İşlemci seçen ramler hakkında

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Merhaba 
işlemci seçen Ram ler hakkında ne biliyorsunuz? benim bildiğim ram i anakart seçer, anakart desteklediği sürece sıkıntı olmaz 
İkinci El olarak aldığım ve bugün sattığım 'Kingston 4 GB RAM " için o gün bana satan kişi intel desteklemez amd uyumlu demişti sormadım ama sonra araştırdığımda böyle bişeyin şehir efsanesi olduğunu gördüm
Ram'in tam kodu "KVR1333D3N9/4G"
Resim de atabilirim 

Sattığım kişi bugün bana ramin hata verdiğini sistemi açmadığını söyledi
Sistemi şu şekilde :

[size=small]Anakart modeli: H-CUPERTINO2-H61-uA TX
[/size]

Bilgisayar: Hp p6-2100et intel tabanlı 
[size=small]Destekliyor görünüyor ama anlamadım bu işi: HP and Compaq Desktop PCs - Motherboard Specifications, H-CUPERTINO2-H61-uA TX (Cupertino2) | HP® Müşteri Desteği[/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Merhaba 
işlemci seçen Ram ler hakkında ne biliyorsunuz? benim bildiğim ram i anakart seçer, anakart desteklediği sürece sıkıntı olmaz 
İkinci El olarak aldığım ve bugün sattığım 'Kingston 4 GB RAM " için o gün bana satan kişi intel desteklemez amd uyumlu demişti sormadım ama sonra araştırdığımda böyle bişeyin şehir efsanesi olduğunu gördüm
Ram'in tam kodu "KVR1333D3N9/4G"
Resim de atabilirim 

Sattığım kişi bugün bana ramin hata verdiğini sistemi açmadığını söyledi
Sistemi şu şekilde :

[size=small]Anakart modeli: H-CUPERTINO2-H61-uA TX
[/size]

Bilgisayar: Hp p6-2100et intel tabanlı 
[size=small]Destekliyor görünüyor ama anlamadım bu işi: HP and Compaq Desktop PCs - Motherboard Specifications, H-CUPERTINO2-H61-uA TX (Cupertino2) | HP® Müşteri Desteği[/size]

İşlemci değil anakart çipseti bellek seçer ve eğer anakart bellek destek listesinde RAM varsa sorun yoktur. Ama anakartın destek listesini bulamadım eski bir anakart olduğu için. 2 Sorunu olabilir sattığınız kişinin.

1. HP not düşmüş bellek bilgilerine eğer Windows 32 bit ise 4 GB tam modül bir belleğe erişim olmaz ve sistem açılmaz demiş. Yani 64 bit sistem değilse sorun budur.

2. Eğer 64 bit ise sistem ve açılmıyorsa sorun anakart destek listesinde RAM 'in olmamasıdır.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
İkincisi o zaman çünkü sistem fotosunu attı bana 64 bit kullanıyor sisteminde takılı olan da samsung un 4GB 1333 MHZ belleği 
Sanırsam bu anakart seçili birkaç belleği destekliyor. Evrensel bir anakart markası olsaydı MSİ Asus gibi sorun çıkmazdı heralde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
İkincisi o zaman çünkü sistem fotosunu attı bana 64 bit kullanıyor sisteminde takılı olan da samsung un 4GB 1333 MHZ belleği 
Sanırsam bu anakart seçili birkaç belleği destekliyor. Evrensel bir anakart markası olsaydı MSİ Asus gibi sorun çıkmazdı heralde

Bu arada Samsung un 4GB 1333 MHZ bu RAM ile beraber sizin RAM 'i kullanmaya çalışıyorsa ikisi beraber çalışmıyordur %100 sadece sizin RAM 'i taksın öyle denesin. Eğer sorun sadece sizin RAM 'de oluyorsa büyük bir ihtimalle anakart desteklemiyor.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Bana verdiği bilgiye göre önce ikisini takmış sistem açılmış ama benim rami görmemiş sonra sadece benimkini takmış hata almış 
Desteklemiyor ama desteklememe sebebi inşallah senin dediğin sebeple alakalıdır
İntel Amd farkı değildir yani

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Bana verdiği bilgiye göre önce ikisini takmış sistem açılmış ama benim rami görmemiş sonra sadece benimkini takmış hata almış 
Desteklemiyor ama desteklememe sebebi inşallah senin dediğin sebeple alakalıdır
İntel Amd farkı değildir yani

İşlemci değil dediğim gibi anakart odaklı sorun ki zaten anakartta işlemci yüzünden kısıtlanıyor zaten. Anakart destek listesinde RAM yoksa bu o RAM o anakarttaki işlemciler ile çalışmıyor demek oluyor aynı şey ama işlemci değişi işe yaramaz bunu anlatmaya çalışıyorum. Umarım anlaşılmıştır.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Benim bu rami ilk aldığım satıcı amd uyumlu diye bana satmıştı şimdi aynı şeyi ona da sordum verdiği cevap aşağıda mealen ne diyor açıklar mısınız anlamadım ben, chipset ne alaka? 
İşte cevabı: 
"Bu RAM'lerin üzerindeki çipler AMD anakartlarla uyumlu olup Intel sistemlerde sorunlar yaşatmaktadır. Üzerindeki çip yapısı farklı olduğu için Intel sistemlerde sorun yaratacağını söylemişimdir size."

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kormac' Alıntı:
Benim bu rami ilk aldığım satıcı amd uyumlu diye bana satmıştı şimdi aynı şeyi ona da sordum verdiği cevap aşağıda mealen ne diyor açıklar mısınız anlamadım ben, chipset ne alaka? 
İşte cevabı: 
"Bu RAM'lerin üzerindeki çipler AMD anakartlarla uyumlu olup Intel sistemlerde sorunlar yaşatmaktadır. Üzerindeki çip yapısı farklı olduğu için Intel sistemlerde sorun yaratacağını söylemişimdir size."

Bu söylediği şey şu anlama geliyor, AMD anakartlar için optimize edilmiş bellekler INTEL sistemlerde de çalışır ancak doğru anakartı bulmak önemli. Hiç bir marka sadece bir firma için RAM üretmez. Sizdeki RAM o INTEL anakartta çalışmıyor ama başka bir INTEL anakartta çalışabilir. Dediğim gibi uyum sorunu var çip vs. ile ilgili bir şey değil yazılım odaklı uyum listesine eklenmesi gerek.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Yeni konu açmak istiyorum açıklama ekleyemiyorum o bölüm yok bi yardımcı olsanız sorun var galiba

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri