islemcim bozuk mu?

MOROSE44

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhabalar herkese fx 4100 asus asus m5a78l-m lx3 6 gb ram 500 w 85 plus serfikali sistemime fx 8300 islemci alip taktim. islemciyi taktik dan sonra yotubede yada 2 3 islem yapinca pc kitleniyor yada kendini resetliyor.
veyatada dpc watchdog violation hatasi vermeye basladi. 
cod warzon ve cs go tarzi oyunlara girdigimde herhanvi bi kitlenme falan yapmiyodu sadece discord ve yotubede video falan oynatdigimda direk kitleniyor yada donuyor maus ve klavye isigi sönüyor eski islemcim (fx 4100 takinca hic bir sorun yok )
pc ye format atdim gecmedi. islemciyi tiner ile temizledim geri taktim yine duzelmedi 
fx 8300 islemcinin sicaklik degerleri 46 ila 50 derece arasi 
sozce bu islemci bozukmudur yoksa benim atladigim birseymi var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
FX 4100 için kurulan bir yonga sürücüsü ve Windows sürücüsü FX 8300 ile çakışıyor yada çalışmıyor olabilir. Size tavsiyem format atıp deneyin.

KS

MOROSE44

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
format atmayi denedim ama nafile yine ayni sorunu yasadim anakartim fx 8300 gucunu desteklemiyor olabilirmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınız işlemciyi desteklemese hiç açılmazdı makine. Sadece bir teknik sorun yaşıyorsunuz gibi duruyor. Format atmayı denedim derken cihaza güncel ve doğru hazırlanmış bir ISO dosyası ile format attınız mı bu işlemci takılıyken?

KS

MOROSE44

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
FX 4100 için kurulan bir yonga sürücüsü ve Windows sürücüsü FX 8300 ile çakışıyor yada çalışmıyor olabilir. Size tavsiyem format atıp deneyin.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakartınız işlemciyi desteklemese hiç açılmazdı makine. Sadece bir teknik sorun yaşıyorsunuz gibi duruyor. Format atmayı denedim derken cihaza güncel ve doğru hazırlanmış bir ISO dosyası ile format attınız mı bu işlemci takılıyken?
evet 3 defa iso dosya degistirdm hala ayni dedim islemci voltajini eski islemcimin voltajina cekeyim belki duzelir cpu voltaj bolumune geldigim de
cpu over voltage en düşük deger 1.0789 cikiyor bunu 1.460 voltani na ayarlamak istiyorum onceki islemcinin voltajina ama bios da bu deger cikiyor kafam karisti orda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS güncellemeniz varsa yapın ve böyle deneyin. Buda işe yaramaz ise işlemci bozuk olabilir yada anakart odaklı bir sorun olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri