İşlemci ve ekran kartım aynı degerlerde kullanılıyor.

edwardyavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar ASUS RTX 2060 ekran kartım var işlemcim ise R5 2600x Fivem oynuyorum ve bazen parçaların kullanım durumuna bakıyorum
Ama işlemci %40 45 felan iken ekran kartında ise aynı şey %40 45 civarı kullanıyor ve oyun oynarken sanki istediğim performansı alamıyorum darbogazdan şüpheleniyorum ama anlayamadım.( yani işlemci ve ekran kartı hemen hemen aynı değerlerde oyun oynarken)

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Merhabalar ASUS RTX 2060 ekran kartım var işlemcim ise R5 2600x Fivem oynuyorum ve bazen parçaların kullanım durumuna bakıyorum
Ama işlemci %40 45 felan iken ekran kartında ise aynı şey %40 45 civarı kullanıyor ve oyun oynarken sanki istediğim performansı alamıyorum darbogazdan şüpheleniyorum ama anlayamadım.( yani işlemci ve ekran kartı hemen hemen aynı değerlerde oyun oynarken)
Oyun içi optimize gibi sorun olabilir. Darboğaz için işlemci tam kullanımdayken ekran kartı kullanımının düşük kalmasıdır. Biri tümüyle çalışırken diğerinin onu besleyememesidir.

KS

edwardyavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun içi optimize gibi sorun olabilir. Darboğaz için işlemci tam kullanımdayken ekran kartı kullanımının düşük kalmasıdır. Biri tümüyle çalışırken diğerinin onu besleyememesidir.
Yani fpsim bazı yerlerde düşüyor Server da mlo lar var hadi onu anlarım ama bazen bir düşüyor 30 40 etraf hamur gibi işleyemiyor ekran kartı.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ram olarak tek Ram kullanıyorsanız drop belki bundan olabilir. Ekran kartınız ve işlemciniz güçlü olduğundan çok kullanmıyor olabilir. Ayarları yükselttikçe ekran kartı kullanımının artması gerekir. Yukarıda denildiği gibi optimizasyon sorunu da olabilir.

KS

edwardyavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ram olarak tek Ram kullanıyorsanız drop belki bundan olabilir. Ekran kartınız ve işlemciniz güçlü olduğundan çok kullanmıyor olabilir. Ayarları yükselttikçe ekran kartı kullanımının artması gerekir. Yukarıda denildiği gibi optimizasyon sorunu da olabilir.
8+8 16 toplam 10gb Ram kullanıyor ayarla full very hight da ama dün bunu yaşamamak için ayarlar full hight ayarlarda

2 3 gün önce böyle birsey oldu etraf Anlık hamurkastı ve fps 30 40 oldu.

Ekli dosyalar

• Desktop_Screenshot_2022.11.25_-_21.54.44.89.png
    Desktop_Screenshot_2022.11.25_-_21.54.44.89.png
    3.9 MB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Fivem sunucularında genelde optimizasyon problemleri var. Syqexin dediği gibi ayarları yükseltip denemeye çalışın.
Sistem kullanımıyla ilgili sistemi yorabilecek başka bir oyun indirip deneyin. Kullanım değerleri istenilen düzeydeyse dediğim gibi sunucudan kaynaklanan bir problem yaşıyorsunuzdur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri