isayarım haberim olmadan uzaktan kontrol ediliyor

barış.Çelikörs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
iyi forumlar, bazen bilgisayarımı açık bırakıp başka bir işle meşgul olabiliyorum ve bilgisayarımı boş bıraktığım zaman (akşam 8-12 arası oluyor sadece) kendi kendine mouse hareket ediyor not defterlerim açılıp adeta okunuyormuşcasına sayfa kaydırılıyor dün bi tık ileri gitti bu olay ve tarayıcıya bağlı whatsapp webime girip özel mesajlarım arasında gezinmeye başladı bilgisayar kendi kendine yine adeta biri okuyormuşçasına kaydırıp yukarılara çıkıldı hatta arkadaşıma yolladığım fotoya sağ tıklayıp yeni sekmede aç yapıp fotoğrafa zoomladı.Ben bilgisayara dokunduğum an bu eylemler kesiliyor ama ben oturup izledikçe devam ediyor. aşırı sinirlendim direk kapalı windows güvenlik duvarlarımı çalıştırdım. ardından biraz gezinirken şöyle bir şeye rastladım uzaktan ip adresi diyor acaba bağlanan kişi böyle mi bağlanıyor olabilir mi ? bu durumdan nasıl kurtulurum lütfen akıl verin yoksa ben aklımı kaçırıcam özel mesajlarım okunduğunu hissettiğim andan beri sinirlerim bozuluyor gittikçe.

https://hizliresim.com/D9BQ97

https://hizliresim.com/p2KV3O

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle sisteminizin ağ bağlantısını kesin.

Sonrasında başlata Hizmetler yazıp çalıştırın ve şu servisleri önce durdurun sonra özelliklerine gelip başlangıç türünü devre dışı yapın. Uzak kayıt defteri / Uzak masaüstü hizmetleri / Uzak masaüstü hizmetleri kullanıcı modu bağlantı noktası yeniden yönlendirici / Uzak masaüstü yapılandırması / Uzaktan erişim bağlantı yöneticisi / Uzaktan erişim otomatik bağlantı yöneticisi bu servislere dediğim işlemleri uygulayın.

Daha sonra Windows Tuşu + R tuşuna basın ve açılan ufak pencereye SystemPropertiesRemote bu komutu girin ve Tamam deyin. Açılan pencerede Uzak sekmesine gelin ve Bu Bilgisayara uzaktan yardım bağlantılarına izin ver adlı kutu işaretliyse kaldırın ve Uygula/Tamam deyin.

Tekrar Windows Tuşu + R tuşuna basın ve açılan ufak pencereye Regedit yazın ve Tamam deyin. Açılan pencerede HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Remote Assistance bu konuma gelin ve fAllowToGetHelp ayarının Onaltılık Değer verisi 0 olsun.

Daha sonra başlata CMD yazın ve komut istemini yönetici olarak çalıştırın. Açılan pencereye netsh advfirewall firewall set rule group="Uzaktan Yardım" new enable=no bu komutu girin ve ENTER tuşuna basın. Uyarı penceresi gelirse Tamam deyin ve pencereleri kapatın.

Sonrasında sistemi yeniden başlatın ve yine ağa bağlı değilken iyi bir antivirüs yazılımı ile bilgisayar ağa bağlı değilken sistemde tam tarama yapın. Önerim Kaspersky Total Security yazılımıdır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri