Işık stünları

Deamonz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gece kardeşim bilgisayarı açmış ve facebookta gezinirken bir anda bu ışık stünları çıkmış sonrada kapatmış tam olarak güvendiğim söylenemez başka birşey yapmışta olabilitir
Sabah kalktım dvı dan bağlıydı herzamanki gibi ama sinyal gelmiyordu bende vgadan bağladım kapatıp açtım ve ekran geldi ama yine şu ışık stünları vardı ara sıra açıp kapayınca format kurtarma vs ekranı geliyor ama stünlar devam ediyor
https://imgyukle.com/i/dsc-0060.kRl63U
Ve stünları arası böyke değil açılırken yada format kurtarma ekranındayken stünların arası olması gereken ekranı yansıtıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
1. Kullandığınız ekran kartının sürücüsü hasar almış olabilir. Sürücüyü kaldırıp öyle deneyin işe yararsa güncel sürücüyü kurarsınız.
2. Kullandığınız kablo hasar almış olabilir, yada dönüştürücü kullanıyorsanız o hasar almış olabilir başka bir kablo yada dönüştürücü kullanın.
3. BIOS 'u sıfırlamak sorunu çözebilir. Anakartın BIOS pilini (yassı para şeklinde) sistem kapalıyken söküp pil olmadan sistemi açın zaten BIOS bu işlemden sonra sıfırlanır ve eğer düzelirse sistemi kapatıp pili geri takabilirsiniz.
4. Monitörünüz bozulmuş olabilir, başka bir cihazda deneyin sorun aynı ise sorun monitör kaynaklıdır.
5. Sistemdeki tüm kablo vs. her şeyi sökün ve tekrar doğru ve eksiksiz bir biçimde tam oturtun.
6. RAM 'lerinizde veya Ekran Kartındaki sokete temas eden yerde bir kısa devre veya oksitlenme olmuş olabilir. RAM 'leri ve Ekran kartını sökün daha sonra orta karar yumuşak uçlu bir silgi ile o sarı uçları çevresini vs. fazla bastırmadan silin ve kuru bir fırça ile diş fırçası olabilir temizleyin ve geri takın. RAM 'leriniz varsa yani birden fazla ise teker teker deneyin ve tüm soketlerde deneyin. (Bu işlemi yapmadan önce üzerinizdeki statik elektriği boşaltın bunun için çıplak el ve ayaklarla 5-10 sn. halıya biraz dokunun yeterli yada bir plastik eldiven veya bileklik takın.)

Sonuçları bildirirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri