İşlemci delid için kullanılan sıvı metal yapıştırıcı arıyorum

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Merhaba ;
aşağıda resmini koyduğum Gpu Soğutucusunun tabanı ile ısı boruları arasında boşluk var, taban kayar şekilde yapılmış ayarlı dolayısla ısı boruları tam temas etmiyor bu da Soğutucunun görev yapmamasını kartın ısınmasına sebep oluyor. 

Bu arayı işlemci delid için kullanılan sıvı metal ile doldurup yapıştırmak istiyorum ama hangi ürünü kullanacağımı bulamıyorum daha doğrusu yok. Siz biliyorsanız ürünün linkini atın alayım 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
İki metali birbirine yapıştırmak için thermal grizzly kafi gelmez mi? Ayrıca yapıştırıcı mı süreceğiz bir de

Thermal Grizzly adlı ürün macun gibi bir şey ısı iletkenliği yapan sıvı metal bir alaşım yapıştırma özelliği yok. İki metali yada plastiği yapıştırmanız gerek yada baskı yoluyla vidalı duracak. Bu arada benim verdiğim ürün sanırım metalleri birbirine yapıştırmıyor bıraktığınız https://www.hepsiburada.com/liqui-moly-sivi-metal-siringa-cift-kompenant-yapistirici-25ml-6193-p-HBV00000D50JU?magaza=MEKATO bu ürün işe yarar. Ama ısı mukavemeti olan bir ürün mü yazmıyor bu yapışan kısım ısınacak sonuçta ısıya dayanıklı bir yapıştırıcı almanız gerek ki ısınınca metal yapıştırıcı özelliğini yitirmesin.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Ben bu alanı kendi imkanlarımla kaynak yada lehim yapsam olur mu acaba mesele borular tabana bir şekilde bağlansın

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Ben bu alanı kendi imkanlarımla kaynak yada lehim yapsam olur mu acaba mesele borular tabana bir şekilde bağlansın

Önermem ısı dağıtıcılar bakır yada alüminyum olurlar ki bu iki metal tipide kaynak vs. gibi işlemlerde erirler buna gerek yok riske girip çöp etmeyin soğutucu bloğu.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Doğru söylüyorsunuz erirler ama ne yapayım lehim olur mu peki? 
O da olmadı klasik termal macun süreceğiz napalım hata bendeki direk temas ısı borulu almadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Doğru söylüyorsunuz erirler ama ne yapayım lehim olur mu peki? 
O da olmadı klasik termal macun süreceğiz napalım hata bendeki direk temas ısı borulu almadım

Dediğiniz ilk yöntem iyi fikir aslında deneyebilirsiniz ama sizin bileceğiniz iş tabi ki. Sıvı metal macun ve silikon bazlı yapıştırma tekniğini diyorum ama silikonu sıvı metal sızmayacak şekilde çerverelip deneyebilirsiniz. Ben direkt şunu yap diyemiyorum sorumlusu ben olmak istemem herhangi bir aksi durumun.

Yada hiç değişik risklere girmeden ürünü iade edebilirsiniz sizin bileceğiniz iş.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Ürünü iade etme durumum yok Aliexpers'den aldım
Aslında yapıştırmaya gerek yok çünkü iki yanında tutucu vidalar var sadece ısı transferi için o borudaki boşluklar dolacak taban ile temas edecek şimdi lehim olmaz değil mi?
Akşam eve geçince daha detaylı resim atarım anlaşılır olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Ürünü iade etme durumum yok Aliexpers'den aldım
Aslında yapıştırmaya gerek yok çünkü iki yanında tutucu vidalar var sadece ısı transferi için o borudaki boşluklar dolacak taban ile temas edecek şimdi lehim olmaz değil mi?
Akşam eve geçince daha detaylı resim atarım anlaşılır olur

Lehim ve Kaynak işini unutun onlar sağlıklı değiller. Silikonu önermemin sebebi sıvı metal akışkan bir madde etrafını çevreleyen bir madde olmaz ise devre bileşenlerine akabilir bu yüzden silikon ile çevreleyin ki sorun olmasın sonra sıkıştırın iki yanında vida varsa bu dert değil.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Anlaşıldı madem akan bişey hiç riske giremem sıfır sistem topladım şimdi bu anakarta kadar akar o zaman bendeki şansı düşünürsek :)
Standart Termal macun çözüm olur mu kısmen sıcaklıkları makul tutsun yeter

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Anlaşıldı madem akan bişey hiç riske giremem sıfır sistem topladım şimdi bu anakarta kadar akar o zaman bendeki şansı düşünürsek :)
Standart Termal macun çözüm olur mu kısmen sıcaklıkları makul tutsun yeter

Yok o kadar akışkan bir madde değil termal macun kıvamından çok az daha akışkan bu sorun olmaz normalde ama yapacağınız işlem biraz faklı olduğundan dolayı tedbirsiz davranmayın diye dedim.

Macun işe yarar ama macunun olayı ince bir takaba şeklinde sürülürse ki bu incelik bir jilet kalınlığı maksimum diyebiliriz bu halde olursa işe yarar ki eğer bu kadar bir fark varsa olabilir kullanabilirsiniz. Eğer böyle ise durum Cooler Master MasterGel Maker Nano Elmas Partiküllü 11mk/w iletken Termal Macun - 74,00 TL bunun gibi yüksek ısı iletkenliğe sahip bir macun kullanırsanız sorun olmaz. Bu ürün bulabileceğiniz en iyilerden ki hatta ben TR piyasasında bu kadar iletkenlik değeri olan bir macun bilmiyorum. 11mk/w gerçekten yüksek bir değer işinize büyük ölçüde yarar.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Şuanda bende Akasa nın var iletkenlik değerini bilmiyorum onu süreceğim 7 senedir kullanıyorum 
https://www.hepsiburada.com/akasa-4...-macun-ak-455-5g-p-BD98901?magaza=Hepsiburada
2.4 w/mk yazıyor baya düşükmüş 
Paylaştığınız ürün için elmas partiküllü yazıyor o ne oluyor?
Ama dediğiniz gibi ince tabaka olması gerekiyorsa olmaz çünkü boru ve taban arasındaki boşluk ışığa tutunca görünüyor temas etmiyor birbirine yani bunun arasını sıvı metal ile doldurup etrafını sıcak silikon ile kapatırım olursa olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Şuanda bende Akasa nın var iletkenlik değerini bilmiyorum onu süreceğim 7 senedir kullanıyorum 
Ama dediğiniz gibi ince tabaka olması gerekiyorsa olmaz çünkü boru ve taban arasındaki boşluk ışığa tutunca görünüyor temas etmiyor birbirine yani bunun arasını sıvı metal ile doldurup etrafını sıcak silikon ile kapatırım olursa olur

Macun işe yaramaz o zaman dediğim gibi olması gerek.

Sıvı metal macundan başka bir çözüm önerim daha var 0,3 mm Bakır Levha (200 mm x 300 mm) - 25,35 TL bu şekilde bir bakır bir blok alırsanız bunu kaliteli bir biçimde bloğunuza göre kesip iki tarafınada ısı iletkenlik değeri yüksek boşluk kalmayacak şekilde termal macun sürebilirsiniz bu işe yarar ama bakırın inceliği umarım olur bu 0.3mm kalınlığında. Bu bağlantıdan farklı kalınlıklarda olanlara bakabilirsiniz. Bakır ısı iletkenliği yüksek olduğu için işe yarar.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Peki bakır kaynağını düşünsek nasıl olur. Gerçi ben anlamam bu soğutucu bakır mı alüminyum mu onu da bilmiyorum borular nikel kaplı bakır ama taban malzeme nedir bilmiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Peki bakır kaynağını düşünsek nasıl olur. Gerçi ben anlamam bu soğutucu bakır mı alüminyum mu onu da bilmiyorum borular nikel kaplı bakır ama taban malzeme nedir bilmiyorum

Bakın şu kaynak türü şeyleri geçin dediğim yöntem işe yarar. Zarar vereceksiniz kaynak türü bir şey ile iade edemiyorsunuz anladığım kadarıyla yenisini de almak istemiyorsunuz en makul yöntem araya ısı iletkenliği yüksek bir parça koymak ki bakırda koyabileceğiniz en iyi ısı iletken parça. İki tarafını ince şekilde düzgün iletkenlik değeri yüksek macun sürün ve araya sıkıştırın en mantıklı olan çözüm bu ne kadar işe yarar bilmiyorum ama kaynak türü bir şeyden daha çok işe yarar ve soğutucu bloğa zarar vermez.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İyi ama bu termal macun mu yoksa sıvı macun mu acaba bilgileri yok. Bununla arayı doldurabilir misin bilemiyorum keşke dediğim gibi yapsaydın ama bakalım sonuç ne olur.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Sıvı metal olarak geçiyor delid için kullanılan zaten stok sıkıntısı varmış iptal ettim siparişi ama bununla çözmeye çalışacağım sorunu 
Daha detaylı resimler çektim fikir vermesi açısından ;

Boru arasındaki boşluklara dikkat edin 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Sıvı metal olarak geçiyor delid için kullanılan zaten stok sıkıntısı varmış iptal ettim siparişi ama bununla çözmeye çalışacağım sorunu 
Daha detaylı resimler çektim fikir vermesi açısından ;

Boru arasındaki boşluklara dikkat edin 

Bu aralık o kadar fazla değil sıvı metal hatta termal macun bile işe yarar. İkisinden birisi ile deneyin. Bende baya bir boşluk var sanmıştım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri