İnternet hızım yükselmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MrShepherd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İki sene önce ttnet e geçtim 16mps paketim olmasına rağmen indirme işlemlerinde 1.8mps/2mps geçmiyordu. Sözleşmem bitince yeni bir sözleşme imzaladım. Yine testlerimde hız değerlerim aynıydı. Müşteri hizmetlerini aradığımda  detaylı konuşmamda modemden kaynaklı olabilir denildi. Modemim yaklaşık 5 yıllık bir modemdi. Yeni modem istedim aynı zamanda vdsl geçtim buna rağmen hız değerlerim hala aynı. Nasıl bu değerleri 5 6 mps çıkarabilirim. Müşteri hizmetlerinde neyi istemem gerekir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mbps yani internet hızı ile MB/s yani indirme hızı aynı birim değerlerinde olmaz. 16 Mbps internet hızına sahip bir internet paketinin indirme hızı maksimumda 2 MB/s oranındadır. Peketinizde ve internetinizde bir sorun yok. 1 Mbps internet hızının maksimum indirme hızı 0.125 MB/s değerindedir.

Basit matematik ama bunun internette çeviricileri var. Mbps to MB/s Converter yazarsanız sizde Mbps değerinizin kaç MB/s indirme hızına eş değer olduğunu kendiniz hesaplayabilirsiniz.

KS

MrShepherd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bunu yeni öğrendim teşekkürler o zaman hızımın artması için daha yüksek bir pakete geçmem gerekiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet Mbps olarak ne kadar yükselirseniz MB/s yani indirme hızınızda o kadar yükselir. Hesaplamasını artık biliyorsunuz paketinizi ona göre seçersiniz.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri