Soru Işlemci Dehşet Isınıyo Yardım Lazım

Gloks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Şimdi soğutma konusunda çok kötü kararlarım var ama aklıma üç neden geliyo yapması en kolay ve maliyetsiz kasanın yerini değiştirmek görselde göründüğü gibi üstü kapalı ve sıcak hava oraya çıkıyor üst kısım çok sıcak ama bunu düzeltmek için bunla ilgili olabileceğini yazarsanız sevinirim çünkü kasayı biraz öne çekmek için masanın yerini tamamen değiştirmem lazım
2. En kolay işlemci soğutucu kötü , soğutucu ile ilgili hiçbir yorum yok sadece tasarımını beğendiğim için aldım ama dehşet pişmanım onun olduğundan şüpheleniyom çünkü kasa görevini düzgün yapıyor gibi üst taraftaki dolap sıpsıcak normalde bunu değiştirmek istesem 2 kuleli 4 ten fazla bakır borulu birşey almak isterdim ama bu incecik kuleye rahmen bu soğutucu nerdeyse ramlere dayandı 2 kuleli birşey sığarmı bi standartı varmı bilmiyorum yoksa sıvı soğutma alcam
3. Ve en az okasılıklı olan kasa düzün hava almıyo vermiyo sanmıyorum dediğim gibi üst taraf baya sıcak ama düşük bir olasılıkta olsa olabilir hiçbiri olmazsa sorun muhtemelen bu
Kasa:msı MAG FORGE M110R Airflow
İşlemci soğutucu: Rampage Octagon C60
İşlemci amd ryzen 5 7500f
Anakart msı pro b850mg
Ram 32 gb
Ekran kartı rtx 5060
Psu 850w

Ekli dosyalar

• IMG_20260417_194003_173.jpg
    7 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20260417_194147_003.jpg
    7.7 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20260417_194152_485.jpg
    7.4 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20260417_194155_324.jpg
    8 MB · Görüntüleme: 9

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
639
Şimdi soğutma konusunda çok kötü kararlarım var ama aklıma üç neden geliyo yapması en kolay ve maliyetsiz kasanın yerini değiştirmek görselde göründüğü gibi üstü kapalı ve sıcak hava oraya çıkıyor üst kısım çok sıcak ama bunu düzeltmek için bunla ilgili olabileceğini yazarsanız sevinirim çünkü kasayı biraz öne çekmek için masanın yerini tamamen değiştirmem lazım
2. En kolay işlemci soğutucu kötü , soğutucu ile ilgili hiçbir yorum yok sadece tasarımını beğendiğim için aldım ama dehşet pişmanım onun olduğundan şüpheleniyom çünkü kasa görevini düzgün yapıyor gibi üst taraftaki dolap sıpsıcak normalde bunu değiştirmek istesem 2 kuleli 4 ten fazla bakır borulu birşey almak isterdim ama bu incecik kuleye rahmen bu soğutucu nerdeyse ramlere dayandı 2 kuleli birşey sığarmı bi standartı varmı bilmiyorum yoksa sıvı soğutma alcam
3. Ve en az okasılıklı olan kasa düzün hava almıyo vermiyo sanmıyorum dediğim gibi üst taraf baya sıcak ama düşük bir olasılıkta olsa olabilir hiçbiri olmazsa sorun muhtemelen bu
Anakart msı pro b850mg
Ram 32 gb
Ekran kartı rtx 5060
Psu 850w
Aslında elinizdeki soğutucu iş görecektir, acaba montajda bir hata mı yaptınız? Doğru vidaları vs kullandınız mı, tam temas etmeme problemi var mı? Ya da macun miktarında bir sıkıntı mı var? Fan yönleri nasıl, ikisinin de sol arkaya üfleyecek şekilde konumlanması lazım, birbirlerine üfleyecek şekilde olmamalı. Sıcaklar kaç derece?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
785
Merhaba, "işlemci dehşet ısınıyor" dediğiniz sıcaklık boşta kaç derece, yükte kaç derece oluyor?
Core Temp, HWinfo, Afterburner gibi programlarla bakabilirsiniz.

Kasanın çıkışlarından sıcak havanın dışarı atıldığını yazdıklarınızdan anlıyorum. Bu iyi bir şey. En azından kasa nefes alıyor demektir.
Sıcaklıkları da paylaşırsanız net yorum alırsınız. Normal mi, anormal mi o zaman değerlendirebiliriz.

Cristo20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
sıcaklık kaç derece oluyor aynı işlemciyi kullanıyorum ona göre cevaplarım.

KS

Gloks

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Aslında elinizdeki soğutucu iş görecektir, acaba montajda bir hata mı yaptınız? Doğru vidaları vs kullandınız mı, tam temas etmeme problemi var mı? Ya da macun miktarında bir sıkıntı mı var? Fan yönleri nasıl, ikisinin de sol arkaya üfleyecek şekilde konumlanması lazım, birbirlerine üfleyecek şekilde olmamalı. Sıcaklar kaç derece?
Montajda vida falan kullanmadım şu iki taraftan mandallı olanlardan bu macun beni hep şüpheye düşürdü puşet tipi küçük bir macundu ilk zamanlarda gene bi ısınma olmuştu sonradan düzeldi ama içindeki şüpheden genede götürdüm kaldırdı baktı bi sorun yok geri koydu ama şimdi daha kalıcı bi ısınma problemi başladı fanların ikiside dışarı doğru hava üflüyor sıcaklık yeni açılmışken 45 yük sonrası soğumaya bıraktığımda 50 55 derecelerde asıl sorun yükte %100 lük bir kullanımda 2-3 dk içinde 95 i görüyor

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
785
Montajda vida falan kullanmadım şu iki taraftan mandallı olanlardan bu macun beni hep şüpheye düşürdü puşet tipi küçük bir macundu ilk zamanlarda gene bi ısınma olmuştu sonradan düzeldi ama içindeki şüpheden genede götürdüm kaldırdı baktı bi sorun yok geri koydu ama şimdi daha kalıcı bi ısınma problemi başladı fanların ikiside dışarı doğru hava üflüyor sıcaklık yeni açılmışken 45 yük sonrası soğumaya bıraktığımda 50 55 derecelerde asıl sorun yükte %100 lük bir kullanımda 2-3 dk içinde 95 i görüyor
Soğutucu ile beraber kalitesiz bir macun gönderiliyorsa bu yüzden yapabilir. Mandallı yapı yüzünden düzgün bir temas sağlayamamış da olabilir. Ucuz yollu çözüm olarak kaliteli bir macun yenilemesi yapabilirsiniz. Kaliteli macunlar da 300 TL fiyatlardan başlıyor (fiyat=kalite demek değildir). Ancak mandal yüzünden problem yaşıyorsanız bu durumda macun yenilemek durumu kurtaramaz.

Soğutucuyu değiştirdiğinizde ise yanında macun da gelir. İyi bir soğutucu alırsanız yanında kaliteli macun da gelecektir. (W/mK) değeri yüksek bir macunla satılan soğutucuların performansını macun engellememiş olur.

Macun kullanımına ilişkin, tek kullanım için 1 gr macun fazlasıyla yeterlidir. Soğutucu aldığınızda yanında gelen macun da çoğu zaman bu gramajda olur.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Anakart msı pro b850mg
Ram 32 gb
Ekran kartı rtx 5060
Psu 850w
Sevgili güzel kardeşim sana önerilerim var;
Kule tipi soğutucu bu işlemci için yeterli gibi gözüküyor fakat teori de bazen evet gözükse de bazen o teoriler işe yaramadığını yapmış olduğum sistemlerde deneyim sahibi olarak çok defa gördüm. Bu işlemciyi

Thermalright Phantom Spirit 120 EVO İşlemci Soğutucu ile kullandım.​

Gayet de güzel soğutmalara imza attım ama kasa senin kasan gibi değildi. Ve ayrıca kasa fanlarını Arctic p12 max fanları ile değiştirmiştim (Tabi şu an max değil pro satılıyor ve onlar daha üstün). Şimdi senin kasa fanların bunlardan değil gibi düşünüyorum ve kasan da bir tık küçük gibime geldi. Ama sana en temiz sonucu verecek olan bu sisteme kule tipi değil de şu haliyle 240 mm sıvı soğutma almam hem fiyat performans olur hem de çok zahmete girmemiş olursun.
Veya başka husus ise kasa fanlarını dediğim marka ile değiştirirsin buna kule tipindeki fanlarda dahil yine kafan rahat olur ama sıvı soğutma yerine fan değiştirsen daha tuzlu olacaktır senin için. Şu durumda kasanı daha geniş kasa almanın manası yok, çünkü fanlardan ötürü yine sorun yaşayabilirsin, bunun sebebi de kasanın konumu.
Şu aklına gelebilir, fanları değiştirsem kasa konumu aynı kalınca soğuma yapacak mı? Tabi ki yapacak çünkü bu fanlar hem sessiz hem de hava basınçları çok yüksek fanlardır.
Aklına şu da gelebilir sıvı soğutma alsam 240 mm kasa bu konumda iş görür mü görür neden görmesin kasanın üst kısmına takacak şekilde olursa daha iyi olur ama gidip de hava basıncı düşük sıvı soğutma almamak şartıyla.
Yani senin seçeneklerini sana yazdım güzel insan karar senin, artık ne yapmak istediğin sana kalmıştır, hayırlı gecelerin olsun :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri