İşlemci sesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xmehmet28

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar öncelikle en fazla 2 ay önce aldım PC yi bilgisayar modeli of hocası gg-2 şimdilerde işlemci fanı arada bir böyle bağırıyor gibi oluyor ve boştayken bile işlemci en düşük kullanımı %99 olarak ayarlanmış bundan yapıyor mu acaba en düşük işlemci kullanımını %5 yapsam filan sorun olur mu acaba?Bir de bu %99 olması görev yönetici açıyorum %99 a yakın yani darboğaz yapma veya işlemci ömrü kısaltma gibi bir durum söz konusu mu şimdiden teşekkürler

Tabi görev yönetici açınca birden düşüyor işlemci kullanımı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri ayalarındaki detay işlemci güç kullanımlarını değiştirmeyin onlar ile alakası yoktur bu durumun. O CPU 'nın kullanımı ile alakalı değil en düşük frekansta bile tam güç çekebilsin ve performanstan taviz vermesin diye bir ayardır bununla alakası olması olası değil.

İşlemcinizi kullanan bir şey vardır arka planda ve görev yöneticisini açınca kullanım birden düşüyorsa büyük ihtimalle bir trojen yemişsinizdir. Kendisini görev yöneticisi açılınca gizliyor olabilir. Bu tarz virüsler çok gördüm. İyi bir antivirüs yazılımı ile sisteme bir tam tarama yapın derim. Önerim Kaspersky Total Security / Bittefender Total Security veya Malwarebytes yazılımlarından birisini kullanmanız olur.

KS

xmehmet28

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri ayalarındaki detay işlemci güç kullanımlarını değiştirmeyin onlar ile alakası yoktur bu durumun. O CPU 'nın kullanımı ile alakalı değil en düşük frekansta bile tam güç çekebilsin ve performanstan taviz vermesin diye bir ayardır bununla alakası olması olası değil.

İşlemcinizi kullanan bir şey vardır arka planda ve görev yöneticisini açınca kullanım birden düşüyorsa büyük ihtimalle bir trojen yemişsinizdir. Kendisini görev yöneticisi açılınca gizliyor olabilir. Bu tarz virüsler çok gördüm. İyi bir antivirüs yazılımı ile sisteme bir tam tarama yapın derim. Önerim Kaspersky Total Security / Bittefender Total Security veya Malwarebytes yazılımlarından birisini kullanmanız olur.
Önerebilceğiniz ücretsiz virüs programı var mı

KS

xmehmet28

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
xmehmet28' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kaspersky Free var kullanabilirsiniz.
Bitdefender demo kullandım tarattım bilgisayarı virüs bulmadı ne yapmalıyım
Ama şuan baktığımda görev yöneticisinde %17 lerden %3-4-5 kere düşüyor ayarlardan da AMD Balanced ine islemci güç kullanımı %99 ayarı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sizin bahsettiğiniz şey güç kullanımımı yoksa CPU kullanımımı? Eğer güç kullanımıysa bir sorununuz yok 99% ile daha düşük aralıklarda değişebilir CPU güç kullanımı. Ama eğer direkt olarak boşta 99% CPU kullanımı sorununuz varsa işte o sorun demektir.

KS

xmehmet28

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sizin bahsettiğiniz şey güç kullanımımı yoksa CPU kullanımımı? Eğer güç kullanımıysa bir sorununuz yok 99% ile daha düşük aralıklarda değişebilir CPU güç kullanımı. Ama eğer direkt olarak boşta 99% CPU kullanımı sorununuz varsa işte o sorun demektir.
Demek istediğim işlemcinin en düşük güç kullanımı ayarı yine bu güç kullanımı ayarında %99 ancak boştayken görev yöneticisini açıyorum önceden %99 dan 1 e düşüyordu CPU kullanımı şimdi ise %17-%20 görünüyor görev yönetici açtığım an %1-4 arasına düşüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Peki Görev Yöneticisini açmadan güç kullanımını nereden takip ediyorsunuz, 3. parti bir yazılım ile mi?

Birde Görev Yöneticisi ayrı bir yol ile bağlıdır sisteme yani o açıldığından ekstra tüm işlemler askıya alınır arka plana atılır ön planda Görev Yöneticisinin sorunsuz bir yönetim alanı olsun diye. CPU güç kullanımının düşmesi bundandır.

Birde CPU güç kullanımına bu kadar takılmayın dediğim gibi yüksek olması her zaman iyidir zaten. Tek çekirdek bile olsa bir işlemci çekirdeğinin yüksek anlık frekanslara çıkmasını sağlayan şey güç kullanımının yüksek olmasıdır. Yani bir sorununuz yok siz takılmışsınız sadece o konuya.

KS

xmehmet28

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Peki Görev Yöneticisini açmadan güç kullanımını nereden takip ediyorsunuz, 3. parti bir yazılım ile mi?

Birde Görev Yöneticisi ayrı bir yol ile bağlıdır sisteme yani o açıldığından ekstra tüm işlemler askıya alınır arka plana atılır ön planda Görev Yöneticisinin sorunsuz bir yönetim alanı olsun diye. CPU güç kullanımının düşmesi bundandır.

Birde CPU güç kullanımına bu kadar takılmayın dediğim gibi yüksek olması her zaman iyidir zaten. Tek çekirdek bile olsa bir işlemci çekirdeğinin yüksek anlık frekanslara çıkmasını sağlayan şey güç kullanımının yüksek olmasıdır. Yani bir sorununuz yok siz takılmışsınız sadece o konuya.
Evet ben de takıldığımı düşünüyorum performansta sıkıntı yok sadece ısınıyor ses artıyor bazen bu olağan bişey teşekkürler ilginiz için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri