İnternet Bağlantısı ve Ünlem İşareti

Kerem Krm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. HP Pavilion p6-2000tr masaüstü bilgisayarım var. Özellikleri şu ;

Foxconn 2abf anakart
i3 3210 işlemci
8 gb tek slot ddr3 1333 mhz ram
128 gb. samsung 850 pro ssd - 500 gb depo HDD
Amd Radeon hd 5500 ekran kartı

Bu masaüstü cihazımda Windows 10 single language 64 bit yüklü. Çalışması çok iyi, performansı güzel. Ancak internet bağlantısı ile ilgili bir problemim var. Hangi windows 10 sürümünü yüklersem yükleyeyim, bağlantı üzerinde ünlem işareti çıkıyor. Etherneti çıkarıp usb wireless ile de denedim ama yine ünlem işareti çıkıyor. Fakat, ilginç olan internete sorunsuz bağlanabilmem. Yani internette hiçbir sorun yok, sayfalar çok seri açıyor ama ünlem işareti hiç gitmiyor. Fakat windows güncellemelerini kesinlikle yüklemiyor, beklemeye alıyor. Sorun nedir ?

BIOS güncelleme ile alakalı olabilir mi ? Anakart sorunu olabilir mi ? Windows 10 ile alakalı olabilir mi ? 

Modem de ve sürücülerde sorun yok çünkü laptop tan sorunsuz bir şekilde bağlanıyorum, ünlem falan yok. Çözümde yardımcı olabilecek arkadaş var mı ? BIOS güncellemem sorunu çözer mi ? şimdiden çok teşekkürler, iyi forumlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Simge sorunu olabilir simgelere reset atmak için aşağıdaki kodları uygulayın.

Başlata CMD (Komut İstemi) yazıp Sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın ve açılan pencereye aşağıda kodları yazıp ENTER 'a basın. NOTHer satır kod için ENTER tuşuna basın.

cd %homepath%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer

dir iconcache*

Bir liste açılacak aldırmayın aşağıdaki kodlara devam edin.

taskkill /f /im explorer.exe

Bu tüm masaüstünü kapatacak önemli değil devam edin.

del iconcache*

dir iconcache*

explorer.exe

Bu işlemlerden sonra masaüstünüz geri gelecek ve simge dosyalarınız resetlenmiş olacak sorun halen daha devam ediyorsa önce doğru sürücü kurulumu olduğundan emin olalım eğer doğru ise sürücü Windows kaynaklı bir ayar sonucu bu sorun var demektir ve Format işleminden başka çözüm önerim yok bu dakikadan sonra ki bir simge için format atılmaz zaten böyle kullanmaya devam edin.

KS

Kerem Krm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Simge sorunu olabilir simgelere reset atmak için aşağıdaki kodları uygulayın.

Başlata CMD (Komut İstemi) yazıp Sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın ve açılan pencereye aşağıda kodları yazıp ENTER 'a basın. NOTHer satır kod için ENTER tuşuna basın.

cd %homepath%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer

dir iconcache*

Bir liste açılacak aldırmayın aşağıdaki kodlara devam edin.

taskkill /f /im explorer.exe

Bu tüm masaüstünü kapatacak önemli değil devam edin.

del iconcache*

dir iconcache*

explorer.exe

Bu işlemlerden sonra masaüstünüz geri gelecek ve simge dosyalarınız resetlenmiş olacak sorun halen daha devam ediyorsa önce doğru sürücü kurulumu olduğundan emin olalım eğer doğru ise sürücü Windows kaynaklı bir ayar sonucu bu sorun var demektir ve Format işleminden başka çözüm önerim yok bu dakikadan sonra ki bir simge için format atılmaz zaten böyle kullanmaya devam edin.

Çok teşekkürler yardımınız için. Dediklerinizi harfiyen yaptım ama sorun devam ediyor. Doğru sürücü kurulumunu zaten yaptım. Ayrıca Ethernet i söküp wireless usb taktım. Onda da ünlem sürüyor. Format da çözmüyor çünkü win 10 yükleyince ünlem çıkıyor. Belki de benim makinem win 10 a uygun değil veya anakartta bir sorun var ya da bios güncelleme istiyor. Tekrardan çok teşekkürler, iyi forumlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS güncellemesinin çözeceğini sanmıyorum bu direkt Windows kaynaklı bir sorun gibi ethernet sürücünüz Windows 10 'a uyumlu olmayabilir. Buda bir sebep.

KS

Kerem Krm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS güncellemesinin çözeceğini sanmıyorum bu direkt Windows kaynaklı bir sorun gibi ethernet sürücünüz Windows 10 'a uyumlu olmayabilir. Buda bir sebep.

Peki farklı iki wireless usb sürücüsü de mi Windows 10 a uygun değil ? Windows 7 de herhangi bir sorun yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olabilir Windows 7 'de sorun yoksa 2 sabep görünüyor. Birincisi Windows 10 uyum sorunu ikincisi ise çakışma sorunu. Windows kendisi içindeki güncellemeler ile bağlatıyı sürücü kurulmadan da yapabiliyor eğer siz sürücüyü kurduğunuzda bu iki bileşen birbiri ile çakışıyorsa ünlem işareti vs. gibi bir sorun çıkması da bir olasılık. Size tavsiyem önce tüm sürücülerini silin ağ kartının ve Wifi kartının sonra bırakın Windows önce kendisi kursun sürücüyü sonra IOBit Driver Booster gibi bir yazılım ile diğer eksik olan sürücüyü taratın ve uyum sorunu vs. gibi bir sorun olmayan sürücüyü kurun. İşe yarayabilir bu yol.

KS

Kerem Krm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Olabilir Windows 7 'de sorun yoksa 2 sabep görünüyor. Birincisi Windows 10 uyum sorunu ikincisi ise çakışma sorunu. Windows kendisi içindeki güncellemeler ile bağlatıyı sürücü kurulmadan da yapabiliyor eğer siz sürücüyü kurduğunuzda bu iki bileşen birbiri ile çakışıyorsa ünlem işareti vs. gibi bir sorun çıkması da bir olasılık. Size tavsiyem önce tüm sürücülerini silin ağ kartının ve Wifi kartının sonra bırakın Windows önce kendisi kursun sürücüyü sonra IOBit Driver Booster gibi bir yazılım ile diğer eksik olan sürücüyü taratın ve uyum sorunu vs. gibi bir sorun olmayan sürücüyü kurun. İşe yarayabilir bu yol.

Tamam hocam, şu anda deniyorum. Olmaz ise win7 kuracağım, yapacak bir şey yok. Çok teşekkürler ilginize ve yardımınıza.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri