Bakarlar agahocam cevap yok mu?
umarım hocamBakarlar aga
Islemciniz nedir?hocam cpu ya overclock yapmadım ama asus'un uygulamasında böyle gözüküyor. aldığım yerde mi yapılmış yoksa bu başka bir şey mi? (ve 8 den sonrası neden 4200)
Ekli dosyayı görüntüle 19192Ekli dosyayı görüntüle 19193Ekli dosyayı görüntüle 19194Ekli dosyayı görüntüle 19196
i7 13700kIslemciniz nedir?
tamamdır hocam yani şu an işlemcim 3.4 de değil full güçte çalışıyor anladığım kadarıyla. bundan öncede overclock için sormuştum gerek yok anladığım kadarıyla ve bu halde 88 derece gördü benchmark testinde bir sıkıntı olmaz gibiBu frekanslar zaten desteklenen frekanslar , OC yapılmasına gerek yok. 5.4GHz Maksimum desteklediği turbo frekans. 8 Sonrası 4200 olmasının sebebi işlemcinin iki tür çekirdekten oluşması ve 8 performans çekirdeği 5.3GHz desteklerken diğer 8 çekirdeğin 4.2GHz desteklemesidir.
Kaynak
Intel® Core™ i7-13700K Processor (30M Cache, up to 5.40 GHz) - Product Specifications | Intel
Intel® Core™ i7-13700K Processor (30M Cache, up to 5.40 GHz) quick reference with specifications, features, and technologies.www.intel.com.tr
6ghz yapan birisini gördüm anlam veremedim xdhile de demek istemiyorum çünkü adamlar bilemem kaç Ghz'e kadar diyor.. bir kaç çekirdek söylenen verilere ulaşabiliyor.. o çekirdekler kurtarıcı oluyor.. geri kalanda fena sayılmaz zaten..
evet frekans değerlernin üzerine de çıkabilir bazen.. diğer parçalar içinde geçerli bu durum..6ghz yapan birisini gördüm anlam veremedim xd