İşlemci soğutucusu yetersiz kalıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emnatmaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhaba. Birkaç gün önce gamegarajdan aquaris 5a rtx2060 sistemini aldım. Ancak işlemcinin stok soğutucusundan pek memnun değilim. Boşta 45 50 derece civarında dolaşıyor. Kasa gayet havadar bi yerde duruyor. Kasanın hava dolaşımıda güzel ama Oyunda yükte 80 dereceyi görüyor. Ben daha serin olmasını istiyorum. Bunun için kule tipi soğutucu yada uygun fiyatlı sıvı soğutma almayı düşünüyorum. Benim için en kullanışlı hangisi olur acaba. 300 350 tl bütçe. Önerilerinizi alabilirmiyim.

Sistem özellikleri
Ryzen 5 1600 işlemci
Asus B450M-K II Anakart
Asus Dual Rtx2060 O6G EVO 6GB 192 BİT GDDR6 ekran kartı
Crucial Ballistix 2x8 16 gb 3200 mhz ram
Netac n930e 256 gb m2 ssd
Gamegaraj 650 w 80+ Bronze

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Önerinizi yapacağım.

Dark Freezer X129 - 333 TL bu ürünü önerebilirim size. Oldukça performanslı bir üründür.

Ayrıca Arctic Freezer 34 eSports - 366 TL kendim bu ürünün çift fanlı versiyonunu kullanıyorum 5820K(140W) işlemcim ile oldukça memnunum. Sizin işlemciniz 65W yani daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

İlk önerdiğim modelde gayet iyi bilginiz olsun. İkinci ürün seçenek olsun diye önerdiğim bir ürün ki kendim de kullandığım için önerdim.

KS

emnatmaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
ugur.gozaydin' Alıntı:
Önerinizi yapacağım.

Dark Freezer X129 - 333 TL bu ürünü önerebilirim size. Oldukça performanslı bir üründür.

Ayrıca Arctic Freezer 34 eSports - 366 TL kendim bu ürünün çift fanlı versiyonunu kullanıyorum 5820K(140W) işlemcim ile oldukça memnunum. Sizin işlemciniz 65W yani daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

İlk önerdiğim modelde gayet iyi bilginiz olsun. İkinci ürün seçenek olsun diye önerdiğim bir ürün ki kendim de kullandığım için önerdim.

Peki ilk önerinizi o şekilde alsam yada ikinci önerinizi 2 fanlı olarak alsam sığmama zorlanma ramlere baskı gibi şeyler olmaz değilmi.

Birde ekran kartı sıcaklığımı biraz daha nasıl düşürebilirim. Asusun programlarının faydası olurmu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAM yüksekliği için soğutucuların özelliklerinde RAM ile çakışma sınırı ölçü olarak yazıyor. Ayrıca kasanıza sığmama durumu içinde yine ürünlerin maksimum yükseklikleri özelliklerinde yazıyor. Kasanızın soğutucu yüksekliği ile kıyaslayabilirsiniz.

NOT : Arctic Freezer 34 eSports ürünü size önerdiğim ürün 1 fanlı versiyon. Benim kullandığım 2 fanlı versiyon biraz daha pahalı yani bütçenizi aşıyor o ürün. Çift veya tek kullandığınız işlemci için olumsuz bir etkisi yok merak etmeyin.

KS

emnatmaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM yüksekliği için soğutucuların özelliklerinde RAM ile çakışma sınırı ölçü olarak yazıyor. Ayrıca kasanıza sığmama durumu içinde yine ürünlerin maksimum yükseklikleri özelliklerinde yazıyor. Kasanızın soğutucu yüksekliği ile kıyaslayabilirsiniz.

NOT : Arctic Freezer 34 eSports ürünü size önerdiğim ürün 1 fanlı versiyon. Benim kullandığım 2 fanlı versiyon biraz daha pahalı yani bütçenizi aşıyor o ürün. Çift veya tek kullandığınız işlemci için olumsuz bir etkisi yok merak etmeyin.

Peki çok teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri