Intel 11700F Aşırı Isınma Problemi

Orhan Yüzbaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Merhabalar i7 11700f işlemcim var bugün vatandan xigmatek windpower pro 200w tdp diyor soğutucu aldım arkadaşlar montajını yaptılar eve geldim herhangi bir oyuna giriyorum direk 100c oluyor bende sıkıntı olmasın diye kullanmadım boşta 50-55 derecede sizce sorun nerededir yardımlarınız için teşekkür ederim.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Merhabalar i7 11700f işlemcim var bugün vatandan xigmatek windpower pro 200w tdp diyor soğutucu aldım arkadaşlar montajını yaptılar eve geldim herhangi bir oyuna giriyorum direk 100c oluyor bende sıkıntı olmasın diye kullanmadım boşta 50-55 derecede sizce sorun nerededir yardımlarınız için teşekkür ederim.
islemcin güclü bir islemci ona kule tipi sogutuc alsan bile sogutmaz sıvı sogutma gerekli

Corsair Hydro H100 RGB modelini önerebilirim.

https://www.trendyol.com/corsair/cw...mm-intel-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-166066123

Alternatif olarak Cougar CGR Aqua 240 modeli de performanslı ve iyidir.

https://www.n11.com/urun/fan-cpu-sivi-cougar-240-liquid-cooler-kumandali-cgr-aqua-240-3373871

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İşlemcin güçlü olabilir ama yine de boşta o kadar sıcak olmaması gerekir. Bence montajda hata vardır.

KS

Orhan Yüzbaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
islemcin güclü bir islemci ona kule tipi sogutuc alsan bile sogutmaz sıvı sogutma gerekli

Corsair Hydro H100 RGB modelini önerebilirim.

https://www.trendyol.com/corsair/cw...mm-intel-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-166066123

Alternatif olarak Cougar CGR Aqua 240 modeli de performanslı ve iyidir.

https://www.n11.com/urun/fan-cpu-sivi-cougar-240-liquid-cooler-kumandali-cgr-aqua-240-3373871
Sıvı soğutma vardı arızalandı garantisi bitmişti arkadaşlar bunu önerdi aldım böyle olacağını bilsem sıvı soğutma alırdım.

İşlemcin güçlü olabilir ama yine de boşta o kadar sıcak olmaması gerekir. Bence montajda hata vardır.
İşlemcim 65w soğutucu 200w tdp diyor intelin stok soğutucusunda 100c görmedim termal macun etkilermş bukadar?

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Sıvı soğutma vardı arızalandı garantisi bitmişti arkadaşlar bunu önerdi aldım böyle olacağını bilsem sıvı soğutma alırdım.

İşlemcim 65w soğutucu 200w tdp diyor intelin stok soğutucusunda 100c görmedim termal macun etkilermş bukadar?
termal macun bu kadar etkilemez

varsa sogutucuyu iade edip sıvı sogutucu alın

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
65W olan bir işlemci 200W TDP destekli soğutucuda o sıcaklıklara çıkamaz. Bu tip durumlarda 4 ihtimal var;

1- Ya soğutucunun altındaki ince koruma naylonunu unuttular,
2- Ya termal macun sürmediler (yada çok az),
3- Ya çok fazla sıkarak soğutucunun işlemciye fazla baskı yapmasına sebep oldular,
3- Ya da sıvı soğutma devir daim yapamıyor. Problemli olabilir.

KS

Orhan Yüzbaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15

Ya soğutucuda sıkıntı var yada montajda yarın gidip görüşücem tekrar iade alırlarsa edicem almazlarsa mecbur devam edicez arkadaşlar yaptı montajı gidip göstericem.

65W olan bir işlemci 200W TDP destekli soğutucuda o sıcaklıklara çıkamaz. Bu tip durumlarda 4 ihtimal var;

1- Ya soğutucunun altındaki ince koruma naylonunu unuttular,
2- Ya termal macun sürmediler (yada çok az),
3- Ya çok fazla sıkarak soğutucunun işlemciye fazla baskı yapmasına sebep oldular,
3- Ya da sıvı soğutma devir daim yapamıyor. Problemli olabilir.
Normal şartlarda soğutucu yeterli mi ozaman montajda Bi sıkıntı oldu ozaman teşekkür ederim

KS

Orhan Yüzbaşı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Merhaba arkadaşlar montaj sırasında soğutucunun altındaki jelatini sökmeyi unutmuşlar tekrar montajladık 1saat occt programı ile test yaptım ve sonuçları sizce nasıl sıcaklıklar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20230228_121238.jpg
    IMG_20230228_121238.jpg
    4 MB · Görüntüleme: 25

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri