İşlemci Soğutucusu Hakkında Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EyupSabriTuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler arkadaşlar yeni topladığım sistem Ryzen 5 3600 için stok fanın yeterli gelmeyeceğini düşünüp bütçemin yetebildiği kadarıyla Thermaltake firmasının UX100 model ürününü aldım.Fakat bu ürünle bile işlemcimin sıcaklığı boştayken 65 dereceyi görürken oyunlarda ise 91 dereceye ulaşıyordu.Bunun için üretici firmaya mail attım konuyla alakalı sizinde görüşlerinizi merak ediyorum.İnternet sitelerinde 3 pinli olmasına rağmen iyi soğutabilme özelliğine sahip olduğu yazıyordu.Anlamadığım bu firmanın ürünleri genelde kaliteli olurdu ve bu kadar da yüksek sıcaklık değerlerini beklemiyordum.Görüşlerinizi merak ediyorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Pc Özellikleri: Ryzen 5 3600 işlemci
                    Asus Tuf B450M-PLUS GAMİNG anakart
                    Kingston 2*8 gb 3200 Mhz Ram
                    Msi 1050Ti 4 gb ekran kartı
                    Cooler Master 600 Watt Pus

x1lChs.jpg
[/url][/img]

KS

EyupSabriTuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
soğutucuyu doğru bağladığınıza emin misiniz ? Size doğru bağlantı yapmanız için link bırakıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=LYhQ5Wvg6JM

Stok fan da kaç derece sıcaklığa ulaşıyordu cpu ?

Bugün bilgisayarcıya montajı yaptırdım ben dokunmadım hiç ve stok fanda Cod Warzone oynarken drop yaşıyordum muhtemelen bu sıcaklığın çok yüksek olmasından dolayı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemcinizin macununu nasıl sürdünüz yani ürünün macunu fazla yada saçma bir şekilde sürüldüyse oda sebep olur bu değerlere. Başkasına yaptırmışısınız ama herkes bu kadar detay bilmez ben ne saçma iş yapan PC tamircisi gördüm piyasada. Ayrıca birde CPU fanınızın bağlantısı vs. doğru mu bağlanmış mı? Eğer aşırı yavaş dönüyorsa oda sebep olur bu duruma. BIOS ayarlarına girip ayarlarınızı sıfırlayın bir ihtimal BIOS ta bir ayar sebep oluyor olabilir bu duruma.

KS

EyupSabriTuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemcinizin macununu nasıl sürdünüz yani ürünün macunu fazla yada saçma bir şekilde sürüldüyse oda sebep olur bu değerlere. Başkasına yaptırmışısınız ama herkes bu kadar detay bilmez ben ne saçma iş yapan PC tamircisi gördüm piyasada. Ayrıca birde CPU fanınızın bağlantısı vs. doğru mu bağlanmış mı? Eğer aşırı yavaş dönüyorsa oda sebep olur bu duruma. BIOS ayarlarına girip ayarlarınızı sıfırlayın bir ihtimal BIOS ta bir ayar sebep oluyor olabilir bu duruma.

İşinde gayet iyi biri güvendiğimiz abimizdir.Macunu gozumun onunde yeterli miktarda taşırmadan sürdü.Fan değerlerinide All Suite 3 üzerinden takip ediyorum genelde o kısımda da problem yok 1800 rmp olarak gozukuyor kutusunda fotoğraftada 1900 seviyelerinde çalıştırıyor.

f1x0UX.png
[/url][/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BIOS u dediğim gibi sıfırlayın ve eğer güncel değilseniz BIOS u güncelleyin. Anakartlar işlemciye otomatik voltaj verir bazen BIOS ta sorun varsa voltaj fazla veriliyorsa yada iyi yönetilemiyorsa BIOS update sorunu çözebilir.

KS

EyupSabriTuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS u dediğim gibi sıfırlayın ve eğer güncel değilseniz BIOS u güncelleyin. Anakartlar işlemciye otomatik voltaj verir bazen BIOS ta sorun varsa voltaj fazla veriliyorsa yada iyi yönetilemiyorsa BIOS update sorunu çözebilir.

BIOS u bilgisayarı topladığım gibi güncellemek istedim en son versiyon olarak gözüktü.Sanırım işlemci yüksek performans için voltaj yükseltiyor anakart ve bu durumda yüksek sıcaklık değerlerine sahip oluyorum.Bunun yanında bu işlemci soğutucusu yeterli gelmediğini düşünüyorum maalesef bu firmaya biraz fazla güvenmişim param boşa gittiğini hissediyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CPU voltajınız 1.351V yazıyor bu biraz fazla yüksek bir değer diyebilirim. Değeri CPU puanlamasına bakarak performans kaybetmeden 1.3V veya biraz daha aşağısı için Undervolt yöntemi ile düşürebilirsiniz. Bu yöntem ile performanstan kaybetmeden minimum 10 derece indirebilirsiniz sistemi.

Bu arada kasanız nedir? Kasa hava akışı sisteme ortalama 10-15 derece fark ettirir.

KS

EyupSabriTuncer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
CPU voltajınız 1.351V yazıyor bu biraz fazla yüksek bir değer diyebilirim. Değeri CPU puanlamasına bakarak performans kaybetmeden 1.3V veya biraz daha aşağısı için Undervolt yöntemi ile düşürebilirsiniz. Bu yöntem ile performanstan kaybetmeden minimum 10 derece indirebilirsiniz sistemi.

Bu arada kasanız nedir? Kasa hava akışı sisteme ortalama 10-15 derece fark ettirir.

Bios kısmında boostu kapatmayı denedim fakat beceremedim sanırım Cpu işlemlerini pek bilmiyorum.Üstüne yeni bir anakarta geçince iyice göremez oldum sanırım  :) .Destekleriniz için teşekkürler kısa süre içerisinde bütçemi toparlayıp yeni bir işlemci soğutucusu almam gerekiyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Soğutucu masrafı olmadan size isterseniz facebook üzerinden yardım edebilirim. Sıcaklığı düşürürüz sorun yok ama soğutucuda bir tuhaflık var orası kesin. Facebook bağlantısıBaki.Ugur.Gozaydin

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri