İncesehesap RTX 4080 Alpha Spear Sistem Alınır Mı?

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
@OceanLaB dediği özelleştirmeleri yapınca İncehesaptaki sistemin fiyatı 71.662 liraya geliyor. Gaming.gen'deki sistemde ise sıvı soğutma ve 1 tane daha ram ekleyip 32gb ramla beraber 72.575 liraya denk geliyor eğer işlemciyi 7600X seçersem 74.785 liraya yükseliyor. Ki bu da ciddi bir fark demek. 300 liralık fark dediğiniz iki işlemci arasındaki fiyat farkı mı söylüyorsunuz.
Hayır o sistemler hakkında konuşmuyorum toplama olarak örnek verdim o sistemleri ben beğenmiyorum

KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Halen karar veremedim. Noctua sistem ağır basıyor ama bakalım. Tavsiye verenlere teşekkürler.

Son düzenleme:
KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Sen bana maksimum bütçeyi söyle birde bu sistem ile sadece oyun mu oynayacaksin ben sana toplayıp atacağım

75 bine kadar çıkabilirim. Evet sadece oyun için. Hikaye tabanlı offline oyunlar. Dell marka 32 inç 144hz 1ms 4K monitör mevcut. Ağırlıklı 4K ultra ayarda bazen 2K ultra ayarda oynayacağım.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
75 bine kadar çıkabilirim. Evet sadece oyun için. Hikaye tabanlı offline oyunlar. Dell marka 32 inç 144hz 1ms 4K monitör mevcut. Ağırlıklı 4K ultra ayarda bazen 2K ultra ayarda oynayacağım.
Şöyle şimdi 4k için detayları açmamız da lazım oyundan haz alabilmek için bu bağlamda VRAM devreye giriyor nvdia da VRAM AMD ye göre düşük ama stabil çalışıyor yazılım optimizasyonu çok güzel

İki türlü de ben sistem yapıcam hem AMD ekran kartı hemde nvdia tabanlı

KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Şöyle şimdi 4k için detayları açmamız da lazım oyundan haz alabilmek için bu bağlamda VRAM devreye giriyor nvdia da VRAM AMD ye göre düşük ama stabil çalışıyor yazılım optimizasyonu çok güzel

Ne tarz detaylar lazım? VRAM bela olmaya başladı zaten ben daha önce 4070Ti olan sistemler bakıyordum 4K için yetmez dediler caydım. NVİDİA neden az VRAM koyuyor anlamıyor kimse. Yabancılarda eleştiriyor "800 dolar verip 12GB VRAM olması saçmalık" diyorlar. Daha önce hep AMD kullandım o yüzden NVİDİA istiyorum ama bu seferde VRAM detayına takılıyoruz.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Ne tarz detaylar lazım? VRAM bela olmaya başladı zaten ben daha önce 4070Ti olan sistemler bakıyordum 4K için yetmez dediler caydım. NVİDİA neden az VRAM koyuyor anlamıyor kimse. Yabancılarda eleştiriyor "800 dolar verip 12GB VRAM olması saçmalık" diyorlar. Daha önce hep AMD kullandım o yüzden NVİDİA istiyorum ama bu seferde VRAM detayına takılıyoruz.
Nvdia VRAM i çok kullanmadan performansa odaklanıyor nitekim de bunu yapıyor

KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Teşekkür ederim. Fiyat bin lira artmış. 65 bin olmuş. 67.100 liraya şu sistemi buldum. Buna ne dersiniz tavsiyeleriniz neler olur? Bunda 7600 işlemci kullanılmış. Ekran kartının özel seri olması cazip duruyor baya sessiz ve serin çalışıyormuş. Rog Strix modelinden daha serin diyenler olmuş.

@OceanLaB hocam bu sisteme yorumunuzu alabilir miyim merak ediyorum fikirlerinizi, önerilerinizi? 7600 yeterli olur mu? Birde Asus Tuf GT301 kasanın üstüne 240mm sıvı soğutma sığmıyor diyorlar. Ram kısmına değiyormuş. Ön tarafa takılıyor diyenler var ama o zamanda hava akışı nasıl olur? Baya soru işareti var.

KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15

Bu arada kaynadı 75 bin maks. sistemleri bekliyorum.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Ne zaman alacaktin sistemi

En kısa zamanda. Para hazırda karar veremiyorum. Sen dediğin gibi bakıp atıver konuya. Oyun için lazım monitor Dell Marka 32 inç 4K 144hz. Ağırlıklı 4K arada 2K takılırım. Hikaye tabanlı offline oyunlar öncelikli. Bütçe 75 bin maks. Buna göre bakıver bakalım nasıl bir sistem çıkacak ortaya merak ediyorum.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
En kısa zamanda. Para hazırda karar veremiyorum. Sen dediğin gibi bakıp atıver konuya. Oyun için lazım monitor Dell Marka 32 inç 4K 144hz. Ağırlıklı 4K arada 2K takılırım. Hikaye tabanlı offline oyunlar öncelikli. Bütçe 75 bin maks. Buna göre bakıver bakalım nasıl bir sistem çıkacak ortaya merak ediyorum.
Tm ben yapıcam güzel bişey

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
KS

BaksanaBi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15

Bu sistemden özelleştirme yapar mısın veya bu site üzerindeki başka sistemlerden, bakalım o nasıl olacak senin için.
Ben buna baktım özelleştirip alacaktım ama 4080 yapınca fiyat fazla uçtu caydım. Yoksa windows lisansı dahil baya uyguna geliyordu.

İncehesaptaki sistemde bulunan PNY Verto ekran kartı modeli için gaz odası (Vapor chamber) olmadığı fakat OC yapmayacaksanız sorun olmayacağı söyleniyor. Bu kartın testlerini bulamadım ne yerli ne de yabancı bir incelemesi yok en azından ben bulamadım. Sıcaklık değerleri ve sessizliği nasıl? pek bir bilgi yok. Sadece Hepsiburada üzerinden satın alanların bazıları yorum yapmış ve gayet iyi demiş ancak başka bir bilgi bulamadım. Gaming.gendeki Noctua sistemde ise GT301 kasaya 240mm sıvı soğutma sığmadığı söyleniyor adam akıllı kasa seçeneğide yok Rog kasa koymuşlar 8 bin fiyat artıyor ekran kartı gayet iyi ama işte handikapları var. Parçalardan kısmışlar bari adam akıllı özelleştirme seçenekleri olsaydı.

Son düzenleme:

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
75.624tl

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri