Soru Intel Mi AMD Mi ?

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
izlediğim bir yayıncı az izleniyor kendisi intel sponsorluğu olcağını sanmam
amd işelmci aldıktan 2 yıl sonra nednesizce drop yemeye başlarsın diyor uzun ömürlü değil diyor ki bende yaşıyorum bunu
intel işlemncilerin ömrü daha uzun uzun kullanımda performansı cok az düşüyyor uzun ömürlü diyor
yani bi yeni nesil x3d işlemcilere bakıyorum bide intele intel daha uygun ve bakıyorum verdiği performans o fiyatı hak etmiyor gereksiz pahalı yani
sizdende cevaplarınızı bekliyorum

AkiltosBey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
İntel oyun performansında daha iyi diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Mercedes BMW karşılaştırması gibi geldi biraz. Şahsen ben çoğunlukla oyun oynayacağım için ve daha iyi olduğunu düşündüğüm için İntel alacağım.

YunusBaltacı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
amd işelmci aldıktan 2 yıl sonra nednesizce drop yemeye başlarsın diyor uzun ömürlü değil diyor ki bende yaşıyorum bunu
intel işlemncilerin ömrü daha uzun uzun kullanımda performansı cok az düşüyyor uzun ömürlü diyor
yani bi yeni nesil x3d işlemcilere bakıyorum bide intele intel daha uygun ve bakıyorum verdiği performans o fiyatı hak etmiyor gereksiz pahalı yani
Bence bu durum bütçeye bağlı bazen aynı bütçede İntel önde olurken bazı AMD işlemciler de diğer bütçede mantıklı olabiliyor.

Maethril_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Bence AMD işlemci konusunda çok önde intelden. Soket desteği olsun fiyat/performans olsun. Ama ekran kartı tarafindada olduğu gibi yazılımda hala sıkıntıları mevcut.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İntel biraz daha stabil olabilir ama AMD kötüleyen kişilerin neredeyse hiçbirinin bilgisi olmadığını da eklemek istiyorum , yok öyle kısa ömürlüymüş yok daha fazla performans kaybı var falan yalan bunlar.

𝕮𝖔𝖔𝖑 𝕿𝖚𝖗𝖐🇹🇷

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
AMD Ryzen ve Intel Core işlemcileri arasında hız karşılaştırması yapmak oldukça karmaşık bir konudur. Her iki marka da farklı modellerde işlemciler üretmektedir ve performansları birçok faktöre bağlıdır.

Son yıllarda AMD Ryzen işlemciler, yüksek performans ve çoklu iş parçacığı işleme yetenekleriyle dikkat çekmektedir. Özellikle çoklu çekirdek performansında Intel Core işlemcilerine kıyasla daha iyi sonuçlar gösterebilmektedirler.

Ancak, Intel Core işlemciler de yüksek saat hızları ve tek çekirdek performansıyla öne çıkmaktadır. Bazı uygulamalarda ve oyunlarda Intel işlemciler daha iyi performans gösterebilir.

Sonuç olarak, hangi işlemcinin daha hızlı olduğu tamamen kullanım senaryosuna ve ihtiyaçlara bağlıdır. İşlemci seçimi yaparken, bütçeniz, kullanım amacınız ve diğer bileşenlerle uyumluluk gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir.

ReaperX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
"Dünyayı 3 böyük aile yönetiyor yeğenim." gibi kaba etten atılmış bir söz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri