IPS monitörumde renkler fazla sıcak

yalovaliburak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Geçenlerde MSI optix g2712 monitörünu satın aldım, IPS panel olması renkler açısından iyi bi özellikti. Ancak aldığımda renkler sarıya kayıyor ve sıcak gibiydi. Test için Intel 7. Nesil r7 m440 ekran kartlı bi laptoba bağladım (maalesef henüz sistemim yok) ve renkler üstte belirttiğim gibiydi. Laptobumun ekranındaki renkler bile daha canlı geldi. Ben de bir ton ayarla uğraştım ama sonuç olarak bir şey değişmedi dediğim renk olayı aynı kaldı. Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır veya olması gereken nasıldır bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Monitör ayarlarını denediyseniz ve olmadıysa benim bildiğim hem AMD hem Nvidia uygulamalarında bu renkler ayarlanabiliyor oradan kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben Radeon software üzerinden ayar yaparak kullanıyorum ve monitörümün panelini bilmememe rağmen güzel görüntü sunabiliyor. İsterseniz bu renkleri canlılığı kısabilirsiniz.

KS

yalovaliburak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Asusda Renk dolgunluğu olarak geçiyor MSI nedir bilmiyorum monitör ayarlarını resetleyin düzelebilir onu da ayarlarda bulabilirsin.
Sanırım benim cihaza özel bir sorun var başka açıklama getiremedim tüm ayarları denedim dediğiniz gibi sıfırladım birde ama ekran neredeyse Googleda pembe gözükecek utanmasa. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Sanırım benim cihaza özel bir sorun var başka açıklama getiremedim tüm ayarları denedim dediğiniz gibi sıfırladım birde ama ekran neredeyse Googleda pembe gözükecek utanmasa. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
Dediğiniz gibiyse ayardan daha çok etkileyen bir sorun vardır. Belki elinizde başka kablo ya da cihaz varsa denerseniz sorunun sadece monitör de mi yoksa cihaz çıkışı ya da kabloda mı olduğu ihtimalini değerlendirebilirsiniz. Renkler bu kadar sorunluysa cihazda sorun olma ihtimali yüksek.

KS

yalovaliburak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Dediğiniz gibiyse ayardan daha çok etkileyen bir sorun vardır. Belki elinizde başka kablo ya da cihaz varsa denerseniz sorunun sadece monitör de mi yoksa cihaz çıkışı ya da kabloda mı olduğu ihtimalini değerlendirebilirsiniz. Renkler bu kadar sorunluysa cihazda sorun olma ihtimali yüksek.
Hocam teşekkürler sayenizde monitörü iade etmekten vazgeçtim, Samsung 4k TV vardı elimde hdmi ile ona da bağlıyıp denedim iki farklı kablo ile sonuç aynıydı. Demek ki sorun laptopta.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri