Intel i5-11400F ve GTX 1050Ti

EtarsOfficial

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhabalar,

Bundan 2 yıl önce İ7 2600, GTX 1050Ti DDR3 bir sistem topladım, bu zamana kadar fps oyunları oynadığım için ne kadar beni memnun etse de bir zamandan sonra ağır droplanmalar başladı ve bu beni iyice sıkmaya başladı. Sistemi sadece ekran kartını kullanarak yenilesem ne gibi bir etkisi olur? Ekran kartının düşük kalması performansı olumsuz yönde etkiler mi? FPS tarzı oyunlar oynuyorum: Valorant, CS:GO.

Parçalar;

H510M A PRO Anakart, 8x2 16GB Corsair Venegance 3200MHz ram, Intel i5-11400f

Teşekkürler iyi forumlar

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371
Cvp: İntel İ5 11400F Gtx 1050 Tİ

GTX 1050 Ti ile aslında bhasettiğiniz oyunları rahatlıkla oynuyor olabilmeniz lazım. Keza GTX 1050 Ti Valorant'da Low ayarlarda 250+ High ayarlarda 120 civarı FPS alabiliyor.

[video=youtube]https://youtu.be/vQmBbrXnecQ[/video]

Kontrol etmenizi istediğim iki durum var;

• Birincisi RAM MHz değerleriniz şuan kaçta çalışıyor? BIOS'a girip kontrol ettiniz mi? Veya CPU-Z indirerek RAM bölümünden de bakabilirsiniz.

• İkincisi uzun süredir format veya temiz kurulum yapmadıysanız, tavsiye ederim. Şişen kayıt defteri, uygulamalar ve programlar sistemde droplara neden oluyor. Özellikle ilk başlangıç kısmında sistemde neler çalışıyor bakabilir misiniz?

Bunun için Görev Yöneticisi - Başlangıç sekmesine gelerek gereksiz uygulamaları "devre dışı bırak" deyin. Son BIOS zamanı sağda ok ile gösterdiğim yerde yazar.

Dip Not: Kullandığınız işlemci modeli şu anda 2600 serisi olduğundan çok eskide kalmış. GPU yükseltmek yerine daha güncel bir CPU olabilir. O da bahsettiğiniz üzere Intel i5-11400F gayet iyi seçim olur.

Medium ayarlarda mesela 11400F ile GTX 1050Ti 200FPS+ üzeri alıyor;

[video=youtube]https://youtu.be/_RltYsf0Hsw[/video]

KS

EtarsOfficial

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Intel i5-11400F ve GTX 1050Ti

Teşekkür ederim, dediğiniz tüm yolları ve daha fazlasını denedim fakat sonuç aynı maalesef. Tek çözüm bu gibi duruyor, fps değerlerinden memnun kaldım gayet iyi gibi, ilerisi içinde bir yatırım olmuş olur. Uygun fiyata iyi bir kart bulursam alır takarım. Tekrardan teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Intel i5-11400F ve GTX 1050Ti

Oyun içinde oynarken ve takılma anında MSI Afterburner ile CPU + GPU yük durumları ve sıcaklıklarıyla beraber RAM kullanımınızı ve FPS değerlerinizi gösteren birkaç SS paylaşır mısınız. Bu işlemci ve bir kartla beraber DUAL kit RAM kombininde sorun yaşamanız pek olası değil. Bakalım bir problem mi var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri