İşlemci, ekran kartı ideal sıcaklık değerleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kahvebağımlısı43

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar 

Webteknonun yayınlamış olduğu bir metinde max işlemci ekran kartı sıcaklığı 80 85 civarlarında olmalı diyordu. CS go ve witcher 3 oynarken 90 93leri görüyorum. çok uzun süre oynamadım henüz cihaz çok yeni olduğu için bu sıcaklıkların zarar verebileceğinden çekindim ve şu anda oynamıyorum. Bu sıcaklıklar normal midir ? Değilse ne yapmalı ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim . Cihazın linkini aşağıya bırakıyorum. Daha birkaç gün oldu alalı. Bir tane de ekran alıntısı ekliyorum bu alıntı alındığı esnada sadece chrome açıktı arkada ve değerler bu şekildeydi daha doğrusu halen bu şekilde.

https://prnt.sc/1pcxlyr

https://www.n11.com/urun/hp-omen-43...ustu-bilgisayar-2087701?magaza=dey-elektronik

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Laptop gibi cihazlarda işlemci ısılarınız 100 derecelere kadar çıkabilir kasa yapısından dolayı bu normal bir değerdir. Ama ideali maksimum 90 civarı olmalıdır. 100 sınır diyebiliriz. Ayrıca bunun INTEL yada AMD ile alakası yok genel olarak kasa kalitesine bağlı bir durumdur. İşlemci sıcaklıklarınız çok anormal değil. Fan devri ve cihazın fanının nereden hava aldığına göre sıcaklıklar 5-10 derece oynayabilir. Örnek olarak havayı cihaz altından alıyorsa cihaz altını kapatmayın yada altına bir laptop soğutucu alın.

KS

kahvebağımlısı43

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkürler. Sizin önerdiğiniz cihazdı bu sayenizde çok iyi bir cihaz yakaladım :) Sizi bulmuşken bir de öneri alabilirsem çok sevinirim. Bir soğutucu önerisi yapabilir misiniz acaba? Fiyatlar veya ürünler hakkında bir fikrim yok o yüzden bütçe belirtemiyorum. Sağlam ve biraz uzun bir süre götürecek bir veya birkaç öneri yapabilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir bakalım ne önerebilirim size.

Normalde başka ürün önerecektim ama Trline Triline Q7 Llano - 399 TL bu ürünün yorumları ve incelemelerine baktım oldukça başarılı bir ürün olduğunu gördüm. Öneri listeme 300-400 TL bandı için aldım bu ürün ve size de ilk önerim bu ürün olacak. Eğer pahalı derseniz alternatif daha ucuz ürünler önerebilirim.

KS

kahvebağımlısı43

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Böyle bir ürüne ihtiyacım varken fiyat belirtmek pek istemiyorum aslında, kafamda maksimum 200 bandında bir öneri istemek vardı ama korumak istediğim cihazın fiyatına bakınca önerdiğiniz fiyatlara çıkmam gerekiyorsa eğer mecburen çıkarım çünkü cihaz benim için korumaya değer. Ama bana  derseniz ki bu fiyata çıkmadan da güzel soğutucular var işinizi görür o zaman elbette daha uygun fiyatlı önerileri alırım ama yok bu ürün ve bundan daha iyileri olsun daha güvenli derseniz de mecburen bu cihazı alıcaz. Bu tarz donanım parçalarından zerre kadar anlamıyorum o yüzden kendiniz için alsanız hangi ürünü alırdınız ne kadar fiyata çıkardınız siz ne derseniz onu %90 referans alıcam  :)) Teşekkür ediyorum bu arada ilginiz için .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fiyatı yükseltmeniz şart değil yani bu fiyata bir ürün almanız gerekmiyor. Maksimum 200 bandına iyi bir ürün önerisi yapacağım size.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri