İnternet için CAT5 yerine CAT8 kullansam pinge etkisi olur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Merhaba arkadaşlar,

Türk tekekom internet kullanıyorum. hızım 24 megabit. ping sorunu yaşıyorum. modem kutusu ile gelen sarı ethernet kablosunu kullanıyorum. sanırım cat5 kablo. yeni model cat8 ethernet kablolardan alsam oyunlarda aldığım pinge etkisi olur mu ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: ethernet kablosu

Elbette yeni kablo olması vs. daha iyi olur ama çok da bir farkı olmaz. Cat5 24mbps için yeterli bir kablo türü. Cat8 kabloya geçmen eğer şuanki kablon çok eski ezilmiş ve kırıkları olan bir kablo değilse hiç bir şey değiştirmeyebilir. Öyle bir durumda da cat8 e geçmek yerine yeni bir Cat5 veya Cat6 işini görür. Eğer fiyat farkı fazla değilse Cat8'e de yönelebilirsin tabii.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
427

1 metrede hiç bir fark olacağını sanmıyorum. Kablo uzun olsa belki farkedebilir.

Yine de pahalı değilse 1 metre kablo yaptırıp deneyebilirsiniz. Sonucu buraya yazarsanız memnun oluruz.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78

İnternet hızını ölçtüğümde 24 ü tam net olarak veriyor zaten. Ping sorunu cs go da oluyor en fazla. Ülkemizde sunucunu olmaması bir etken . Bu sorun yapabileceğim başka bir şey var mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: İnternet için CAT5 yerine CAT8 kullansam pinge etkisi olur mu?

Benim bu konuda bir fikrim yok. Online oyun oynayan birisi değilim. CSGO oyununa özel internet performansını arttırmak için neler yapılabilir bilemiyorum.

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
220
RE: Cvp: ethernet kablosu

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ping odaklı olumlu bir etkisi eğer şuan ki kablonuzda bir sıkıntı yoksa olmaz. Değiştirmek şart değil ama denemek istiyorsanız denemeyin demem.

Ugreen Cat8 25Gbps 2000Mhz Örgülü Ethernet Kablosu - Bu bağlantıdaki ürünü öneririm. 1metre fiyatı 55,60 TL ve metre boyunu seçebiliyorsunuz.

Uğur hocam tam da bu sıra 10-15 m kadar bir kablo düşünüyordum bunun daha uzununu nerede bulabilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: İnternet için CAT5 yerine CAT8 kullansam pinge etkisi olur mu?

O kadar uzun direkt marka kablo bulmanız pek olası değil ama kaliteli bir CAT8 kabloyu siz harici satın alıp RJ45 JAK girişini aleti sizde varsa siz yoksa bir elektrikçi yardımıyla montajlatabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri