Intel i5-11400 Isınma Problemi (Nisan 2022)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Pixelce

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Yaklaşık 4-5 ay önce kendime kasa topladım. İlk başta her şey normaldi. Bir ara windows 11'e geçtim. Sıcaklık değerlini rastgele görüşümden sonra inanamadım resmen. MSI coreliquid 240r kullanıyorum ve işlemcim boşta 50-60 oyunlarda ise 80-90
arası olduğunu fark ettim.

Fakat Windows 11'e geçmeden önce boşta iken 30 oyunlarda ise 60 derecelerdeydi. Sorunun Windows 11 olduğunu düşündüm bilgisayara format attım ve Windows 10'a geçtim. Ama sorun geçmedi.

Bir yazılımcı olarak bilgisayarda hiçbir virüs olmadığına eminim zaten daha yeni formatladım. Fakat sorun geçmedi. Kaç defa sök yap macun değiştirdim olmadı. Bende herhalde sıvı soğutucu bozuldu diye düşündüm ve dün komple söktüm. Stok fan takayım dedim.

İşlemci boşta iken 70-80 derece oyunda ise 100 derecelerde oluyor stok fan ile. Aniden olan bu ısında problemini çözemiyorum ve kafayı yiyorum.

• Ekran Kartım: MSI RTX 3060 Trio
• İşlemcim: Intel i5-11400
• Sıvı soğutma: MSI coreliquid 240r

Methefor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: İşlemci ısınma sorunu

Soğutucuda plastik gibi bir şey vardı böyle jelibona benzeyen tam ismi aklıma gelmediği için söyleyemedim. Uğur hocam bu konu hakkında bilgi verir. Onu tam takamadıysanız veya oturmadı ise ısı derecelerinin yüksek olması gayet normal. iyice bir kontrol edin derim.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Cvp: Intel i5-11400 Isınma Problemi (Nisan 2022)

Selamlar,

Intel i5-11400 ve 11400F gibi işlemciler "normalde" stok soğutucu ile kullanıldığı zaman ısınma sorunu oluşturuyordu. Ancak 240mm radyatör kullanarak bu dereceleri görmeniz garip. İki ihtimal geliyor aklıma;

1-) Sıvı soğutma işlemciye tam temas etmediği için sıcaklık ortaya çıkıyor. Anakartın arkasına taktığınız plate tam oturmamış olabilir. Bu yükseklik ayarını bir kontrol edelim.

2-) Windows 10'dan Windows 11'e geçtiğinizde sistem hem işlemciyi, hem de ekran kartını ayrı ayrı konumlandırarak daha fazla çalıştırıyor. Yani Windows 10'da boştayken 30 derece olan sistem Windows 11'e 45-48 dereceleri görüyor.

Haliyle 15-18 derece daha sistem sıcaklığı artmış oluyor. Ancak Windows 10'a göre de FPS performansınızda 10 civarı bir artış da söz konusu. Bu bilinen bir durum ne yazık ki. Şunu deneyebilirsiniz;

• Denetim masası - Sistem ve Güvenlik - Güç seçenekleri kısmından "yüksek performans" işaretliyse "dengeli" seçeneğini seçip tekrar sistemin sıcaklığını test edin.

Eğer yine aynı şekilde devam ediyorsa sizden ricam görev yöneticisi veya Hardware Info gibi programlardan anlık ekran görüntüsü ekler misiniz? Eğer sistemde problem görünmüyorsa, Windows 10'a tekrar dönüşünüz gerekebilir.

JustRedST

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Merhaba,

Sorun W11 alakalıda olabilir değilse;

MSI coreliquid 240r olarak elindeki soğutucu v1 mi v2 midir?
V1 lerde zamanla pompalarında sorun çıkıyordu.
İşlemci ısılarında artış görüyorduk.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

V1 versiyonunu @"BatuhanKLC" kullanıyor yanlış bilmiyorsam. Bence ürün odaklı bir sorun yok. BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ve önceki sistemde bir yazılım vs. kullanıyor muydunuz bilmiyorum ama tekrar kurup aynı ayarları yapın. Örnek MSI Center gibi bir yazılım.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: Intel i5-11400 Isınma Problemi (Nisan 2022)

ugur.gozaydin' Alıntı:
V1 versiyonunu @"BatuhanKLC" kullanıyor yanlış bilmiyorsam. Bence ürün odaklı bir sorun yok. BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ve önceki sistemde bir yazılım vs. kullanıyor muydunuz bilmiyorum ama tekrar kurup aynı ayarları yapın. Örnek MSI Center gibi bir yazılım.

Ne yazık ki ben kullanıyorum , malesef...

JustRedST' Alıntı:
Merhaba,

Alacak olan almasın., abartısız söylüyorum ayda minimum elime 5 sistem geçiyor aylardır. Sor bu güne kadar gördüğün en problemli parça nedir diye? 1. Sırada Msi Mag Core Liquid 240 R . Kendi sistemimde kullanıyorum . Pompamda arıza yok , Psu garantiye göndermek için pc yi kaldırıp psu yu söktüğümden beri 5600x oyunda 83 derece ...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BatuhanKLC' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

JustRedST' Alıntı:
Merhaba,

Alacak olan almasın., abartısız söylüyorum ayda minimum elime 5 sistem geçiyor aylardır. Sor bu güne kadar gördüğün en problemli parça nedir diye? 1. Sırada Msi Mag Core Liquid 240 R . Kendi sistemimde kullanıyorum . Pompamda arıza yok , Psu garantiye göndermek için pc yi kaldırıp psu yu söktüğümden beri 5600x oyunda 83 derece ...

Sen memnundun ya hatta videoların birisinde işlemcin buz gibiydi resmen ne oldu buna böyle? :)

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
ugur.gozaydin' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Sen memnundun ya hatta videoların birisinde işlemcin buz gibiydi resmen ne oldu buna böyle? :)

Geçtiğimiz hafta pazartesi XPG aradı, not bıraktıktan tam 4 ay sonra! Ellerine yeni seri 850w core reactor gelmiş. Değişime yollamak için kasayı söktüm taktım ekstra hiçbir şey yapmadım . Pompayı elimle kontrol ediyorum herhangi sorun yok . Premier Pro'da 90 / Oyunlarda 81-85 arası geziyor sıcaklıklar. Biliiyosun fan devrinden ve sesinden hiç memnun değildim. Isı iyiydi. Gel gör ki onu da aldı götürdü. Dahası Sıvı soğutmalar uluslararası garantide değilmiş ! . Garantisi de yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Kötüymüş ya, yeni ürün alacaksın da bu ürünü ne yapacaksın zararına satacaksın o halde?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: Intel i5-11400 Isınma Problemi (Nisan 2022)

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kötüymüş ya, yeni ürün alacaksın da bu ürünü ne yapacaksın zararına satacaksın o halde?

Msi ile çatışma halindeyim , bakalım kim kazanacak , bu ürünü satmam alan hayrını görmez günaha gireriz. Tek avuntum ürünü yurtdışından TL bazlı 530 TL ye almış olmam :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BatuhanKLC' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Msi ile çatışma halindeyim , bakalım kim kazanacak , bu ürünü satmam alan hayrını görmez günaha gireriz. Tek avuntum ürünü yurtdışından TL bazlı 530 TL ye almış olmam :)

Konu çok dağıldı ama yazmadan duramıyorum. :D 530 TL ye almak nedir bu ürünü ya. Zararına satman olası değil o zaman.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
ugur.gozaydin' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Konu çok dağıldı ama yazmadan duramıyorum. :D 530 TL ye almak nedir bu ürünü ya. Zararına satman olası değil o zaman.
290 zloty'e aldım zloty 2.30 civarıydı sanırım , üstüne bir de yüzde 23 vergi iadesi aldım . O civara gelmişti yanlış hatırlamıyorsam :) Anakart'ımı da öyle komik bir rakama aldım yanlış hatırlamıyorsam 770 TL olabilir.

Erdem27

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Selamlar,

Intel i5-11400 ve 11400F gibi işlemciler "normalde" stok soğutucu ile kullanıldığı zaman ısınma sorunu oluşturuyordu. Ancak 240mm radyatör kullanarak bu dereceleri görmeniz garip. İki ihtimal geliyor aklıma;

1-) Sıvı soğutma işlemciye tam temas etmediği için sıcaklık ortaya çıkıyor. Anakartın arkasına taktığınız plate tam oturmamış olabilir. Bu yükseklik ayarını bir kontrol edelim.

2-) Windows 10'dan Windows 11'e geçtiğinizde sistem hem işlemciyi, hem de ekran kartını ayrı ayrı konumlandırarak daha fazla çalıştırıyor. Yani Windows 10'da boştayken 30 derece olan sistem Windows 11'e 45-48 dereceleri görüyor.

Haliyle 15-18 derece daha sistem sıcaklığı artmış oluyor. Ancak Windows 10'a göre de FPS performansınızda 10 civarı bir artış da söz konusu. Bu bilinen bir durum ne yazık ki. Şunu deneyebilirsiniz;

• Denetim masası - Sistem ve Güvenlik - Güç seçenekleri kısmından "yüksek performans" işaretliyse "dengeli" seçeneğini seçip tekrar sistemin sıcaklığını test edin.

Eğer yine aynı şekilde devam ediyorsa sizden ricam görev yöneticisi veya Hardware Info gibi programlardan anlık ekran görüntüsü ekler misiniz? Eğer sistemde problem görünmüyorsa, Windows 10'a tekrar dönüşünüz gerekebilir.
Anakart ayarlarından fan hızını arttırın ısınma problemi kalmıyor i5 11400 işlemci 85 derecedeyken işlemci fan hızını yukselticince 55 60 derecelere düşüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri