Soru Işlemci Dehşet Isınıyo Yardım Lazım

Gloks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Şimdi soğutma konusunda çok kötü kararlarım var ama aklıma üç neden geliyo yapması en kolay ve maliyetsiz kasanın yerini değiştirmek görselde göründüğü gibi üstü kapalı ve sıcak hava oraya çıkıyor üst kısım çok sıcak ama bunu düzeltmek için bunla ilgili olabileceğini yazarsanız sevinirim çünkü kasayı biraz öne çekmek için masanın yerini tamamen değiştirmem lazım
2. En kolay işlemci soğutucu kötü , soğutucu ile ilgili hiçbir yorum yok sadece tasarımını beğendiğim için aldım ama dehşet pişmanım onun olduğundan şüpheleniyom çünkü kasa görevini düzgün yapıyor gibi üst taraftaki dolap sıpsıcak normalde bunu değiştirmek istesem 2 kuleli 4 ten fazla bakır borulu birşey almak isterdim ama bu incecik kuleye rahmen bu soğutucu nerdeyse ramlere dayandı 2 kuleli birşey sığarmı bi standartı varmı bilmiyorum yoksa sıvı soğutma alcam
3. Ve en az okasılıklı olan kasa düzün hava almıyo vermiyo sanmıyorum dediğim gibi üst taraf baya sıcak ama düşük bir olasılıkta olsa olabilir hiçbiri olmazsa sorun muhtemelen bu
Kasa:msı MAG FORGE M110R Airflow
İşlemci soğutucu: Rampage Octagon C60
İşlemci amd ryzen 5 7500f
Anakart msı pro b850mg
Ram 32 gb
Ekran kartı rtx 5060
Psu 850w

Ekli dosyalar

• IMG_20260417_194003_173.jpg
    7 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20260417_194147_003.jpg
    7.7 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20260417_194152_485.jpg
    7.4 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20260417_194155_324.jpg
    8 MB · Görüntüleme: 7

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
638
Şimdi soğutma konusunda çok kötü kararlarım var ama aklıma üç neden geliyo yapması en kolay ve maliyetsiz kasanın yerini değiştirmek görselde göründüğü gibi üstü kapalı ve sıcak hava oraya çıkıyor üst kısım çok sıcak ama bunu düzeltmek için bunla ilgili olabileceğini yazarsanız sevinirim çünkü kasayı biraz öne çekmek için masanın yerini tamamen değiştirmem lazım
2. En kolay işlemci soğutucu kötü , soğutucu ile ilgili hiçbir yorum yok sadece tasarımını beğendiğim için aldım ama dehşet pişmanım onun olduğundan şüpheleniyom çünkü kasa görevini düzgün yapıyor gibi üst taraftaki dolap sıpsıcak normalde bunu değiştirmek istesem 2 kuleli 4 ten fazla bakır borulu birşey almak isterdim ama bu incecik kuleye rahmen bu soğutucu nerdeyse ramlere dayandı 2 kuleli birşey sığarmı bi standartı varmı bilmiyorum yoksa sıvı soğutma alcam
3. Ve en az okasılıklı olan kasa düzün hava almıyo vermiyo sanmıyorum dediğim gibi üst taraf baya sıcak ama düşük bir olasılıkta olsa olabilir hiçbiri olmazsa sorun muhtemelen bu
Kasa:msı MAG FORGE M110R Airflow
İşlemci soğutucu: Rampage Octagon C60
İşlemci amd ryzen 5 7500f
Anakart msı pro b850mg
Ram 32 gb
Ekran kartı rtx 5060
Psu 850w
Aslında elinizdeki soğutucu iş görecektir, acaba montajda bir hata mı yaptınız? Doğru vidaları vs kullandınız mı, tam temas etmeme problemi var mı? Ya da macun miktarında bir sıkıntı mı var? Fan yönleri nasıl, ikisinin de sol arkaya üfleyecek şekilde konumlanması lazım, birbirlerine üfleyecek şekilde olmamalı. Sıcaklar kaç derece?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
781
Merhaba, "işlemci dehşet ısınıyor" dediğiniz sıcaklık boşta kaç derece, yükte kaç derece oluyor?
Core Temp, HWinfo, Afterburner gibi programlarla bakabilirsiniz.

Kasanın çıkışlarından sıcak havanın dışarı atıldığını yazdıklarınızdan anlıyorum. Bu iyi bir şey. En azından kasa nefes alıyor demektir.
Sıcaklıkları da paylaşırsanız net yorum alırsınız. Normal mi, anormal mi o zaman değerlendirebiliriz.

Cristo20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
sıcaklık kaç derece oluyor aynı işlemciyi kullanıyorum ona göre cevaplarım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri