incehesaptan PC toplama

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bugün bilgisayarı aldım çok şükür ama driverleri nasıl kuracağım? Ve ekstra yapmam gereken birşey var mı? 

Bilgisayarın son hali:
Ryzen 2600
MSI B450 Gaming Plus 3200+
Sapphire Nitro+ RX590 SE
Rampage Falcon X
Rampage 550W 80+ Gold RGB
Samsung 500GB 860 EVO SATA 3.0 SSD

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
https://www.amd.com/tr/support/chipsets/amd-socket-am4/b450 bu bağlantıdan çipset sürücünüzü indirin ve kurun. AMD Chipset Drivers yazanı yani, eğer SSD hızı konusunda sorun yaşarsanız aynı bağlantıdan AMD RAID Installer (SATA, NVMe RAID) bu sürücüyüde kurun. Daha sonra E.Kartı için https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-590 bu sürücüyü kurun yani Radeon Software Adrenalin 2019 Edition yazılımını. Geri kalan her şeyi Windows 7/8/10 güncellemeleri halleder ki 10 kurun kesinlikle derim.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Zaten içinde şuan Windows 10 Pro var ama elran kartı fanları düğmeye bastıktan sonra ilk 10-20 saniye dönüyo sonra hiç dönmüyo neden?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
Zaten içinde şuan Windows 10 Pro var ama elran kartı fanları düğmeye bastıktan sonra ilk 10-20 saniye dönüyo sonra hiç dönmüyo neden?

Yeni kartlar o tarz bir teknolojiye sahip sıcaklık belli bir seviyeye gelmediğinde fanları dönüdürüp ömründen yemiyor ve güç tüketimide düşüyor tabi bu durumda. Genelde değişir ama 50-60 dereceden sonra dönmeye başlar ve çoğu zaman teker teker dönebilirler. Mesela tek fan ile sıcaklığı kontrol altında tutabiliyorsa öyle yapar bu bir sorun değil çalışma prensibi.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam teşekkürler içimi rahatlattınız bu bilgisayarı almamda emeğiniz çok büyük Allah razı olsun teşekkür ederim ama mouse konusunda sizin önerdiğiniz mouse'u almak için girdim sonra hepsiburada'da yakın fiyata olduğunu gördüm ve yorumlara baktım birçok kişi üstünün hemen soyulmaya başladığını ve iğrenç bir görüntü olduğunu söylemiş aslında 1-2 kişi sadece dese yine alacaktım ama gerçekten çoğu kişi bu sorunu yaşamış bu yüzden Rampage SMX-R50 HOWL yada Rampage CENTAUR SMX-R13 almayı düşünüyorum klavye olarakda yine önerdiğiniz klavyede birkaç haftada ışıklarının teker teker bozulmaya başladığı birçok kişi tarafından söylenmiş bu yüzden başka bir şey düşünüyorum.https://www.vatanbilgisayar.com/ram...-siyah-rgb-isikli-macro-usb-oyuncu-mouse.html

Sizce driverları kolay kurmak için Driver Booster programı güvenli ve iyi midir? Driverların güncel olup olmadığını nasıl anlarım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
Tamam teşekkürler içimi rahatlattınız bu bilgisayarı almamda emeğiniz çok büyük Allah razı olsun teşekkür ederim ama mouse konusunda sizin önerdiğiniz mouse'u almak için girdim sonra hepsiburada'da yakın fiyata olduğunu gördüm ve yorumlara baktım birçok kişi üstünün hemen soyulmaya başladığını ve iğrenç bir görüntü olduğunu söylemiş aslında 1-2 kişi sadece dese yine alacaktım ama gerçekten çoğu kişi bu sorunu yaşamış bu yüzden Rampage SMX-R50 HOWL yada Rampage CENTAUR SMX-R13 almayı düşünüyorum klavye olarakda yine önerdiğiniz klavyede birkaç haftada ışıklarının teker teker bozulmaya başladığı birçok kişi tarafından söylenmiş bu yüzden başka bir şey düşünüyorum.https://www.vatanbilgisayar.com/ram...-siyah-rgb-isikli-macro-usb-oyuncu-mouse.html

Sizce driverları kolay kurmak için Driver Booster programı güvenli ve iyi midir? Driverların güncel olup olmadığını nasıl anlarım?

Mouse ve Klavyede bu söylediğiniz hataların hiçbirisini yaşayan duymadım. 2 ürünüde çok kişiye önerdim. Yılardır sorun yaşayan yada şikayet eden olmadı. Ben size kötü bir ürün önermem sorumluluk sonuçta bu ama illede farklı ürünler isterseniz o Rampage ürünler olmaz. 10 milyon tık ömürleri var piyasadaki ürünlerin çoğu 20 milyon tuş ömürlü veya üzeri yani ben olsam o Rampage ürünleri almazdım. Aşağıdaki ürünleri alabilirsiniz.

Bloody A9081 Oyuncu Mouse + Mouse Pad (Bloody A90 M.Core Oyuncu Mouse + Bloody 081 Mouse Pad) - 168,34 TL - Bu ürün piyasadaki en çok tutulan ürünlerden birisidir. Kaliteli F/P bir üründür. 20 Milyon tıklama ömüre sahip "LK Micro Switch" var üzerinde oyuncular için özel geliştirilmiş gecikme süresi 0.2ms tuşlar bunlar. Birçok oyuncu özelliği bulunuyor ayrıca. https://www.bloody.com/tr/product.php?pid=10&id=98#full-features-container bu link özelliklerinin olduğu resmi sitesine gidiyor.

James Donkey 325 Turuncu Optik 3000 DPI Programlanabilir 7 Tuş - 159,00 TL - DPI 3000 seviyesi size yeterse ki ben 2500-3000 arası kullanıyorum. Yine 20 milyon tuş ömürlü ama kasası daha kaliteli soğut Metal bir mouse kendisi. Tercih sana kalmış iki üründe kaliteli F/P ürünleridir.

Klavye konusunda bütçe söyle ona göre tekrar bakayım ürünlere.

Driver Booster kaliteli ve güzel bir yazılımdır. Hali hazırda 5 senedir kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım tamamen güncel her zaman sistemim. Ancak Driver Booster yazılımı Free sürüm işe yaramıyor orjinal key bulman gerek nette var pek çok yerde bakarsan denk gelirsin yada satın alacaksın.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet iki mouse a da baktım ikiside güzel ama bu kadar pahalı almaktan vazgeçtim bana yaklaşık 1 yıl gidecek RGB ışıklı en ucuz mouse olabilir ama DPİ en az 3000 olsun, klavyede ise yine dediğim gibi ışıkları hemen bozulmasın switch e falan gerek yok ortalama 50-100TL lik birşey olur veya ikisi set olarak kaliteli olacaksa 300TL ye kadar sadece işimi görmesi için ise seti 100TL filan olabilir ben her yere baktım 3-4 saattir bakıyorum hiç içime sinen olmadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
Evet iki mouse a da baktım ikiside güzel ama bu kadar pahalı almaktan vazgeçtim bana yaklaşık 1 yıl gidecek RGB ışıklı en ucuz mouse olabilir ama DPİ en az 3000 olsun, klavyede ise yine dediğim gibi ışıkları hemen bozulmasın switch e falan gerek yok ortalama 50-100TL lik birşey olur veya ikisi set olarak kaliteli olacaksa 300TL ye kadar sadece işimi görmesi için ise seti 100TL filan olabilir ben her yere baktım 3-4 saattir bakıyorum hiç içime sinen olmadı

Mouse;
Gamepower Bane - Ayarlanabilir RGB Aydınlatmalı Programlanabilir 7 Buton 10 Milyon Switch Tık Ömrü - 79,00 TL

yada 

Gamepower Ursa - Ayarlanabilir RGB Aydınlatmalı Programlanabilir 7 Buton 20 Milyon Switch Tık Ömrü - 135,00 TL

yada

Bloody A9081 Oyuncu Mouse + Mouse Pad (Bloody A90 M.Core Oyuncu Mouse + Bloody 081 Mouse Pad) - 168,34 TL 

Yarı mekanik klavye;
Rampage Rapıdo Plus Semi Mechanical Sese Duyarlı Rainbow Işıklı Makrolu Gaming Klavye - 149,46 TL + Bane Mouse ile : 228,46 TL / Ursa Mouse ile 284,46 TL / Bloody A90 ile 317,08 TL

Tam mekanik klavye;
GameBooster G5 Defender Rainbow Aydınlatmalı Mekanik Klavye (GB-G5) - 208,05 TL Bane Mouse ile + 287,05 TL / Ursa Mouse ile 343,05 TL / Bloody A90 ile 376,39 TL

Bunlar istediğin fiyat aralığına denk gelen F/P odaklı ürünler.

Bu fiyat aralığına başkada ürün önermem. Ben olsam Bloody A90 + Rampage Rapido Plus alırdım. 317,08 TL tam istediğin sınır.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mouse un dpi değeri 2500 müş ve tıklama ömrü 10 milyon siz 10 milyona kötü dediniz + monniötrün çözünürlüklerine göre en az 3000 almam lazım. Şimdi beynim çok yoruldu yarın tekrar bakcam. Klavyelerden Rampage çok iyi geldi onu alabilirim daha tam bakamadım tekrar teşekkürler başka aklınıza gelen model olursa set veya tek tek önerebilirsiniz hayırlı geceler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
Mouse un dpi değeri 2500 müş ve tıklama ömrü 10 milyon siz 10 milyona kötü dediniz + monniötrün çözünürlüklerine göre en az 3000 almam lazım. Şimdi beynim çok yoruldu yarın tekrar bakcam. Klavyelerden Rampage çok iyi geldi onu alabilirim daha tam bakamadım tekrar teşekkürler başka aklınıza gelen model olursa set veya tek tek önerebilirsiniz hayırlı geceler.

K.bakmayın yine aynı şeyleri tekrarlıyoruz, 300 TL sınır dediniz. Bu durumda Gamepower Ursa (500-10000 + 7 Macro Tuş + RGB + 20 Milyon Tık Ömrü)Rampage Rapıdo Plus ile toplamda : 284,46 TL yapıyor, yani sınırınızın altında. Çok kararsızsınız ve fazla irdeliyorsunuz bütçeniz belli ve o bütçeye alabileceğiniz kaliteli ürünler belli yani fazla irdelemeyin zaten size kötü ürünler önermiyorum. Önce dediniz bana 1 yıl götürecek mouse + klavye gerek RGB olsun yeter özellikleri önemsiz ve maks. 300 TL sınır, sonra 10 milyon ömrü var olmaz diyorsunuz, bende şaşırdım artık tutarsız olmanıza. Bu dediğinize uygun 300 TL sınır ile size ürünle sundum yukarıda 284,46 TL toplam veya alternatif kombinler diğer ürünler ile 300 TL sınırı geçmeden belirleyebilirsiniz. Size hep F/P odaklı ve fiyatına göre kaliteli + popüler ürünler önerdim. Bu fiyat bandına yani 300 TL sınır olacak şekilde klavye + mouse ikilisini en iyi ürünleri bulmaya çalıştım bulduklarımı yazdım ve böyle F/P odaklı alabileceğiniz ürünlerin sayısı çok az zaten 300 TL sınır olacak şekilde düşünürsek. Yani benden bu kadar gerisi sizde.

İyi geceler....

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
incehesaptan James Donkey 711 siparişini verdim teşekkürler klavyede de yarı mekanik önerdiğinizi alcam ama mouselarda hepsiburada da çok kötü yorum var göz göre göre de almamam yani 50-150TL aralığında alcam mouse u ama önerdiğiniz iki gamepowerda çok kötü yorumlu. (incehesapta kötü yorum yok ama hepsiburada da %10 lık kısmı filan kötü yorum oluşturuyor. SMX-R50 nin kötü yanalrı neler neden önermemiştiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
incehesaptan James Donkey 711 siparişini verdim teşekkürler klavyede de yarı mekanik önerdiğinizi alcam ama mouselarda hepsiburada da çok kötü yorum var göz göre göre de almamam yani 50-150TL aralığında alcam mouse u ama önerdiğiniz iki gamepowerda çok kötü yorumlu. (incehesapta kötü yorum yok ama hepsiburada da %10 lık kısmı filan kötü yorum oluşturuyor. SMX-R50 nin kötü yanalrı neler neden önermemiştiniz?

Bakın şu yorumlara takılmayın alan herkes yorum yazsaydı o kötü yorum kısmı pastadaki bir çatal pay olurdu. Anlatabildim mi bilmiyorum. Mouse için 150 TL maks. ise bütçe biraz daha çıkıp Bloody A9081 Multicore 4000CPI Gaming Mouse + Medium Gaming Mouse Pad (Bloody A90 Gaming Mouse + Bloody 081 Gaming Mouse Pad , Core Gun3 Özelliği Opsiyonel Sipariş İle Aktive Edilir) - 157,33 TL bu ürünü alın derim. Pişman etmez kaliteli özellikleri olan bir üründür. O yorumlarada takılmayın derim 128 toplamda iyi yorum yapılmış 24 iyi yada kötü yorum toplamda. Bunu bu oy verenlerden kıyaslamak yanlış bir fikir ama kıyaslarsak %18 kötü yorum diyebiliriz ki herkes yorum yazmaz bunu söyleyeyim. Bu ürün için konuşacak olursak 1 yada 1 buçuk yıldır burada bu mouse toplamda 152 adet satmadı tabikide 1000 lerce sattı yani böyle düşünün. Her malın en babası bile olsa kötü yorumu olur. Absürt bir örnek vermek gerekirse, Ferrari dünya markasıdır herkes tarafından performansı ve kalitesi bilinir ama beğenmeyen kötü yorumlayan insanlar doludur bu şekilde düşünün.

150 TL 'ye kadar başka biraz bakıp iyi bir ürün bulursam yazarım.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam haklısınız bulursanız sevinirim teşekkürler eğer bulamazsanız 78TL lik Gamepower alırım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
Tamam haklısınız bulursanız sevinirim teşekkürler eğer bulamazsanız 78TL lik Gamepower alırım

Buldum Kaliteli üstelik marka ve özellik olarak çok iyi bir mouse. ASUS Strix Impact RGB - 139,90 TL - 50 Milyon Tıklama ömrü var ki bu çok çok iyi bir değer + 5000 DPI + LOGO kısmı RGB bu fiyata daha ne olsun. 

Bayrama özel indirim var linkteki sitede yani gameekstra 'da kaçırma derim. Başka yerlerde 150 TL 'den başlıyor 230 TL 'ye kadar değişiyor fiyatı.

Buna yok dersen artık ben PES ediyorum. :)

Yine marka istersen Klavye olarakta ASUS Cerberus KB MKII - 159,90 TL bu ürünü alabilirsin. Mebran ama 20 Milyon tuş ömrü var. Yine kaliteli bir ürün sınırlıda olsa RGB desteği var mouse ile beraber 299 TL gibi bir şey yapıyor.

Barış Bozkurt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayar toplama yardım!!

İyi günler arkadaslar ve pchocası ailesi,

3000 tlye kadar pc toplamak istiyorum oyun için bu konuda önerilerinizi alabilirmiyim fiyat performans acısından en iyisi nasıl olur ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Barış Bozkurt' Alıntı:
İyi günler arkadaslar ve pchocası ailesi,

3000 tlye kadar pc toplamak istiyorum oyun için bu konuda önerilerinizi alabilirmiyim fiyat performans acısından en iyisi nasıl olur ?

Bu hafta PC Hocası YouTube kanalımızı takipte kalın 3.300 TL 'ye bir sistem paylaşımımız olacak performansına göre fiyat avantajlı aklınıza yatarsa o sistemi alırsınız.

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu klavyeye göre Rampage in sizin önerdiğiniz klavyeyi daha çok beğendim siz hangisini seçersiniz neden?

Birşey daha soracaktım, CS:GO da yaklaşık 10 dakika oynadıktan sonra işlemci sıcaklığı 70 in üstüne çıkıyor bazı oyunlarda ise 75 filan oluyor. Sizce çok mu ne yapmam gerekir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
Bu klavyeye göre Rampage in sizin önerdiğiniz klavyeyi daha çok beğendim siz hangisini seçersiniz neden?

Birşey daha soracaktım, CS:GO da yaklaşık 10 dakika oynadıktan sonra işlemci sıcaklığı 70 in üstüne çıkıyor bazı oyunlarda ise 75 filan oluyor. Sizce çok mu ne yapmam gerekir?

Ben ASUS alırdım marka takıntım var. 20 milyon tul ömrü mekanik olmayan bir klavye için güzel değer. Buda cazip geldi artı olarak sıvı dökülmesine karşı azda olsa dayanıklı özel sıvı boşaltımı kanalları var. Ben ASUS seçerdim tekrardan söylüyeyim. :) Hangisini alırsanız size kalmış ben neden ne seçerdim söyledim.

İşlemci sıcaklığı 70 derece yüksek ama öyle aşırı değil 80 dereceye yaklaşmasa yeter. 75 diyorsunuz biraz yüksek evet. Macun yeni mi, soğutucu nedir?

KS

Enes2103

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Enes2103' Alıntı:

Ben ASUS alırdım marka takıntım var. 20 milyon tul ömrü mekanik olmayan bir klavye için güzel değer. Buda cazip geldi artı olarak sıvı dökülmesine karşı azda olsa dayanıklı özel sıvı boşaltımı kanalları var. Ben ASUS seçerdim tekrardan söylüyeyim. :) Hangisini alırsanız size kalmış ben neden ne seçerdim söyledim.

İşlemci sıcaklığı 70 derece yüksek ama öyle aşırı değil 80 dereceye yaklaşmasa yeter. 75 diyorsunuz biraz yüksek evet. Macun yeni mi, soğutucu nedir?

Soğutucu amd stock fan bu arada macun sıkıldı mı bilmiyorum. 

Mouse olarak
Rampage Strike SMX-R14
Rampage Shine SMX-R15 158TL
Rampage SMX-R51
Rampage SMX-R50 HOWL
Gamepower Phoenix
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]Gamepower Ursa[/font]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]Gamepower Bane[/font]
[font=AvenirNextLTPro, Helvetica, sans-serif]Bloody A9081[/font]

bunlardan birimi yoksa Asus mu veya asustan sonra hangisini seçersiniz? Asusla aralarında fazla fark var mı? Fiyata göre kıyaslarsak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Enes2103' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Soğutucu amd stock fan bu arada macun sıkıldı mı bilmiyorum.

Hangi sistem Ryzen 'mi hangi işlemci AMD soğutucuları idare eder ama sınıf düştükçe soğutucuda kalitesizleşiyor. Macun sürülmüştür onda sıkıntı yok ama ne zaman sürüldü bu önemli.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri