla sevdim baya ama dediğim gibi anlamıyorum pek anakarttan tamam o güzel kasayı da sorgulamıyorum güzel ama 400TL o SSD ye vereceğine 600TL M.2 SSD daha iyi değil mi? Ayrıca RX590'ın Special Edition olan mavilisi ondan 150-200TL filan daha yüksek ama görüntü olarak veFPS olarak ufak da olsa önde niye bunu seçtin? Benim oluşturduğum ile senin oluşturduğun arasında fazla bi fark yok ve aynı fiyat ama yanlış anlama sen uğraşıp emek verdin teşekkür ederim gerçekten.
Birde seçtiğim mouse iyi mi? https://www.vatanbilgisayar.com/ram...-siyah-rgb-isikli-macro-usb-oyuncu-mouse.html 145TL
Klavye olarakda bunu düşünüyorum: https://www.hepsiburada.com/rampage...timedia-oyuncu-klavyesi-siyah-p-HBV00000BFWYC 150TL
Enes2103' Alıntı:Ya işte seni bunalttığım için gerçekten üzüldüm ama bir anda yarın alınacağını öğrenip sürekli uğraştığım için bende yoruldum seni de yordum gerçekten özür dilerim. Ben ekran kartını yine de Special Edition almak istiyorum son anda bir değişiklik olmazsa, SSD'yi de M.2 SSD 500GB alacağım 600TLye
Klavye mouse a gelecek olursak bütçem ikisi için toplam 300TL filan ama set halinde 200TL ye filan güzel birşey bulursak illa 300TL olması gerekmiyor. Benim için DPİ fazla gerekmiyor mouse da ama macro yazılımlı güzel bir RGB mouse olursa iyi olur.
Klavyede hiçbirşey bilmem en iyi f/p varsa olur tekrar tekrar özür diliyorum seni bu kadar uğraştırdığım için![]()
Enes2103' Alıntı:Ya işte seni bunalttığım için gerçekten üzüldüm ama bir anda yarın alınacağını öğrenip sürekli uğraştığım için bende yoruldum seni de yordum gerçekten özür dilerim. Ben ekran kartını yine de Special Edition almak istiyorum son anda bir değişiklik olmazsa, SSD'yi de M.2 SSD 500GB alacağım 600TLye. Monitörü unuttum onu da söyleyeyim Gamepower 24inç 144hz 1ms almayı düşünüyorum başka bir siteden
Klavye mouse a gelecek olursak bütçem ikisi için toplam 300TL filan ama set halinde 200TL ye filan güzel birşey bulursak illa 300TL olması gerekmiyor. Benim için DPİ fazla gerekmiyor mouse da ama macro yazılımlı güzel bir RGB mouse olursa iyi olur.
Klavyede hiçbirşey bilmem en iyi f/p varsa olur tekrar tekrar özür diliyorum seni bu kadar uğraştırdığım için
PC nin son hali: https://drive.google.com/drive/folders/1Nw2BXMvBzE_L3GI2-KFLJQmInT_22b8f
Enes2103' Alıntı:Tamam teşekkürler mouse macro yazılım destekliyordur inşallah, ama klavye Rampage Macromy KB-R33 den ne farkı var 40-50₺lik yinede siz ona iyi diyorsanız onu alırım
ugur.gozaydin' Alıntı:Evet FreeSync 'yi NVIDIA ile kullanamayacaksınız. NVIDIA kartlar için FreeSync özelliği çalışan monitörler 1900-2000 TL civarında başlıyor.
PSU koymayı unutmuşum yeniden düzenledim o sistemi.
Kasayı beğenmediysen 2 alternatifiniz var çok fazla açılmadan, RGB ve ön yüzünde üçlü sistem fanlı kasalardan Sharkoon TG5 RGB yada Cooler Master MB520 RGB modelini alacaksınız.
RX 590;
Ryzen 2600 + B450M S2H + RX 590 Nitro+ 8GB SE Black OC + 16GB(2x8) 3000mhz RAM + 480 GB SSD + 23.6'' 1ms 144hz Monitor + TG5 RGB - 6.463,63 TL
GTX 1660;
Ryzen 2600 + B450M S2H + GTX 1660 OC + 16GB(2x8) 3000mhz RAM + 480 GB SSD + 23.6'' 1ms 144hz Monitor + TG5 RGB - 6.624,88 TL
RX 590 alın gitsin, monitörün tam hakkını verin en azından. Alacağınız FPS aynı dediğim gibi.
Eğer kasaya takılmazsan aşağıdaki hazır sistemi alabilirsin 6.034,21 TL 'ye geliyor monitör dahil. Benim toparladığım sistemin aynısı sadece kasa farklı TG4 Blue Led Fanlı Temperli camlı kasa + 750W 80+ Bronz PSU ile beraber geliyor. Fiyat çok iyi ve kasanın soğutma konusunda hiçbir eksiği yok.
Ryzen 2600 + B450M S2H + RX 590 Nitro+ 8GB SE Black OC + 16GB(2x8) 3000mhz RAM + 480 GB SSD + 23.6'' 1ms 144hz Monitor + TG4 Blue - 6.034,21 TL
Düzenlemeyi PDF 'teki gibi yaparsınız. 16 GB RAM seçeneği yok 8 GB RAM 'i aynısından ayrı ekledim.
ugur.gozaydin' Alıntı:Enes2103' Alıntı:Ya işte seni bunalttığım için gerçekten üzüldüm ama bir anda yarın alınacağını öğrenip sürekli uğraştığım için bende yoruldum seni de yordum gerçekten özür dilerim. Ben ekran kartını yine de Special Edition almak istiyorum son anda bir değişiklik olmazsa, SSD'yi de M.2 SSD 500GB alacağım 600TLye. Monitörü unuttum onu da söyleyeyim Gamepower 24inç 144hz 1ms almayı düşünüyorum başka bir siteden
Klavyede hiçbirşey bilmem en iyi f/p varsa olur tekrar tekrar özür diliyorum seni bu kadar uğraştırdığım için
PC nin son hali: https://drive.google.com/drive/folders/1Nw2BXMvBzE_L3GI2-KFLJQmInT_22b8f
m2 SSD koymak için RAM 'den mi kıstın. Çok ama çok büyük bir hata bu 16 GB RAM koydum 480 SATA SSD sen m2 SSD koymak için RAM 'i 8 GB 'a düşürmüşsün bu yanlış bir karar. Oyunlarda sana o SSD 'nin hiçbir artısı olmaz ama o 8 GB RAM 'in çok avantajı olur. Sonradan sistem kurulunca keşke o 8 GB RAM 'i alsam diye düşünürsün benden söylemesi.
Enes2103' Alıntı:Peki bunun bir altı 100-150₺ lik filan iyi bitşey var mı?
Enes2103' Alıntı:Tamam teşekkürler şuan herşey tamam ama mouse, klavye, kulaklığı büyül indirim yakalayınca alırım artık monitörüde dediğim gibi Gamepower GPR24C144 alcam Herşey İçin Çook Teşekkürler Kendinize İyi Bakın![]()