İntel UHD Graphics 630 FPS Sorunu

denizsgndm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bilgisayarımda Ekran Kartı Yok Grafik Birimi Olarak UHD Graphics 630 Kullanıyorum Cs Go ve The Forest Gibi oyunlarda sorun yaşamazken Valorant ve ETS2 gibi oyunlarda sabit 1 FPS alıyorum birsürü videolar birsürü çözümler denedim gerek işlemcinin ayarları gerek oyunların ayarları oyunları silip tekrar kurdum ama hiçbir şekilde çözüme ulaşamadım 
Cihazın Özellikleri :
İntel Core İ3 10100 3.60 GHz
4+4 =8 GB 2933 MHZ DDR4 RAM
240 GB SSD / 700 GB HDD
Dell 0RM5DR B460 Anakart

Cihaz Hazır Sistem Cihazın Modeli : Dell Vostro 3888

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İnternetten biraz araştırdım 720p LOW ayarlarda bu oyun size 25-35 FPS arası bir değer verebilir görünüyor. 

Ekran kartınız(UHD630 GPU Sürücüsü) ve anakart BIOS sürümüz dahil Windows güncel mi?

KS

denizsgndm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
İnternetten biraz araştırdım 720p LOW ayarlarda bu oyun size 25-35 FPS arası bir değer verebilir görünüyor. 

Ekran kartınız(UHD630 GPU Sürücüsü) ve anakart BIOS sürümüz dahil Windows güncel mi?

Ekran Kartı Sürücüm Güncel Gerek Windows Update Gerek İntel Grafikleri Kontrol Merkezinden Baktım Ve Güncel Windows Sürümüm En Güncel Windows 10 Pro 21H2 sürümü var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Oyunu 720p ayarlarda açıyorsunuz değil mi LOW ayarlarda? Eğer böyleyse oyunu DX9/DX11 ve DX12 arasında geçiş yaparak dener misiniz. Belgelerimdeki ETS 2 klasöründe config.cfg dosyasını NOT DEFTERİ ile açıp r_device karşısındaki yazıyı değiştireceksiniz sadece.

KS

denizsgndm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Oyunu 720p ayarlarda açıyorsunuz değil mi LOW ayarlarda? Eğer böyleyse oyunu DX9/DX11 ve DX12 arasında geçiş yaparak dener misiniz. Belgelerimdeki ETS 2 klasöründe config.cfg dosyasını NOT DEFTERİ ile açıp r_device karşısındaki yazıyı değiştireceksiniz sadece.

Valorantda Çözünürlüğe Elleyemiyorum Otamatik Gözüküyor Sadece Onun Dışında Grafik Ayarları En Düşükte DX ayarlarını tam olarak nasıl yapacağım bilmiyorum açıklayabilirmisiniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anlattım zaten size nasıl yapıldığını ETS 2 için. Valorant oyunu için bilgim yok ama 2 oyunda grafiksel yükü biraz ağır oyunlar. UHD630 düşük bir APU GPU birimi olduğundan dolayı o oyunlarda sorun yaratması normal ama durumu biraz iyi hale getirmek için öneri yapıyorum size.

KS

denizsgndm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:

BIOS Dışında Herşeyim Günceldi BIOS a bakmamıştım ona güncelleme gelmiş onu yaptım fakat yine fayda etmedi

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anlattım zaten size nasıl yapıldığını ETS 2 için. Valorant oyunu için bilgim yok ama 2 oyunda grafiksel yükü biraz ağır oyunlar. UHD630 düşük bir APU GPU birimi olduğundan dolayı o oyunlarda sorun yaratması normal ama durumu biraz iyi hale getirmek için öneri yapıyorum size.
Anladım teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri