Yardım İşlemcim Çok Isınıyor

Meliksah

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
merhabalar bilgisayarın macunu değiştirdikten ısı problemim cozulmustu(maks 88 gormustu) bır kac gun sonra tekrardan ısınmaya basladı oyundayken 95 dereceleleri görüyor termal kaliteli coolmasterın yanı sıkıntı o değıl termal pedler değişti acaba termal ped yerıne termal macun mu sıkmalıyım bilgisayar modeli asus tuf f15 dash 20121 ,i7 3070 var ekran kartı maks 74 u goruyor.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İşlemciniz güçlü olduğu için de olabilir. Altında hava alabileceği boşluk falan yoksa altına bir şey koyabilirsiniz yada laptop soğutucusu almayı deneyebilirsiniz.

Ahmetzkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
merhabalar bilgisayarın macunu değiştirdikten ısı problemim cozulmustu(maks 88 gormustu) bır kac gun sonra tekrardan ısınmaya basladı oyundayken 95 dereceleleri görüyor termal kaliteli coolmasterın yanı sıkıntı o değıl termal pedler değişti acaba termal ped yerıne termal macun mu sıkmalıyım bilgisayar modeli asus tuf f15 dash 20121 ,i7 3070 var ekran kartı maks 74 u goruyor.
Belki macun düzgün sürülmedi belki de yetersiz kalıyor ama program yöneticisinden işlemlere bakın arkaplandaki bir işlem fazla yoruyor olabilir.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
kalitesiz macun sürülmüs olabilir

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
hocam soğutucu fanını ters takmış olabilirsiniz bi bakın yine anlamıyorsanızda foto atabilirsiniz

grox_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Cpu fanda problem vardır veya bios menüsünde cpu fan hızını ayarlaya bilirsin eğer hale ısınıyorsa fan dönmüyo olabilir

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
eğer gerçek anlamda ısınmasını istemiyorsan sıvı metal al

yoksa laptoplar çok ısınır

Senolix

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
İntel mobil işlemcileri son zamanlarda zaten çok ısınıyor bu tabi mühendisliğinden tut malzeme kalitesi ve tasarımına kadar bir çok detay bu durumu etkiliyor ama benim gördüğüm veya yorumladığım şu oldu Asus gibi bir marka üst sınıf model leptoplarında AMD işlemci modellerine geçtiyse intel'in ısınma problemine çözüm bulamadığı içindir diye düşünüyorum çünkü Asus'un intel 10.nesil de dahil intel kullanmayı bıraktı.

10 nesil intel ve sonrasını kullanan tüm cihazların ısı verileri yüksek 100 dereceyi geçmemesi durumunda normal karşılıyorlar ne yazık ki bu durumu bende yaşadım tecrübe ettim çok iğrenç bir durum

İşlemcinin modelini intel sitesinde araştırırsan max sıcaklık 100 derece gibi bir şey görürsün sende zamanında ben bakmıştım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri